+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Як правильно обрати сухофрукти

Як правильно обрати сухофрукти

15.12.2017

Як правильно обрати сухофрукти

Взимку організм потребує додаткових джерел вітамінів не менше, ніж у рідині. І це не перебільшення! Перепади температури, переохолодження і брак свіжих фруктів підривають імунітет. А по суті, що є зі свіжого взимку? Яблука та груші за час зберігання втрачають левову частку вітамінів, іноземні цитрусові і гранати для збереження товарного вигляду обробляють консервантами. Благо в сухофруктах велика частина вітамінів збережена. Чи ні? Давайте розбиратися.

У самому слові «сухофрукт» закладено визначення - «сухий фрукт». І натуральний - той, який висушений природним шляхом на свіжому повітрі, на сонці або в тіні. На сонці сушка проходить швидше, але продукт виходить аж занадто сухим. Сушка в тіні - процес більш тривалий, зате зберігає всю користь плодів.

1. Курага

Обкурена діоксидом сірки курага залишається яскраво-оранжевого кольору, набуває кислуватий присмак. Висушена природним чином курага темно-коричнева. Єдиний виняток - сорт абрикосів, який при сушінні залишається світло-жовтим (але ніяк не помаранчевим).

2. Чорнослив

Натуральний чорнослив - матовий. Залийте плоди водою: якщо розмоклі частини побіліли - продукт якісний.

3. Фініки

На відміну від виробництва інших сухофруктів, діоксид сірки при сушінні фініків використовують рідко. Але пильність вимикати рано. Огляньте продукт: шкірка плодів повинна бути матовою, без тріщин і відшарувань (ознака швидкого сушіння в печі). Якщо фініки дуже липкі, значить їх перед сушінням вимочили в цукровому сиропі.

4. Ізюм

Натуральні родзинки з синього винограду - чорного кольору з блакитним нальотом, родзинки з білого винограду - червонувато-коричневі. Швидкий тест якості родзинок: стисніть в кулаці жменю ягід, натуральні не повинні злипнутися в одну грудку.

Запам'ятайте: плоди, висушені природним шляхом, - потемнілі, зморщені, страшненькі. Зате смачні і на 100% корисні!

Акційні товари
Каталог