- м. Київ, вул. Антоновича, 50
- м. Київ, вул. Щербаківського, 58
- м. Бровари, вул. Київська, 316
- с. Ходосівка, вул. Обухівське шосе 1, 16
- с. Гатне, вул. Київська, 2В, корп.1
- с. Капітанівка, вул. Соборна, 6
Вівсяне печиво
05.11.2019
Одним з найпростіших видів домашньої випічки є печиво з вівсяних пластівців. Часто дієтологи рекомендують саме його як корисний перекус, тому що вівсяне печиво багате на клітковину та мікроелементи: фосфор, кальцій, калій, цинк, залізо, вітамін Е, вітаміни групи B, каротин, амінокислоти, необхідні для роботи мозку, підтримки м'язового тонусу і гарного настрою. Крім всіх цих корисностей треба відзначити, що рецепт вівсяного печива дуже простий і не вимагає спеціальних навичок. І ще одна вагома причина приступити до домашньої випічки - ви точно знатимете з чого зроблене печиво.
Ми підготували для вас два рецепти вівсяного печива - звичайне на вершковому маслі й пісне - на рослинному. Обидва рецепти без додавання пшеничного борошна.
Вівсяне печиво на вершковому маслі
Для приготування вівсяного печива вам знадобляться:
- Вівсяні пластівці - 170 г
- Цукор - 70 г
- Вершкове масло - 100 г
- Яйце – 1 шт.
- Розпушувач для тіста - 1 ч. л.
- Ванілін, шоколад, горіхи, родзинки, кокосова стружка - за смаком
Приготування:
- Вівсяні пластівці засипте в блендер і збийте їх до борошноподібного стану.
- Вершкове масло розігрійте в мікрохвильовій печі до м’якого стану та покладіть до вівсяного борошна. В цю суміш додайте цукор і перемішайте до однорідного стану.
- Додайте яйце, розпушувач тіста, ванілін та інші інгредієнти. Рекомендуємо додати ще волоські горіхи та пів плитки шоколаду (попередньо подрібнивши горіхи та шоколад в блендері) та все знову розмішайте до однорідного стану.
- В кінці замісіть тісто, застеліть деко пергаментом, змочіть руки водою і сформуйте кульки з тіста розміром з волоський горіх, зробіть їх пласкими та викладіть на форму.
- Відправте деко з печивом у попередньо розігріту духовку до 180 градусів. Випікайте протягом 15-20 хвилин. На виході ви отримаєте півтора десятка смачних круглячків печива.
Пісне вівсяне печиво
Для приготування 20 пісних печеньок вам знадобиться:
- Вівсяні пластівці - 200 г
- Мед - 1 ст. л.
- Цукор - 70-100 г
- Рослинна олія без запаху - 3 ст. л.
- Горіхи - 50 г
- Курага - 100 г (або інші сухофрукти)
- Сода - 0,5 ч. л.
- Вода - 80 мл
- Сіль - щіпка
Приготування:
- Подрібніть вівсяні пластівці в кавомолці або блендері, курагу і горіхи поріжте ножем на невеликі шматочки.
- Об'єднайте в ємності цукор, воду і мед, поставте на водяну баню і при постійному помішуванні прогрійте до розчинення цукру і меду. До суміші додайте соду і прогрійте ще 2 хвилини.
- Зніміть ємність з водяної бані та додайте половину подрібнених вівсяних пластівців, перемішайте. Додайте рослинну олію, перемішайте. Додайте курагу і горіхи, перемішайте. Додайте вівсяні пластівці, що залишились, і ретельно перемішайте до однорідності. Приберіть тісто в холодильник на 30 хвилин.
- Коли тісто охолоне, змоченими руками у воді, сформуйте з тіста кульки. Покладіть їх на деко, застелене папером для випічки. Кульки можна злегка приплюснути.
- Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці при 180°С протягом 15-20 хвилин.
- Дайте печиву охолонути на деку, тільки потім зніміть з паперу.
Поради:
- Кульки з тіста обов'язково робіть не більше волоського горіха, коли їх приплюснути, виходять невеличкі оладки. У випадку якщо кульки будуть більші, коли все викладете на деко і поставите в духовку, тісто попливе і зіллється в один великий вівсяний корж в якому обриси печива лише будуть вгадуватись.
- Щоб вівсяне печиво було кориснішим, цукор можна замінити яблучним повидлом повністю, або використати суміш яблучного повидла і м'якоті фініків у пропорції 1:1.
Готуйте, фантазуйте та імпровізуйте з інгредієнтами.
Смачного!
ПоділитисяПопередня стаття
Фарширований гарбуз
Гарбуз - корисний, поживний та яскравий овоч. Його можна смажити, варити, запікати та фарширувати. Цей помаранчевий овоч...
Наступна стаття
Скільки видів сирів ви знаєте?
Піца, паста, лазанья, запіканки і бутерброди, коржі та фондю. Ось лише мала частина приголомшливих страв, які неможливо ...
- +38 (044) 200-42-69
Щоденно з 8:00 до 22:00