- м. Київ, вул. Антоновича, 50
- м. Київ, вул. Щербаківського, 58
- м. Бровари, вул. Київська, 316
- с. Ходосівка, вул. Обухівське шосе 1, 16
- с. Гатне, вул. Київська, 2В, корп.1
- с. Капітанівка, вул. Соборна, 6
Як дозріти авокадо?
09.10.2020
Навіть найтвердіший авокадо можна перетворити в стиглий!
Дуже часто буває так, що в супермаркеті просто немає стиглих авокадо. Вони всі недостиглі і тому тверді. Сьогодні поговоримо про те, як зберігати авокадо, щоб він швидше дозрів і став ніжним і м'яким. Існує кілька дуже простих лайфхаків.
Спосіб дозрівання авокадо №1
Будь-які стиглі фруктові плоди виділяють етилен, який допоможе авокадо дозріти швидше. Тому візьміть стиглий банан, яблуко або навіть томат і щільно загорніть плід разом з недостиглим авокадо в папір. Потім обмотайте харчовою плівкою, щоб всередину не проникало повітря. Якщо у вас є спеціальний зіп-пакет, то можна помістити авокадо з будь-яким стиглим плодом туди. Покладіть пакет в тепле місце, не в холодильник. Особливість цього способу в тому, що на дозрівання знадобиться приблизно тиждень або трохи більше. Але зате після цього ви отримаєте м'який і стиглий плід.
Спосіб дозрівання авокадо №2
Якщо ви не можете або не хочете так довго чекати, то другий спосіб для вас. Розріжте недозрілий авокадо навпіл, видаліть кісточку і за допомогою ложки дістаньте середину в мисочку. Потім обмотайте миску харчовою плівкою і поставте в мікрохвильовку на 30 секунд. Правда, такий спосіб має невеликий недолік - авокадо за цей час хоч і стає м'яким, але трохи втрачає свій колір і набуває специфічний аромат і післясмак.
Скористайтеся обома способами і виберіть для себе той, який вам більше до душі. Ну і маленька порада: якщо ви хочете зберегти гарний колір авокадо в страві - збризніть його соком лимона.
Також рекомендуємо вам дізнатися більше про корисні властивості авокадо та способи його приготування з наших статей:
ПоділитисяПопередня стаття
10 причин пити більше червоного вина
Келих улюбленого вина в компанії друзів - завжди хороша ідея. «Осуши раз в день келих червоного вина - і тобі не потрібн...
Наступна стаття
Солодке життя: готуємо королівський омлет на сніданок
Простіше простого! Важко собі уявити більш смачний і простий у приготуванні сніданок, ніж омлет. Але щоб урізноманітнити...
- +38 (044) 200-42-69
Щоденно з 8:00 до 22:00