+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Як відмова від солодкого впливає на життя: 7 дивовижних змін

Як відмова від солодкого впливає на життя: 7 дивовижних змін

21.09.2018

Як відмова від солодкого впливає на життя: 7 дивовижних змін

На перший погляд може здаватись, що відмовитися від вживання цукру легко. Але, на жаль, це не так. Спробуйте прожити без солодких продуктів хоча б кілька днів. Враховуйте, що більшість продуктів, які можуть здаватися нешкідливими, містять цукор.

Наприклад, знежирений йогурт, фруктовий сік, протеїновий або зерновий батончик, молоко, коктейль та навіть кетчуп. Список цукровмісних продуктів можна продовжувати майже безкінечно, але сьогодні пропонуємо сконцентруватись на змінах в організмі, які відбуваються при відмові від цукру. 

1. Покращиться стан шкіри

Цукор викликає глікірування - це процес приєднання надлишкових молекул глюкози до колагену, роблячи пружні, еластичні колагенові волокна жорсткими та негнучкими. Наслідками глікірування є набряки, зморшки, сухість та забруднення шкіри, тьмяність обличчя, пігментні плями й темні кола під очима. Інакше кажучи, солодощі знищують нашу молодість і красу.

Дослідження з участю 2300 підлітків показало, що ті, хто вживали цукор, мали на 30% більшу схильність до вугрових висипів, ніж ті, хто утримувались від нього.

Відмовившись від солодкого, вас більше не потурбує акне, шкіра буде чистішою і гладенькою, а обличчя виглядатиме відсвіженим, здоровим і сяючим. 

2. Зникне залежність від їжі

Механізм дії цукрової залежності подібний наркотичній залежності. Коли ви з'їдаєте тістечко або цукерку, ваш мозок отримує задоволення і вимагає чергову цукрову дозу. Непереборне бажання з'їсти щось солодке - гіркий наслідок зловживання цукровмісними продуктами.

Якщо ж виключити з раціону такі приховані джерела цукру, як фруктоза, мальтоза, лактоза, мальтодекстрин, ксиліт, сорбіт й інші, можна помітити, що залежність від їжі помітно зникає. З часом припиниться потреба заїдати стреси солодощами та переїдати від нудьги, а ставлення до приймання їжі буде як до належного джерела енергії. 

3. Щезнуть перепади настрою

Мозок сприймає їжу як нагороду, а при голодуванні він запускає вироблення гормонів стресу. Рівень цукру має вагомий вплив на наш душевний стан. Якщо ваш настрій покращується відразу після того, як ви з'їли щось солодке, це сигнал того, що в довгостроковій перспективі вживання цукровмісних продуктів може призвести до депресії. Регулярне вживання солодощів у великих кількостях послаблює вироблення дофаміну і знесилює нервову систему перед подразниками.

Цукор також викликає різкий стрибок рівня адреналіну, наслідком чого є дратівливість, хвилювання, порушення уваги. У дітей це виражається гіперактивністю і занепокоєнням за якими слідує неуважність і слабкість.

Дослідження, яке проводилось за участі 8000 випробовуваних чоловіків протягом 22 років, показало, що чоловіки, які споживали більше ніж 67 грамів цукру в день, на 23% частіше страждали депресією, ніж чоловіки, які їли менше ніж 40 грамів в день.
Замінивши солодкі продукти корисними жирами, які є в яйцях, горіхах, червоній рибі та птиці, графік вашого настрою не будете схожим на американські гірки, ваш емоційний стан буде стабільнішим. 

4. Бадьорість вдень, спокійний сон вночі

Хоча, солодощі дарують нам задоволення та ендорфіни, вони не являються антидепресантами: навпаки, цукор сприяє виробленню гормону стресу - кортизолу.

Будьте обережні: зловживання цукровмісними продуктами може викликати безпричинну сонливість вдень і болісне безсоння вночі.

Спробуйте хоча б тиждень утримуватись від солодощів, і ви засинатимете швидше, сон буде спокійнішим, а вранці прокидатиметесь набагато приємніше і легше. 

5. Покращаться пам'ять і концентрація

Численні дослідження довели, що надмірне вживання солодкого може погіршувати пам'ять. Надлишок цукру має негативний вплив на синаптичні зв’язки між нейронами, перешкоджає надходженню крові до мозку, в наслідок чого притупляється здатність до сприйняття нової інформації, погіршується працездатність і концентрація.

