+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Зі щавлем і кропивою: готуємо справжній зелений борщ!

Зі щавлем і кропивою: готуємо справжній зелений борщ!

08.07.2022

Зі щавлем і кропивою: готуємо справжній зелений борщ!

Борщ — мабуть, найголовніша перша страва. Його готують з нагоди та без. І існує велика кількість рецептів. Іноді рецепт з`являється у процесі приготування. Так, наприклад, нам захотілося справжнього зеленого борщу, причому в буквальному значенні слова «зеленого», тому готуємо його з кропивою і щавлем, щоправда, не лише додаємо цю зелень, а ще й перебиваємо блендером.
Як приготувати зелений борщ?
М`ясо. Для зеленого борщу можна вибрати будь-яке м`ясо. Нам захотілося зробити нежирний варіант, тому вибір упав на курячі стегна, ви ж можете взяти свинину, телятину, індичатину та кролятину.
Зелень. Для свого зеленого борщу ми обираємо щавель, петрушку та кропиву. Причому частину додаємо порізаною, частину — перебиваємо блендером, щоб досягти зеленого кольору борщу. Також можна використовувати шпинат та кріп на смак.
Спеції та добавки. Традиційні спеції для борщу — лавровий лист, запашний перець та сіль. Але, якщо вам хочеться урізноманітнити смак страви, можна додати сік лимона, трохи копченої паприки та пластівці перцю чилі.

Як приготувати зелений борщ?
Складові:
2 курячі стегна
3 л води
2 цибулі
1 морква
¼ кореня селери
2-3 лаврові листи
3-4 горошин запашного перцю
3-4 картоплини
1 пучок щавлю
1 пучок кропиви
3-4 яйця
3 ст. л. соняшникової олії
10 гілочок петрушки

Готуємо справжній зелений борщ: покроковий рецепт
Починайте приготування зеленого борщу з бульйону: 2 курячі стегна вимийте, покладіть в
каструлю, додайте одну цілу очищену цибулю, половину моркви і ¼ кореня селери,
нарізаного довільними шматочками. Також додайте 3-4 горошини запашного перцю і 2-3
лаврові листки, залийте 3 л води і варіть 30 хвилин, а потім приберіть овочі з бульйону.
Другу цибулю дрібно наріжте кубиками і підсмажте на сковороді з невеликою кількістю олії
до м`якості. Додайте другу половину моркви, натерту на великій тертці, підсмажте всі разом
ще 5 хвилин.

Візьміть 3-4 картоплі, наріжте будь-якими шматочками та додайте в бульйон. Варіть 15
хвилин.

Окремо відварити 3-4 яйця в підсоленій воді 5 хвилин з моменту закипання, а потім залити
холодною водою, щоб вони легко очищалися.
За одну хвилину до приготування борщу додайте порізану зелень: половину пучка щавлю та
кропиви.
Решту щавлю і петрушку залийте 150 мл води і перебийте блендером до пюре, процідіть
через сито і додайте в борщ, доведіть борщ до кипіння і вимикайте вогонь.
До столу подавайте гарячим, з розрізаними навпіл яйцями.

Акційні товари
Каталог