- м. Київ, вул. Антоновича, 50
- м. Київ, вул. Щербаківського, 58
- м. Бровари, вул. Київська, 316
- с. Ходосівка, вул. Обухівське шосе 1, 16
- с. Гатне, вул. Київська, 2В, корп.1
- с. Капітанівка, вул. Соборна, 6
Що приготувати з броколі
24.01.2020
Броколі багата вітамінами А, В9, К, а ще калієм, фосфором, залізом, кальцієм і магнієм, містить рекордну кількість вітаміну С. Ось чому її обожнюють поціновувачі здорового способу життя, вегани та всі небайдужі до свого здоров'я.
П’ять смачних страв з броколі
1. Броколі на пару
Інгредієнти:
- Броколі - 80 г
- Цвітна капуста* - 80 г
- Квасоля стручкова* - 80 г
- Солодкий перець* - 80 г
- Морква* - 1 шт.
- Гарбуз* - 100 г
- Фета - за бажанням
- Рослинна олія - 1 ст. л.
- Сіль, перець чорний мелений, зелень - за смаком
*З броколі ви можете компонувати будь-які овочі за власним смаком, наприклад: цукіні, томати, селеру, болгарський перець. До речі, всі необхідні свіжі овочі ви можете придбати в магазині МегаМаркет.
Приготування:
- Овочі помийте й почистьте. Заморожені овочі розморожувати не потрібно!
- Броколі й цвітну капусту розберіть на суцвіття. Перець наріжте широкою соломкою. Моркву - кружальцями, гарбуз - шматочками. Квасолю можна залишити цілою, вона швидко готується.
- Покладіть всі овочі в спеціальний піддон пароварки так, щоб між ними була невелика відстань для проходу пара.
- Зберіть пароварку, не забудьте налити води в резервуар до потрібної позначки. Встановіть піддон з овочами та накрийте кришкою пароварку. Встановіть таймер на 15-20 хвилин.
- Овочі готові!
- Розкладіть по тарілочках овочі, за бажанням додайте шматочки фети, посоліть, поперчіть (якщо потрібно), полийте олією, прикрасьте зеленню і подайте. Такі овочі послужать відмінним гарніром до риби або м'яса.
2. Крем-суп з броколі
Інгредієнти:
- Броколі - 500 г
- Морква - 1 шт.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Сир плавлений вершковий - 100 г
- Рослинна олія або вершкове масло - 1 ст. л.
- Вершки - за смаком
- Сіль за смаком
- Сухарики (для подачі) - за смаком
Приготування:
- Цибулю і моркву поріжте кубиками, посоліть і обсмажте на рослинній олії або вершковому маслі.
- У киплячу підсолену воду (або бульйон) опустіть броколі та варіть до повної готовності (близько 10 хвилин).
- Додайте обсмажені овочі в каструлю з броколі.
- Туди ж додайте вершковий сир.
- Коли сирний суп з овочами трохи охолоне, подрібніть всі його складові за допомогою блендера.
- Суп-пюре з броколі готовий!
- Подавати суп-пюре слід з сухариками. Готовий овочевий суп-пюре з броколі можна прикрасити вершками та улюбленою зеленню.
3. Фритата з броколі
Інгредієнти:
- Чеддер - 100 г
- Яйце - 6 шт.
- Броколі - 200 г
- Вода - 0,5 склянки
- Молоко - 1 ст. л.
- Кріп, гілочка - 1 шт.
- Сіль - 0,5 ч. л.
- Чорний мелений перець - 1 щіпка
- Паприка - 0,5 ч. л.
- Рослинна олія - 1 ст. л.
Приготування:
- Для початку збийте вінчиком яйця з паприкою, сіллю, перцем і молоком.
- Броколі з водою поставте на вогонь в каструлі й доведіть до кипіння. Потім залиште на 4 хвилини під кришкою без вогню.
- Потім злийте воду і перекладіть броколі в розігріту олію на сковороді.
- Зверху натріть сир на крупній тертці.
- В цей час додайте подрібнений кріп до яєць. Перемішайте. Влийте отриману суміш в сковороду. Залиште омлет на 2 хвилини на середньому вогні.
- Відправте фритату в духовку на 10 хвилин при 200 градусах.
4. Пиріг з цільнозернового борошна і броколі
Інгредієнти для тіста:
- Оливкова олія - 5 ст. л.
- Яйце - 1 шт.
- Цільнозернове борошно - 150 г
- Крижана вода - 3-4 ст. л.
- Сіль - щіпка
Інгредієнти для начинки:
- Броколі - 1 середня голова
- Яйця - 2 шт.
- Сметана 10% - 200 г
- Сіль та перець - за смаком
Приготування:
- Яйце змішайте з оливковою олією.
- Додайте борошно та сіль і почніть замішувати тісто. За необхідності додайте крижану воду – має вийти еластичне і щільне тісто.
- Скатайте тісто в кулю.
- Тісто розкатайте в дуже тонкий пласт і перенесіть в змащену рослинною олією форму діаметром 28 см. Зробіть невеликі бортики.
- Броколі помийте, розберіть на маленькі суцвіття та укладіть їх на тісто (при цьому тверді ніжки потрібно обрізати, залишивши тільки шапочки).
- Зробіть заливку: для цього вилочкою збийте сметану з яйцями. Посоліть і поперчіть.
- Акуратно залийте броколі цією сумішшю.
- Випікайте при 180 градусах близько 40 хвилин.
5. Запечена броколі з сьомгою і морською сіллю
Інгредієнти:
- Філе сьомги - 4 шматочки
- Броколі - 350 г
- Лимон - 1 шт.
- Зелена цибуля - 20 г
- Морська сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Оливкова олія - 1-2 ст. л.
Приготування:
- Для початку вимийте та просушіть шматочки лосося. Шкірку знімати не потрібно, щоб риба не втратила форму.
- Броколі вимийте та просушіть. Розділіть на суцвіття.
- На дно жароміцної форми з антипригарним покриттям викладіть шматочки лосося, залишаючи вільне місце між ними.
- В просвіти, що утворилися, викладіть броколі.
- Лимон вимийте та розріжте навпіл. З однієї половинки вичавіть сік і збризніть їм рибу з броколі. Другу половину розріжте та викладіть цілком у форму.
- Зелену цибулю помийте, просушіть та наріжте. Присипте страву цибулею.
- Зверху збризніть невеликою кількістю оливкової олії та відправте в попередньо розігріту духовку.
- Через 15-20 хвилин риба з броколі в духовці в домашніх умовах буде готова. Головне - це не пересушити лосось. За бажанням можна скропити страву соєвим соусом або присипати свіжою зеленню.
Смачного!
ПоділитисяПопередня стаття
7 корисних продуктів, які варто споживати щодня
Їжа - один з найголовніших елементів фізичного і морального здоров’я людини. Зрештою, корисні продукти – це спосіб отрим...
Наступна стаття
10 продуктів, які не варто їсти натщесерце
Дієтологи праві, стверджуючи, що сніданок - ключове приймання їжі, яке при правильному розкладі дає заряд бадьорості на ...
- +38 (044) 200-42-69
Щоденно з 8:00 до 22:00