+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Що приготувати з броколі

Що приготувати з броколі

24.01.2020

Що приготувати з броколі

Броколі багата вітамінами А, В9, К, а ще калієм, фосфором, залізом, кальцієм і магнієм, містить рекордну кількість вітаміну С. Ось чому її обожнюють поціновувачі здорового способу життя, вегани та всі небайдужі до свого здоров'я. 

П’ять смачних страв з броколі 

1. Броколі на пару

Інгредієнти:

  • Броколі - 80 г
  • Цвітна капуста* - 80 г
  • Квасоля стручкова* - 80 г
  • Солодкий перець* - 80 г
  • Морква* - 1 шт.
  • Гарбуз* - 100 г
  • Фета - за бажанням
  • Рослинна олія - 1 ст. л.
  • Сіль, перець чорний мелений, зелень - за смаком

*З броколі ви можете компонувати будь-які овочі за власним смаком, наприклад: цукіні, томати, селеру, болгарський перець. До речі, всі необхідні свіжі овочі ви можете придбати в магазині МегаМаркет.

Приготування:

  1. Овочі помийте й почистьте. Заморожені овочі розморожувати не потрібно!
  2. Броколі й цвітну капусту розберіть на суцвіття. Перець наріжте широкою соломкою. Моркву - кружальцями, гарбуз - шматочками. Квасолю можна залишити цілою, вона швидко готується.
  3. Покладіть всі овочі в спеціальний піддон пароварки так, щоб між ними була невелика відстань для проходу пара.
  4. Зберіть пароварку, не забудьте налити води в резервуар до потрібної позначки. Встановіть піддон з овочами та накрийте кришкою пароварку. Встановіть таймер на 15-20 хвилин.
  5. Овочі готові!
  6. Розкладіть по тарілочках овочі, за бажанням додайте шматочки фети, посоліть, поперчіть (якщо потрібно), полийте олією, прикрасьте зеленню і подайте. Такі овочі послужать відмінним гарніром до риби або м'яса. 

2. Крем-суп з броколі

Інгредієнти:

  • Броколі - 500 г
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Сир плавлений вершковий - 100 г
  • Рослинна олія або вершкове масло - 1 ст. л.
  • Вершки - за смаком
  • Сіль за смаком
  • Сухарики (для подачі) - за смаком

Приготування:

  1. Цибулю і моркву поріжте кубиками, посоліть і обсмажте на рослинній олії або вершковому маслі.
  2. У киплячу підсолену воду (або бульйон) опустіть броколі та варіть до повної готовності (близько 10 хвилин).
  3. Додайте обсмажені овочі в каструлю з броколі.
  4. Туди ж додайте вершковий сир.
  5. Коли сирний суп з овочами трохи охолоне, подрібніть всі його складові за допомогою блендера.
  6. Суп-пюре з броколі готовий!
  7. Подавати суп-пюре слід з сухариками. Готовий овочевий суп-пюре з броколі можна прикрасити вершками та улюбленою зеленню. 

3. Фритата з броколі

Інгредієнти:

  • Чеддер - 100 г
  • Яйце - 6 шт.
  • Броколі - 200 г
  • Вода - 0,5 склянки
  • Молоко - 1 ст. л.
  • Кріп, гілочка - 1 шт.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Чорний мелений перець - 1 щіпка
  • Паприка - 0,5 ч. л.
  • Рослинна олія - 1 ст. л.

Приготування:

  1. Для початку збийте вінчиком яйця з паприкою, сіллю, перцем і молоком.
  2. Броколі з водою поставте на вогонь в каструлі й доведіть до кипіння. Потім залиште на 4 хвилини під кришкою без вогню.
  3. Потім злийте воду і перекладіть броколі в розігріту олію на сковороді.
  4. Зверху натріть сир на крупній тертці.
  5. В цей час додайте подрібнений кріп до яєць. Перемішайте. Влийте отриману суміш в сковороду. Залиште омлет на 2 хвилини на середньому вогні.
  6. Відправте фритату в духовку на 10 хвилин при 200 градусах. 

4. Пиріг з цільнозернового борошна і броколі

Інгредієнти для тіста:

  • Оливкова олія - 5 ст. л.
  • Яйце - 1 шт.
  • Цільнозернове борошно - 150 г
  • Крижана вода - 3-4 ст. л.
  • Сіль - щіпка

Інгредієнти для начинки:

  • Броколі - 1 середня голова
  • Яйця - 2 шт.
  • Сметана 10% - 200 г
  • Сіль та перець - за смаком

Приготування:

  1. Яйце змішайте з оливковою олією.
  2. Додайте борошно та сіль і почніть замішувати тісто. За необхідності додайте крижану воду – має вийти еластичне і щільне тісто.
  3. Скатайте тісто в кулю.
  4. Тісто розкатайте в дуже тонкий пласт і перенесіть в змащену рослинною олією форму діаметром 28 см. Зробіть невеликі бортики.
  5. Броколі помийте, розберіть на маленькі суцвіття та укладіть їх на тісто (при цьому тверді ніжки потрібно обрізати, залишивши тільки шапочки).
  6. Зробіть заливку: для цього вилочкою збийте сметану з яйцями. Посоліть і поперчіть.
  7. Акуратно залийте броколі цією сумішшю.
  8. Випікайте при 180 градусах близько 40 хвилин.

5. Запечена броколі з сьомгою і морською сіллю

Інгредієнти:

  • Філе сьомги - 4 шматочки
  • Броколі - 350 г
  • Лимон - 1 шт.
  • Зелена цибуля - 20 г
  • Морська сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Оливкова олія - 1-2 ст. л.

Приготування:

  1. Для початку вимийте та просушіть шматочки лосося. Шкірку знімати не потрібно, щоб риба не втратила форму. 
  2. Броколі вимийте та просушіть. Розділіть на суцвіття. 
  3. На дно жароміцної форми з антипригарним покриттям викладіть шматочки лосося, залишаючи вільне місце між ними. 
  4. В просвіти, що утворилися, викладіть броколі. 
  5. Лимон вимийте та розріжте навпіл. З однієї половинки вичавіть сік і збризніть їм рибу з броколі. Другу половину розріжте та викладіть цілком у форму. 
  6. Зелену цибулю помийте, просушіть та наріжте. Присипте страву цибулею. 
  7. Зверху збризніть невеликою кількістю оливкової олії та відправте в попередньо розігріту духовку. 
  8. Через 15-20 хвилин риба з броколі в духовці в домашніх умовах буде готова. Головне - це не пересушити лосось. За бажанням можна скропити страву соєвим соусом або присипати свіжою зеленню.

Смачного!

Акційні товари
Каталог