+38 (044) 391-00-05
- м. Київ, вул. Антоновича, 50
- м. Київ, вул. Щербаківського, 58
- м. Бровари, вул. Київська, 316
- с. Ходосівка, вул. Обухівське шосе 1, 16
- с. Гатне, вул. Київська, 2В, корп.1
- с. Капітанівка, вул. Соборна, 6
Запечена буженина: соковита та ароматна свинина з яблучним конфітюром!
22.07.2022
Свинина, медово-лаймовий маринад і яблучний конфітюр... Ви можете подумати, що це незвичайне поєднання. Насправді мікс м’яса і чогось солодкого не новий. Такий кулінарний прийом використовується для балансу смаку, тому варто спробувати. У нашому рецепті гармонійно поєдналися: ніжна соковита свинина, кисло-солодкі яблука, аромати хвойного розмарину та часнику.
Беріть будь-який шматочок свинини залежно від своїх уподобань. Ми пропонуємо нежирну буженину, тому використовуємо корейку. Щоб одержати рум’яну скоринку, змастіть м’ясо лаймово-медовим соусом. Ще такого ефекту можна досягти, використовуючи соєвий соус.
Для цієї страви ідеально мати яблука сорту Симиренка. Вони кисло-солодкі та жорсткі — те, що потрібно для конфітюру.
Як приготувати буженину з яблучним конфітюром
Складові:
Для буженини:
600 г свинячої корейки
2-3 зубчики часнику
2-3 гілочки розмарину
50 г меду
морська сіль до смаку
мелений чорний перець до смаку
2 ст. л. оливкової олії
1,5 лайма
1 зірочка анісу
Для яблучного конфітюру:
200 г кисло-солодких яблук
100 мл води
1 гілочка розмарину
50 г цукру
1 лавровий лист
Покроковий рецепт:
Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Свинячу корейку (600 г) помийте, обсушіть паперовими рушниками та зачистьте від плівок та жиру. Змастіть м’ясо 2 ст. л. оливкової олії. Можете використовувати соняшникову. Посоліть морською сіллю і поперчіть з усіх боків. Щоб отримати більш виражений аромат, зробіть самі свіжомелений чорний перець. Ще попередньо підсмажте його на сухій сковороді.
Зробіть неглибокі надрізи в м’ясі та помістіть туди 2-3 гілочки розмарину. Якщо немає свіжого розмарину, беріть сухий.
Зробіть невеликі дірочки для 2-3 зубків часнику. За бажанням використовуйте більше часнику.
Вичавіть сік з одного лайма і полийте шматок свинини. Натріть цедру з половини цитруса, не зачіпаючи білої частини, і змастіть м’ясо. Можна взяти звичайний лимон, але зауважте, що лайм має більш насичений смак та аромат.
Зробіть медово-лаймовий соус для свинини. Для цього змішайте в мисці сік половини лайма, 50 г рідкого меду та 1 зірочку анісу. Добре перемішайте. Якщо у вас зацукрований мед, розтопіть його на паровій бані чи у мікрохвильовій печі. М’ясо перекладіть на деко і змастіть соусом за допомогою кулінарного пензлика.
Поставте м’ясо запікатися за температури 180 градусів на 30-40 хвилин у режимі верхнього та нижнього нагріву чи конвекції. Свинина має добре підрум’янитися.
Приготуйте яблучний конфітюр. Очистьте від шкірки 200 г кисло-солодких яблук і наріжте їх невеликими однаковими кубиками. Перекладіть у сотейник. Додайте гілочку розмарину та лавровий лист.
Всипте 50 г цукру та влийте 100 мл води. Варіть конфітюр на середньому вогні приблизно 10-15 хвилин.
Дістаньте м’ясо з духовки, перекладіть на тарілку і викладіть на нього яблучний конфітюр. Залишіть на 15-20 хвилин, щоб м’ясо добре просочилося соком яблук. Подавайте на стіл.
Смачного!
Поділитися
Телефони:
- +38 (044) 200-42-69
Графік роботи:
Щоденно з 8:00 до 22:00