+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Вівсяне печиво

Вівсяне печиво

05.11.2019

Вівсяне печиво

Одним з найпростіших видів домашньої випічки є печиво з вівсяних пластівців. Часто дієтологи рекомендують саме його як корисний перекус, тому що вівсяне печиво багате на клітковину та мікроелементи: фосфор, кальцій, калій, цинк, залізо, вітамін Е, вітаміни групи B, каротин, амінокислоти, необхідні для роботи мозку, підтримки м'язового тонусу і гарного настрою. Крім всіх цих корисностей треба відзначити, що рецепт вівсяного печива дуже простий і не вимагає спеціальних навичок. І ще одна вагома причина приступити до домашньої випічки - ви точно знатимете з чого зроблене печиво.

Ми підготували для вас два рецепти вівсяного печива - звичайне на вершковому маслі й пісне - на рослинному. Обидва рецепти без додавання пшеничного борошна. 

Вівсяне печиво на вершковому маслі

 Для приготування вівсяного печива вам знадобляться: 

  • Вівсяні пластівці - 170 г
  • Цукор - 70 г
  • Вершкове масло - 100 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Розпушувач для тіста - 1 ч. л.
  • Ванілін, шоколад, горіхи, родзинки, кокосова стружка - за смаком 

Приготування:

  1. Вівсяні пластівці засипте в блендер і збийте їх до борошноподібного стану.
  2. Вершкове масло розігрійте в мікрохвильовій печі до м’якого стану та покладіть до вівсяного борошна. В цю суміш додайте цукор і перемішайте до однорідного стану.
  3. Додайте яйце, розпушувач тіста, ванілін та інші інгредієнти. Рекомендуємо додати ще волоські горіхи та пів плитки шоколаду (попередньо подрібнивши горіхи та шоколад в блендері) та все знову розмішайте до однорідного стану.
  4. В кінці замісіть тісто, застеліть деко пергаментом, змочіть руки водою і сформуйте кульки з тіста розміром з волоський горіх, зробіть їх пласкими та викладіть на форму.
  5. Відправте деко з печивом у попередньо розігріту духовку до 180 градусів. Випікайте протягом 15-20 хвилин. На виході ви отримаєте півтора десятка смачних круглячків печива.

Пісне вівсяне печиво

 Для приготування 20 пісних печеньок вам знадобиться:

  • Вівсяні пластівці - 200 г
  • Мед - 1 ст. л.
  • Цукор - 70-100 г
  • Рослинна олія без запаху - 3 ст. л.
  • Горіхи - 50 г
  • Курага - 100 г (або інші сухофрукти)
  • Сода - 0,5 ч. л.
  • Вода - 80 мл
  • Сіль - щіпка

Приготування: 

  1. Подрібніть вівсяні пластівці в кавомолці або блендері, курагу і горіхи поріжте ножем на невеликі шматочки.
  2. Об'єднайте в ємності цукор, воду і мед, поставте на водяну баню і при постійному помішуванні прогрійте до розчинення цукру і меду. До суміші додайте соду і прогрійте ще 2 хвилини.
  3. Зніміть ємність з водяної бані та додайте половину подрібнених вівсяних пластівців, перемішайте. Додайте рослинну олію, перемішайте. Додайте курагу і горіхи, перемішайте. Додайте вівсяні пластівці, що залишились, і ретельно перемішайте до однорідності. Приберіть тісто в холодильник на 30 хвилин.
  4. Коли тісто охолоне, змоченими руками у воді, сформуйте з тіста кульки. Покладіть їх на деко, застелене папером для випічки. Кульки можна злегка приплюснути.
  5. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці при 180°С протягом 15-20 хвилин.
  6. Дайте печиву охолонути на деку, тільки потім зніміть з паперу.

Поради:

  • Кульки з тіста обов'язково робіть не більше волоського горіха, коли їх приплюснути, виходять невеличкі оладки. У випадку якщо кульки будуть більші, коли все викладете на деко і поставите в духовку, тісто попливе і зіллється в один великий вівсяний корж в якому обриси печива лише будуть вгадуватись. 
  • Щоб вівсяне печиво було кориснішим, цукор можна замінити яблучним повидлом повністю, або використати суміш яблучного повидла і м'якоті фініків у пропорції 1:1.

Готуйте, фантазуйте та імпровізуйте з інгредієнтами. 

Смачного!

Акційні товари
Каталог