+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Заморожуємо на зиму: яблука

Заморожуємо на зиму: яблука

13.09.2019

Заморожуємо на зиму: яблука

Яблука доступні круглий рік. Вони можуть зберігатись аж до наступного сезону, тому знайти їх взимку або навесні в супермаркеті не проблема. Ось тільки смак і фактура вже зовсім не ті.

Яблука добре переносять заморожування. Залежно від способу заготівлі, вони можуть пролежати в морозильній камері до 9-12 місяців, тільки при цьому, на відміну від своїх свіжих побратимів з магазинних полиць, втратити менше вітамінів та інших корисних речовин. 

Основні правила заморожування яблук

Замороження яблук дещо відрізняється від заморожування ягід, тому при дотриманні кількох простих технологій, осінні плоди будуть зберігатися в морозильнику цілий рік, утримуючи в собі максимум користі.

  • Морозильна камера повинна мати достатню місткість, а температура зберігання має бути не менше -18 °С.
  • Яблука для заморожування повинні бути стиглими й непошкодженими.
  • Віддавайте перевагу яблукам недавно зібраним, адже чим менше часу пройшло з моменту збору до замороження, тим краще.

Замороження яблук цілком

Яблука, покладені в морозильну камеру цілком, взимку можна буде використовувати у відкритих пирогах - вони будуть мати гарний вигляд. А ще їх можна запікати на десерт - як є або з начинкою, наприклад сиром, сухофруктами, родзинками.

  1. Вимийте і витріть рушником яблука.
  2. Вийміть серцевину з кісточками - виріжте звичайним ножем або видаліть за допомогою спеціального ножа. При необхідності почистьте яблука від шкірки.
  3. Занурте яблука в воду з лимонним соком, щоб вони не потемніли.
  4. Покладіть яблука в пакети, випустіть повітря, покладіть в морозильну камеру для зберігання. 

Замороження яблук скибочками

Заморожені скибочки яблук можна використовувати як начинку для пирогів, пиріжків, вареників, приготування компотів, десертів, запікати з ними гусака і т.д. Їх можна заморожувати як є, а можна перед тим пересипати цукром.

  1. Вимийте яблука, зніміть шкірку, вийміть серцевину.
  2. Наріжте скибочками, розкладіть на паперовому рушнику і дайте висохнути.
  3. Розкладіть скибочки яблук на таці, поставте в морозильну камеру і дайте повністю замерзнути.
  4. Вийміть з камери, перекладіть в пакети або контейнери й відправте назад в морозильник для зберігання. 

Замороження яблук у вигляді пюре

Яблучне пюре з морозильної камери можна використовувати як прикорм для малюків, готувати з них солодкі бутерброди, додавати в десерти або їсти як десерт, приготувати з нього соус або навіть зварити свіжий зимовий джем або повидло.

  1. Яблука вимийте, очистьте, видаліть серцевини, м'якоть наріжте часточками.
  2. Складіть в каструльку, поставте на маленький вогонь.
  3. Залиште уварюватись до тих пір, поки яблука не перетворяться в пюре бажаної консистенції.
  4. Зніміть з вогню, дайте повністю охолонути при кімнатній температурі.
  5. Розкладіть пюре в контейнери й поставте в морозильну камеру.
Акційні товари
Каталог