- м. Київ, вул. Антоновича, 50
- м. Київ, вул. Щербаківського, 58
- м. Бровари, вул. Київська, 316
- с. Ходосівка, вул. Обухівське шосе 1, 16
- с. Гатне, вул. Київська, 2В, корп.1
- с. Капітанівка, вул. Соборна, 6
Як правильно обрати сухофрукти
15.12.2017
Взимку організм потребує додаткових джерел вітамінів не менше, ніж у рідині. І це не перебільшення! Перепади температури, переохолодження і брак свіжих фруктів підривають імунітет. А по суті, що є зі свіжого взимку? Яблука та груші за час зберігання втрачають левову частку вітамінів, іноземні цитрусові і гранати для збереження товарного вигляду обробляють консервантами. Благо в сухофруктах велика частина вітамінів збережена. Чи ні? Давайте розбиратися.
У самому слові «сухофрукт» закладено визначення - «сухий фрукт». І натуральний - той, який висушений природним шляхом на свіжому повітрі, на сонці або в тіні. На сонці сушка проходить швидше, але продукт виходить аж занадто сухим. Сушка в тіні - процес більш тривалий, зате зберігає всю користь плодів.
1. Курага
Обкурена діоксидом сірки курага залишається яскраво-оранжевого кольору, набуває кислуватий присмак. Висушена природним чином курага темно-коричнева. Єдиний виняток - сорт абрикосів, який при сушінні залишається світло-жовтим (але ніяк не помаранчевим).
2. Чорнослив
Натуральний чорнослив - матовий. Залийте плоди водою: якщо розмоклі частини побіліли - продукт якісний.
3. Фініки
На відміну від виробництва інших сухофруктів, діоксид сірки при сушінні фініків використовують рідко. Але пильність вимикати рано. Огляньте продукт: шкірка плодів повинна бути матовою, без тріщин і відшарувань (ознака швидкого сушіння в печі). Якщо фініки дуже липкі, значить їх перед сушінням вимочили в цукровому сиропі.
4. Ізюм
Натуральні родзинки з синього винограду - чорного кольору з блакитним нальотом, родзинки з білого винограду - червонувато-коричневі. Швидкий тест якості родзинок: стисніть в кулаці жменю ягід, натуральні не повинні злипнутися в одну грудку.
Запам'ятайте: плоди, висушені природним шляхом, - потемнілі, зморщені, страшненькі. Зате смачні і на 100% корисні!
ПоділитисяПопередня стаття
Глікемічний індекс - що ви не знали і хотіли запитати
Тема глікемічного індексу розбурхує уми не тільки тих людей, хто бажає схуднути, але й тих, хто набирає м'язову масу. Од...
Наступна стаття
Рецепти найсмачніших новорічних закусок. Частина 1
На свята хочеться побалувати себе і своїх рідних чимось особливим та смачним. Ми підібрали для вас декілька апетитних і ...
- +38 (044) 200-42-69
Щоденно з 8:00 до 22:00