+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
7 корисних продуктів, які варто споживати щодня

7 корисних продуктів, які варто споживати щодня

17.01.2020

7 корисних продуктів, які варто споживати щодня

Їжа - один з найголовніших елементів фізичного і морального здоров’я людини. Зрештою, корисні продукти – це спосіб отримати поживні речовини, які необхідні організму для належного функціонування і профілактики різних захворювань.
На жаль, нині якість харчових продуктів значно нижча, ніж раніше. Причиною цього стала велика кількість у продажі напівфабрикатів, які набувають дедалі більшої популярності завдяки здатності швидко та смачно втамовувати голод.

У результаті цього кількість людей із зайвою вагою стрімко зростає. З кожним роком лікарі фіксують дедалі більше випадків захворювань серцево-судинної системи, причиною яких також стає нестача поживних елементів в організмі.

На щастя, кожній людині під силу змінити свій щоденний раціон та збагатити його корисними продуктами, які забезпечать організм усіма необхідними йому вітамінами та мінералами.

Саме тому ми підібрали для вас сім корисних продуктів, які не лише покращать ваше самопочуття, але й допоможуть позбутися зайвих кілограмів.

Дізнайтеся, які саме продукти варто додати до свого меню!

1. Цільнозернові продукти

Рафіноване пшеничне борошно радимо замінити корисною випічкою з цільного зерна. Завдяки високому вмісту клітковини – поживного елементу, цільнозернові продукти покращують травлення і регулюють рівень холестерину в організмі.
Крім того, вироби з цільного борошна багаті фолієвою кислотою та антиоксидантами, які сприяють профілактиці раку товстої кишки.

Також обов’язково включіть у свій щоденний раціон каші з цільнозернових круп, оскільки вони є джерелом складних вуглеводів, а тому швидко і надовго насичують організм достатньою кількістю енергії.
Цільнозернові каші допомагають поліпшити роботу шлунково-кишкового тракту, серцево-судинної системи, а також знизити масу тіла.

Корисні будь-які крупи - гречана, вівсяна, перлова, бурий рис. Головне - віддавайте перевагу цільному зерну, а не продуктам швидкого приготування.

Калорійність готової каші, звареної на воді, в середньому становить 100 - 120 ккал. З розрахунку на суху речовину в день можна вживати близько 40 г крупи. Якщо у вашому меню каша є головним джерелом вуглеводів, норма може бути збільшена відповідно до індивідуальних потреб. 

2. Холодноводна риба

Звісно, майже всі види риби багаті на поживні елементи, проте найкориснішою для організму є холодноводна риба. Вона є відмінним джерелом білка і поліненасичених жирних кислот, а також фосфору.

Риба позитивно впливає на роботу серцево-судинної системи: нейтралізує шкідливий холестерин, нормалізує артеріальний тиск і розріджує кров. До того ж, холодноводна риба відома своїми протизапальними властивостями, які роблять цей продукт ефективним помічником у боротьбі проти ревматоїдного артриту та остеоартрозу.

У раціон можна включати як нежирні, так і жирні сорти. Перший варіант допоможе худнуть швидше знайти бажані форми, другий - збагатить організм поживними речовинами.

Калорійність риби залежить від її виду. У 100 г приготованого продукту нежирних сортів міститься в середньому 100 ккал, тоді як в жирній рибі - 200 ккал і більше.

Користь продукту залежить від способу приготування. Найкориснішою є приготована на пару і в'ялена риба, також для збереження всіх корисних властивостей її можна запікати і варити.

У день можна вживати близько 100 г продукту. В середньому в тиждень необхідно з'їдати не менше 300 г риби.

Оскільки білок, що міститься в рибі, перетравлюється організмом людини за 1,5 - 2 години, цей продукт можна вживати на вечерю. 

3. Оливкова олія

Оливкова олія - натуральне джерело вітаміну Е, який допомагає очистити організм від токсинів, уповільнити старіння організму і зберегти молодість.

Олеїнова кислота та гідрокситирозол, які є у складі цього продукту, мають здатність регулювати рівень холестерину у крові. Антиоксиданти у складі оливкової олії перешкоджають окисленню ліпідів всередині артерій, тим самим не даючи їм переходити у твердий стан та утворювати тромби.

