- м. Київ, вул. Антоновича, 50
- м. Київ, вул. Щербаківського, 58
- м. Бровари, вул. Київська, 316
- с. Ходосівка, вул. Обухівське шосе 1, 16
- с. Гатне, вул. Київська, 2В, корп.1
- с. Капітанівка, вул. Соборна, 6
Три десерти для хорошого настрою
16.08.2019
Шоколад, банани та спеції - продукти, здатні розвіяти тугу. Ми пропонуємо приготувати шоколадний мус, марокканський десерт або банановий крем. По-перше, це смачно, а по-друге, не весь час же собі відмовляти в задоволеннях!
Шоколадний мус
Шоколадний мус - найкалорійніший з перерахованих десертів, так що його краще готувати в маленьких кавових чашках, щоб не спокуситися і не з'їсти зайвого.
Для приготування десерту знадобляться:
- Чорний або білий шоколад - 150 г
- Вершки - 150 мілілітрів
- Цукор - 80 г (якщо берете білий шоколад, візьміть 120 грамів цукру)
- Яйця - 4 шт
- Сіль - щіпка
- Ваніль - за смаком
Спосіб приготування:
В розтоплений на водяній бані шоколад додайте вершки з ваніллю. Окремо розітріть з цукром жовтки. А білки - збийте з дрібкою солі. Додавайте до шоколаду по черзі: спочатку жовтково-цукрову масу й акуратно перемішайте, потім білкову піну. Дуже обережно вимісіть десерт, розкладіть його по формах і поставте в холодильник на 4-5 годин.
Марокканський десерт
Подають зі збитими вершками або морозивом. А якщо вас все ж турбують думки про фігуру, забудьте про добавки та насолоджуйтеся натуральним пряним смаком екзотичного десерту.
Щоб його приготувати, в першу чергу, треба зібрати всі спеції:
- Лавровий лист – 1 шт
- Бодян - 1 шт
- Кардамон - 2 шт
- Гвоздика - 2 шт
- Паличка кориці – 1 шт
- Мелена кориця - щіпка
- Мускатний горіх - щіпка
- Натертий імбир - 1 чайна ложка
Крім спецій знадобляться сухофрукти, по жмені кожного виду:
- Інжир
- Чорнослив
- Фініки
- Курага
- Родзинки
- Яблуко
Спосіб приготування:
Залийте сухофрукти окропом, додайте цілі спеції (лаврушку, бодян, кардамон, гвоздику і паличку кориці) і уварюйте все на повільному вогні до стану густого соусу. Заправте тертим імбиром і меленим мускатним горіхом з корицею.
Марокканський десерт - знахідка для тих, хто на дієті. І для тих, хто часто мерзне, - завдяки імбиру і кориці він непогано зігріває.
Банановий крем
Підійде для любителів забратися під теплу ковдру в затишній кімнаті й на зло прохолодним дням ласувати морозивом.
Для його приготування знадобляться:
- Банан - 1 шт
- Заморожений фреш - кілька кубиків (соки для заморозки краще брати ягідні соки, але підійде і будь-який фруктовий, бажано кислий)
Спосіб приготування:
Кубики фруктового або ягідного льоду складіть у велику чашку, додайте шматочки банана і збийте блендером на максимальній потужності.
Приємного апетиту і гарного настрою!
ПоділитисяПопередня стаття
Чим замінити солодощі: корисні смаколики
Один з головних принципів правильного харчування і будь-якої ефективної дієти - відмова від солодкого. Якщо ж ви не тями...
Наступна стаття
Салат "Капрезе": секрети приготування і варіанти подачі
Салат "Капрезе" - ошатна страва з відсвіжним смаком родом з півдня Італії - острова Капрі, де ця страва має статус місце...
- +38 (044) 200-42-69
Щоденно з 8:00 до 22:00