Щоб підтримувати хорошу пам'ять, гостроту і ясність розуму, не зловживайте шкідливими солодощами. При крайній потребі можете зробити виключення лише для чорного шоколаду. 

6. Знизиться схильність до захворювань

Пристрасть до шоколаду і цукерок завдає шкоди травній та імунній системам, оскільки високі дози цукру порушують всмоктування кишківником корисних вітамінів і мікроелементів. Цукор знижує захисну здатність організму до бактеріальних інфекцій. Сприяє розмноженню бактерій і дріжджових грибків, наслідком чого є грибкові захворювання.

Збільшений рівень цукру також сприяє розвитку карієсу. Взаємодія цукру і бактерій в ротовій порожнині утворює кислоту, яка руйнує зубну емаль. Але і сам розчин цукру є досить кислим середовищем, який є руйнівним для зубів. Також цукровмісні продукти сприяють розвитку таких хвороб ясен, як пародонтоз. А наявність інфекції в ротовій порожнині можуть викликати хвороби серця, що обумовлюється реакцією організму на імунну інфекцію. 

7. Ідеальна фігура стане реальністю

Кількість випадків захворювання на ожиріння збільшується у всьому світі, і головним винуватцем у цьому є цукор, який міститься у підсолоджених напоях. Зловживання високовуглеводними продуктами, зокрема солодощами, уповільнює метаболізм, призводячи до збільшення відкладень жирових тканин в тілі. Надмірне вживання цукровмісних напоїв збільшує кількість вісцерального жиру, наявність якого в організмі сприяє розвитку діабету та серцевих захворювань.

Відмова від цукру подарує вам можливість сформувати фігуру своєї мрії, позбувшись зайвих кілограмів і покращивши здоров’я. Вам буде легше контролювати свою вагу, бо ви звикнете до правильного харчування і просто не захочете розлучатися з кращого версією себе - енергійною, здоровою і щасливою. 

Чим замінити цукор без шкоди для організму?

Якщо ж без солодощів не можете зовсім, спробуйте хоча б вживати менш шкідливі продукти, наприклад:

Сухофрукти. Родзинки, чорнослив, курага, фініки, інжир у своєму складі мають фруктозу, яка в більшій мірі й замінює цукор. Тому сухофрукти добре замінюють звичайний цукор при чаюванні, у вигляді компотів, які не потребують цукру і десертів, або ж коли прямо нестерпно хочеться солодкого. Але зловживати сухофруктами також не варто, адже вони калорійні, що може позначитись на вазі.

Кленовий сироп. Цей замінник цукру для випічки та чаю знайшов свою популярність в Канаді та Америці, але на жаль, в нашій країні він не дуже поширений.

Мед. Натуральний мед містить в собі дуже багато корисних речовин. Він є відмінним замінником цукру, але також містить в собі багато калорій, що варто враховувати при його споживанні.

Сироп топінамбура. Крім ролі замінника цукру, сироп топінамбура має у своєму складі безліч вітамінів і мінералів, але він не дуже популярний серед населення нашої країни.

Патока мальтози. Патоку мальтози отримують при обробці борошна з кукурудзи. До її складу входять специфічні вітаміни та мінерали, тому часто її додають в дитяче харчування, вино і варення.

Пальмовий цукор. Такий замінник цукру дуже популярний серед азіатів як інгредієнт для десертів, випічки та соусів. Оскільки для нас це продукт не вітчизняного виробництва, то зустрічається він рідко і ціна його відповідна.

Стевія. Ця на вигляд звичайна трава володіє більш вираженим солодким смаком, ніж цукор, і заслужила звання найсолодшого продукту. В нашій місцевості стевія не вирощується, але ця чудо-рослина може прижитися навіть на підвіконні у звичайній квартирі.

Пам'ятайте: ваше здоров'я тільки в ваших руках, і ніякі шкідливі солодощі не виправдають можливих наслідків від їх вживання. Полюбіть своє тіло і не дозволяйте їжі управляти вами! Згодом ви переконаєтеся, що радість від відмінного самопочуття буде більшою, ніж від шкідливих солодощів. Ідіть на крок вперед хвороб і не забувайте при цьому насолоджуватися життям!

Акційні товари
Каталог