Оливкова олія позитивно впливає на стан судин, покращує зір, зменшує ризик розвитку раку. Калорійність 100 г оливкової олії - 884 ккал. У день достатньо вживати до 15 мл продукту.

Через те, що оливкова олія відрізняється високою вартістю, замінити його можна більш доступним соняшниковою олією, яке також містить високу концентрацію вітамінів. Однак для отримання максимальної користі слід вживати нерафінований продукт холодного віджиму. 

4. Зелений чай

Немає більш корисного напою, який можна було б пити щодня. Зелений чай відмінно тонізує, омолоджує, покращує травлення, допомагає позбутися від втоми та запобігати розвитку ракових процесів в організмі.

Також внаслідок прискорення метаболізму зелений чай допомагає схуднути. У 100 мл готового напою без добавок і цукру міститься всього 3 ккал.

Однак лікарі та дієтологи не рекомендують випивати понад 750 мл зеленого чаю в день, оскільки в ньому міститься кофеїн, який при надмірному вживанні негативно позначається на роботі нервової системи, серця й опорно-рухового апарату. 

5. Цибуля і часник

Цибуля - покращує мозкову активність, зміцнює імунітет, стабілізує рівень цукру в крові.

Часник - в його складі присутній речовина аліцин, яке володіє антибактеріальними та противірусними властивостями, допомагає зміцнити імунітет і попередити застуду.

Обидва продукти взаємозамінні, адже вони мають схожі лікувальні властивості та корисний вплив на організм.

Високий вміст сірки в них має здатність регулювати кров’яний тиск та шкідливого холестерину в крові, а також перешкоджати розладам метаболічних процесів, захищати клітини легень, шкіри та товстої кишки від раку.

Часник і цибуля очищують організм та знешкоджують дію на нього патогенних мікроорганізмів, не руйнуючи при цьому делікатну внутрішню флору. 

6. Авокадо

Не дивно, що авокадо стало популярним у всьому світі, адже завдяки своїм корисним властивостям цей продукт широко використовують у фармацевтичній та косметичній індустріях.

Цей зелений фрукт є потужним джерелом необхідних для організму жирних кислот, які регулюють рівень холестерину та виводять шкідливі тригліцериди.

Авокадо містять вітаміни С та Е, а також антиоксиданти, які сповільнюють старіння клітин та запобігають появі ознак передчасного старіння. Також авокадо багате на вміст калію та магнію – двох життєво важливих мінералів, які покращують роботу печінки, нирок та серця. 

7. Зелені листові овочі та зелень

Корисні для організму будь-які види зелені та зелених листових овочів, оскільки в них присутня речовина хлорофіл, необхідне для нормального кровотворення, оздоровлення шкіри, волосся і нігтів.

Зелені овочі, завдяки високому вмісту антиоксидантів, нівелюють згубний вплив важких металів на організм людини та створюють захисний бар’єр від різноманітних хвороботворних мікроорганізмів.

Свіжі овочі багаті на флавоноїди та каротиноїди, які запобігають появі ознак передчасного старіння, що вражають всі органи людини, зокрема шкіру.

Зелені листові овочі багаті на вміст клітковини, завдяки чому вони мають здатність покращувати травлення та зменшувати апетит, а ще чудово підходять хворим на діабет 2-го типу.

Ось деякі представники цього виду овочів: броколі, цвітна капуста, білокачанна капуста, шпинат, мангольд (листовий буряк), селера, петрушка.

Включивши в щоденний раціон крес-салат, руколу, петрушку, кріп, селеру, кінзу й інші види зелені, Ви зміцните імунітет, поліпшите роботу травного тракту та інших внутрішніх органів.

Листова зелень - продукт низькокалорійний і легкозасвоюваний. У 100 г не заправленого салату міститься до 30 ккал. Вживати можна 2 порції листової зелені в день.  

Урізноманітьте свій щоденний раціон вище переліченими продуктами, адже з них легко приготувати безліч смачних страв. І скоро ви помітите, що ваше самопочуття поліпшиться. До того ж, це допоможе якнайдовше зберегти здоров'я і молодість свого організму. 

Харчуйтеся правильно і будьте здорові!

Акційні товари
Каталог