+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Як дозріти авокадо в домашніх умовах

Як дозріти авокадо в домашніх умовах

04.06.2021

Як дозріти авокадо в домашніх умовах

Способів зробити так, щоб авокадо дозріло в домашніх умовах, існує кілька. Завдяки одним способам продукт буде готовий до вживання буквально через пару хвилин, інші потребують трохи більше часу - близько двох-трьох діб. При цьому слід пам'ятати, що деякі запропоновані технології дозрівання здатні дещо змінити оригінальний смак авокадо і застосовуються тільки в тих випадках, якщо ви збираєтеся приготувати з нього, наприклад, соус або пюре. 

Що таке авокадо?

Перш ніж розбиратися з тим, як зробити, щоб авокадо дозріло в домашніх умовах, бажано з'ясувати, що собою являє сам плід. Останнім часом він все частіше з'являється в щоденному раціоні прихильників здорового харчування. І таку популярність дуже просто пояснити, адже цей продукт дуже корисний і з нього можна приготувати практично все - від супів і пирогів до салатів і бутербродів. Але найвідоміша страва - це, звичайно ж, мексиканська закуска гуакамоле. 

Невеликий плід в щільній шкірці зеленого кольору, який називають також алігаторовою грушею, являє собою екзотичний фрукт. У нього масляниста м'якоть з приємним ароматом і м'яким смаком. Завдяки цим характеристикам авокадо прекрасно поєднується з багатьма продуктами. 

Калорійність стиглого авокадо досить висока і становить близько 245 ккал на 100 г. Але, попри це, його часто включають в дієтичний раціон. А річ в тому, що авокадо не містить у своєму складі ні цукрів, ні шкідливих жирів. Його м'якоть насичена корисною олеїновою кислотою, вітамінами та іншими біологічно активними речовинами. Крім того, авокадо - це продукт, який характеризується високою поживною цінністю, а тому є прекрасним джерелом енергії. 

Як вибрати фрукт?

Для того, щоб не шукати відповіді на запитання "як прискорити дозрівання авокадо", слід розуміти, який фрукт є стиглим. Багато хто скаже, що у такого буде гладка темно-зелена шкірка. Частково це так, проте, в залежності від сорту, колір шкірки може бути не тільки зеленим, але також мати жовтуватий відтінок. Крім того, незрілі авокадо завжди тверді - при натисканні сліду на поверхні не залишається. Стиглий плід, який повністю готовий до вживання, в міру м'який: вм'ятина від пальця з'являється, але при цьому через деякий час повністю зникає. 

Купуючи авокадо, важливо пам'ятати, що тривалому зберіганню воно не підлягає. Саме з цієї причини в продажу можна знайти переважно недозрілі плоди. А про те, як зробити так, щоб авокадо дозріло в домашніх умовах, читайте далі. 

Мікрохвильова піч

Беремо вилку і проколюємо фрукт в декількох місцях. Далі кладемо його на тарілку, прикриваємо серветкою і відправляємо в мікрохвильову піч секунд на 30. Потужність при цьому повинна бути середньої. Перевіряємо авокадо, натиснувши на нього пальцем. Якщо плід ще занадто твердий, ставимо його в піч ще на пів хвилини. Дістаємо і залишаємо на кілька хвилин на столі, щоб він охолонув. 

Завдяки даному способу авокадо стає м'яким дуже швидко, але майте на увазі, що при цьому дещо змінюється його природний смак. Проте такий фрукт стане відмінною основою для гуакамоле, його можна також додати в салат або приготувати з нього корисний сніданок, поклавши на тост разом з козячим сиром. 

Алюмінієва фольга

Для того, щоб авокадо дозріло в домашніх умовах, як показує практика, цілком можна використовувати звичайну алюмінієву фольгу. Загортаємо в неї фрукт і залишаємо на пару днів при кімнатній температурі в темному місці. 

Щоб прискорити процес, можна покласти авокадо в фользі в розігрітий до 200 градусів духовці хвилин на 10. Тільки врахуйте, що при нагріванні смак фрукта може змінитися. 

Паперовий пакет

Для цього способу вам знадобиться обгортковий або крафтовий папір, а також будь-який стиглий фрукт або овоч. Авокадо в цьому випадку буде досягати повної стиглості трохи довше, ніж в попередніх варіантах, але при цьому його смак і аромат не постраждають. 

Укладаємо авокадо в пакет разом з яблуком, бананом або помідором. Ретельно загортаємо, щоб не залишилося отворів, і залишаємо в теплому місці на кілька днів. Через дві-три доби авокадо буде повністю готове до вживання. 

Для того, щоб допомогти екзотичному фрукту дозріти, замість зазначених продуктів можна використовувати звичайне борошно. Насипаємо його в паперовий пакет, укладаємо авокадо і щільно закриваємо. Через пару днів плід стане м'яким. 

Харчова плівка

Якщо ви виявили, що авокадо недостатньо стигле, тільки після того, як розрізали його, то в цьому випадку вам допоможе харчова поліетиленова плівка. Скроплюємо половинки фрукта свіжовичавленим соком лимона, складаємо їх разом, кісточку при цьому бажано залишити всередині, і обертаємо плівкою. 

Залишаємо плід в основному відсіку холодильника до тих пір, поки він не досягне повної стиглості. Надалі таке авокадо можна використовувати для приготування салатів, соусів і бутербродів. 

Газета

Цей метод є одним з найстаріших, але з усім тим досі використовується дуже активно. Беремо звичайну газету і загортаємо в неї фрукт. Ми залишаємо в теплому місці на кілька днів. 

І не забувайте періодично перевіряти авокадо на стиглість, бо якщо воно полежить довше, ніж потрібно, то стане занадто м'яким. В результаті ви з нього зможете приготувати тільки пюре. 

Корисні поради

Всі вищеописані методи дійсно допомагають авокадо швидко дозріти. Як бачите, вони гранично прості у виконанні, але при цьому деякі з них вимагають дотримання певних умов.

  1. Якщо ви укладаєте авокадо разом яблуком, бананом або помідором, то врахуйте, що вони обов'язково повинні бути повністю стиглими.
  2. Залишаючи екзотичний фрукт дозрівати при кімнатній температурі, прослідкуйте, щоб в цьому місці не було підвищеної вологості. В іншому випадку авокадо зіпсується.
  3. Вчасно визначити ступінь стиглості плоду дуже просто - зверніть увагу на його хвостик. Якщо він відривається без додаткових зусиль, а шкірка під ним зелена, значить, авокадо готовий до вживання.
  4. Залишати екзотичний фрукт в холодильнику без пакета або плівки вкрай не рекомендується, оскільки він може швидко потемніти і увібрати сторонні запахи.
Акційні товари
Каталог