- м. Київ, вул. Антоновича, 50
- м. Київ, вул. Щербаківського, 58
- м. Бровари, вул. Київська, 316
- с. Ходосівка, вул. Обухівське шосе 1, 16
- с. Гатне, вул. Київська, 2В, корп.1
- с. Капітанівка, вул. Соборна, 6
Смачніше за чизкейк: рецепт йогуртового торта з низьким вмістом вуглеводів
19.11.2021
Як приготувати торт без борошна і масла - ніжний, як хмаринка, і неймовірно смачний!
Чизкейк - спокуслива класика серед десертів, хоча калорій в ньому, на жаль, багато. На щастя, креативні кондитери, небайдужі до турбот про фігуру, придумали альтернативу - торт, схожий на чизкейк, але куди менш калорійний. Замість вершкового сиру в рецепті використовується натуральний грецький йогурт, жирність якого залежить від ваших уподобань.
Щоб звести калорійність торта до мінімуму, в рецепті замість цукру використовується ксиліт. Цей натуральний підсолоджувач, також відомий як «березовий цукор», видобувається з рослинної сировини, багатої полісахаридом ксиланів (наприклад, з березової деревини, мигдального лушпиння, кукурудзяних качанів, лушпиння вівса) і майже вдвічі поступається цукру в калорійності. Ксиліт успішно застосовується в кулінарії і випічці, оскільки не має зайвих присмаків.
Відчутна різниця в калоріях не впливає на зовнішній вигляд - повітряне йогуртове тісто покривається золотистою скоринкою, і зовні торт ні в чому не поступається справжньому чизкейку. Не дивно, що цей рецепт б'є рекорди популярності по всьому світу.
У торті з легкою йогуртово-лимонною кислинкою мало калорій, а ще менше - інгредієнтів. Цей простий і доступний рецепт ідеальний для тих, хто любить побалувати себе, колег і гостей свіжою випічкою, але терпіти не може довго возитися з тістом. До того ж, заощадивши час на замішуванні тіста, ви зможете вдосталь експериментувати з декором, вибираючи фрукти і ягоди на свій смак і розкладаючи їх поверх випеченого коржа.
Йогуртовий торт
Інгредієнти (для випічки у формі діаметром 20-21 см, висотою 7 см):
- Свіжі яйця – 4 шт.
- Ксиліт – 70 г (6-7 чайних ложок)
- Грецький (термостатний) йогурт без цукру – 350 г
- Пудинг класичний з ванільним смаком (можна використовувати звичайний кукурудзяний крохмаль в тому ж обсязі) – 1 упаковка (40 г)
- Лимон – 1 великий плід
- Стручок ванілі – 1 шт. (або ванільна есенція / ванільний цукор - 1 ч. л.)
- Розпушувач – 1 ч. л. без гірки
Приготування:
- Для випічки краще використовувати яйця не відразу з холодильника, а дати їм полежати годину в мисці на столі, щоб вони стали кімнатної температури. Акуратно відокремте яєчні білки від жовтків. Збийте міксером яєчні жовтки з ксилітом, поки суміш не збільшиться в об'ємі й не побіліє.
- Додайте йогурт в жовткову суміш. Розріжте стручок ванілі по всій довжині, не прорізаючи наскрізь, і тупим боком ножа вишкребіть насіння з серцевини в миску. Туди ж натріть цедру з лимона, причому використовуйте тільки жовту частину цедри, не зачіпаючи білу, бо вона гірчить. Гарненько перемішайте обидва інгредієнти міксером в суміші йогурту і яєчних жовтків.
- Змішайте ванільний пудинг (крохмаль) з розпушувачем, додайте в миску з йогуртово-жовтковою сумішшю і ретельно перемішайте міксером все разом.
- В іншій мисці збийте білки міксером до стану густої сметани.
- В якості останнього кроку поступово введіть збиті білки в жовтково-йогуртову масу, акуратно перемішуючи від країв до центру до рівномірної консистенції. Готова маса повинна виглядати повітряною й однорідною.
- Застеліть роз'ємну форму папером для випічки. Розігрійте духовку до 170 градусів, перелийте тісто в форму. Випікайте торт протягом 30-35 хвилин.
- Залиште торт остигати в вимкненій духовці з відкритими дверцятами ще на 10-15 хвилин.
- Дістаньте десерт з духовки і дайте йому повністю охолонути. Тільки після цього виймайте його з форми.
- Подавайте в тому ж вигляді, прикрасивши ягодами / фруктами або обсипавши цукровою пудрою або шоколадною крихтою. Та не дуже захоплюйтеся добавками, якщо вас турбує калорійність.
- Якщо хочете, можете залишити його на ніч в холодильнику - це посилить його смак, і він не втратить «пухнастої» текстури.
Смачного!
ПоділитисяПопередня стаття
Тофу-майстер: 5 рецептів з соєвим сиром
Соєвий сир тофу багатий білком і має нейтральний смак. Все разом - справжній скарб для вегетаріанців, людей, що прагнуть...
Наступна стаття
6 спецій, які варто вирощувати прямо у квартирі
Новий фуд-тренд: грядка на вікні. Зовсім необов'язково бути досвідченою в садівництві феєю, щоб вирощувати на підвіконні...
- +38 (044) 200-42-69
Щоденно з 8:00 до 22:00