- м. Київ, вул. Антоновича, 50
- м. Київ, вул. Щербаківського, 58
- м. Бровари, вул. Київська, 316
- с. Ходосівка, вул. Обухівське шосе 1, 16
- с. Гатне, вул. Київська, 2В, корп.1
- с. Капітанівка, вул. Соборна, 6
Закуски на Новий 2021 рік
11.12.2020
Найпростіше, що можна поставити на новорічний стіл і здивувати своїми кулінарними талантами гостей - закуски!
Для фуршету закуски роблять мініпорціями за принципом «на один укус». Ідеальний варіант закусок для новорічного столу - нарізки, канапе і тарталетки з начинкою.
Тож ми продовжуємо готуватись до зустрічі Нового 2021 року, приєднуйтесь та занотовуйте рецепти.
Салат на чипсах
В якості закуски для новорічного столу 2021 можна вибрати канапе з основою з великих картопляних чипсів. Гостям неодмінно сподобається страва з сирно-помідорною начинкою.
Для приготування знадобляться:
- Помідори - 250 г
- Сир твердий - 50 г
- Часник - 1 зубчик середнього розміру
- Майонез салатний - 1 ст. л.
- Картопляні чипси - 1 банка
- Зелень петрушки
Готувати цю закуску дуже легко:
- Помідори нарізати соломкою. Якщо сорт надмірно соковитий, то зайву рідину необхідно злити, щоб при подачі на стіл чипси не розмокнули.
- Часник пропустити через прес або натерти на дрібній тертці.
- Змішати помідори, часник і майонез.
- Отриману масу покласти на чипси, посипаючи кожну тарталетку тертим сиром.
- Перед подачею на стіл страву прикрасити гілочками петрушки.
Канапе з лососем на бородинському хлібі
Безпрограшний варіант новорічної закуски на 2021 рік - маленькі канапе-бутерброди з основою з чорного хліба.
Основні інгредієнти:
- Бородинський хліб - 3-4 скибочки
- Філе лосося слабосолоного - 300 г
- Огірок свіжий - 2 шт.
- Сир вершковий - 250 г
- Лимон - 1 шт.
- Мелений чорний перець
- Зелень кропу
Приготування:
- Хліб нарізати кружечками. Для цього можна використовувати форми для печива.
- Огірки порізати поперек тонкими круглими скибочками.
- Філе лосося нарізати смужками, щоб їх можна було згорнути рулетом.
- Кожен шматочок хліба змастити сиром, зверху покласти огірок, а потім рибу.
- Для пікантності готові канапе можна присипати меленим перцем, скропити лимонним соком і прикрасити гілочками кропу.
За основний інгредієнт для такої закуски можна взяти скибочки копченого лосося і додати до нього оливки.
Тарталетки з курячим філе і грибами
Гриби завжди вигідно доповнюють нейтральний смак курячого філе і надають страві пікантності.
Склад:
- Тарталетки - 20 шт.
- Куряче філе - 500 г
- Печериці - 300 г
- Яйця курячі - 3 шт.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Майонез салатний - 3-4 ст. л.
- Олія рослинна - 2-3 ст. л.
- Маслини - 0.5 банки
- Зелень - для прикраси
- Сіль, перець - за смаком
Приготування:
- Куряче філе відварити або запекти в духовці.
- Гриби подрібнити й обсмажити на рослинній олії. Коли сік випарується, додати цибулю, сіль і перець. Гриби повинні підрум'янитися.
- Остиглу грудку дрібно порізати, змішати з порубаними заздалегідь відвареними яйцями і грибами. Заправити майонезом і посолити за смаком.
- Тарталетки наповнити отриманою начинкою, прикрасивши кожну маслиною і гілочкою зелені.
Запечені фаршировані помідори
Ця страва виходить ситною, але водночас легкою, бо в її основі овочі та гриби.
Вам знадобиться:
- Помідори свіжі - 8 шт. середнього розміру
- Печериці свіжі - 100-150 г
- Яйця курячі - 2 шт.
- Сир твердий - 50 г
- Свинина - 150 г
- Зелена цибуля, зелень кропу і петрушки
- Вершкове масло - 50 г
- Рослинна олія
- Сметана - 200 г
Приготування:
- Для начинки дрібно порізати гриби, цибулю, м'ясо й обсмажити їх на рослинній олії. Коли все охолоне, додати яйця і добре перемішати.
- У помідорів зрізати верхівки і видалити серединку. Начинити їх фаршем, посипати тертим сиром і покласти зверху шматочок вершкового масла.
- Підготовлені помідорні гнізда необхідно поставити на змащене олією деко і запекти в духовці при температурі 200 градусів протягом 15 хвилин.
- Перед подачею на стіл страву посипати дрібно посіченою зеленню і полити сметаною.
Попередня стаття
Ми офіційно розпочали підготовку до Нового 2021 року!
Але готуватись на самоті нам нудно, тому пропонуємо і Вам почати записувати рецепти для новорічного столу вже зараз! Пок...
Наступна стаття
Гарячі страви на Новий 2021 рік
Для гарячих страв і м'ясних нарізок можна використовувати свинину, птицю, баранину або рибу. Щоб задобрити символ прийде...
- +38 (044) 200-42-69
Щоденно з 8:00 до 22:00