+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Простий рецепт дуже смачного медовика!

Простий рецепт дуже смачного медовика!

31.05.2024

Простий рецепт дуже смачного медовика!

Готуємо запаморочливо смачний медовик — такий самий, як у дитинстві. Ділимось лайфхаками та секретами, перевіреними десятки разів на практиці. Простий рецепт торта для вас і ваших близьких!

Для тіста нам знадобиться:
450-490 г борошна (всипаємо його в самому кінці, треба дивитися на консистенцію тіста)
150 г меду
80 г вершкового масла
80 г цукру
2 яйця
1 ч.ложка соди
дрібка солі
Для крему:
1 кг сметани
150 г цукрової пудри (просто змішати — і крем готовий)

Готуємо медовик покроково:

1. Розпочинаємо з коржів: їх буде 12, ми тісто потім зважимо та розділимо на 12 частин на вагах — ось і весь секрет однакових коржів. Але спочатку: змішуємо цукор, мед, сіль та олію в сотейнику на повільному вогні, поки все не розчиниться.

2. Знімаємо з вогню і всипаємо соду та швидко вимішуємо. Маса повинна швидко побіліти — це означає, що реакція завершилась. Повертаємо на маленький вогонь на хвилину і знімаємо з вогню. Даємо масі остигнути буквально 5 хвилин і по одному додаємо яйця.

3. Потім у 3-4 етапи вводимо борошно. Робіть це через сито, це важливий момент.

4. Перші 2-3 етапи все вимішуємо лопаткою, з останньою частиною борошна починаємо вимішувати тісто руками. Воно повинне вже не приставати ні до рук, ні до миски. Тісто виходить дуже м`яке. Ділимо на 12 частин, катаємо кульки і під плівку на тарілку. Беремо пергамент і розкочуємо першу кульку тіста максимально тонко, просто до стану папірусу. Обкреслюємо рівне коло — ви завжди можете це робити за допомогою рознімної форми для випікання або, наприклад, за розміром кришки. Протикаємо багато разів виделкою наше тісто і відправляємо в духовку, заздалегідь розігріту до 180*С, на 4 хвилини.

5. Випікаємо наш корж. Дістали і швидко по колу обрізуємо, щоб корж був рівний. Якщо ви дістали корж і він так полежить 5 хвилин, то швидко висохне — ви його вже не обріжете, він просто розкришиться. За цією схемою випікаємо всі 12 шт. Нам треба тільки 2 пергаменти, ми їх повторно використовуємо.

6. Коржі готові. Збираємо торт в рознімній формі: викладаємо на дно 2 ст. ложки крему, зверху — корж. На кожен наступний корж і на верхній — по 3 ст. ложки крему. Накриваємо і ставимо в холодильник мінімум на 5 годин. Обрізки коржів ми не викидаємо: за допомогою блендера робимо крихту. Коли медовик дістанете з холодильника, вийміть його з форми і присипте крихтою. Готово!

 

Як завжди, усі інгредієнти для приготування смачних страв за нашими рецептами Ви можете знайти у мережі магазинів МегаМаркет, у нашому інтернет-магазині та у мобільному додатку!

 

Акційні товари
Каталог