+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Тертий пиріг з ягодами: крок за кроком!

Тертий пиріг з ягодами: крок за кроком!

17.03.2023

Тертий пиріг з ягодами: крок за кроком!

Готуємо десерт на всю сім`ю.

Як приготувати тертий пиріг?
Час підготовки: 45 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 6-8
Інгредієнти для тертого пирога:
Для тіста на тертий пиріг знадобляться:
420 г борошна
200 г вершкового масла 
10 г ванільного цукру
2 яйця
10 г розпушувача
250 г цукру
1 дрібка солі

Для начинки на тертий пиріг:
400 г чорної смородини (або інших ягід, можна заморожених)
200 г цукру
5 гілочок базиліку 

Тертий пиріг: покроковий рецепт

Приготуйте начинку. Для цього з`єднайте в каструльці чорну смородину (400 г) або інші ягоди з цукром (200 г). Поставте на сильний вогонь на 2-3 хвилини, щоб сік почав виділятись і цукор почав розчинятися. Не забувайте постійно помішувати ягоди, щоб вони не підгоріли. Тепер зменште вогонь до мінімуму та уварюйте масу протягом 15-20 хвилин. Як перевірити готовність варення? Перед тим, як його варити беремо тарілку і відправляємо її в морозилку. Для перевірки варення на готовність капаємо варення на холодну поверхню тарілки і нахиляємо тарілку з боку в бік. Якщо крапля тримає свою форму і не розтікається при цих маніпуляціях, варення готове і його можна знімати з вогню. Якщо ще розтікається, потрібно проварити ще якийсь час.

Приготуйте начинку для тертого пирога:

Листя базиліка (5 гілочок) дрібно наріжте і відправте в гаряче варення за кілька хвилин до готовності. Перемішайте. Начинка до пирога готова — можемо місити тісто.
Вершкове масло (200 г) наріжте кубиками і перекладіть в миску. Нехай воно трохи підтає за кімнатної температури.
У миску з підталим вершковим маслом додайте ванільний цукор (10 г), сіль і цукор (250 г).
За допомогою вінчика збийте масу до повного об`єднання і пишноти. Ви можете використовувати автоматичний міксер.
Введіть яйця (2 шт.) по одному і продовжуйте збивати масу до однорідного стану.
Тепер настав час додати борошно (420 г) і розпушувач (10 г).
Замісіть м`яке та пластичне тісто. Намагайтеся місити його мінімально, пісочне тісто не любить перегріву від тепла рук.
Тепер відокремте від загальної маси 1/3 тіста, це буде основа для пирога. Насправді існує два варіанти приготування тертого пирога. Можна використовувати меншу частину як основу, а решту 2/3 тесту натерти зверху. Тоді пиріг буде більш пишним. Якщо ж ви хочете зробити пиріг тоншим і хрумким, то розкотіть 2/3 тіста, а меншу частину, що залишилася, відправте в морозилку, а потім натріть на тертці. Смак від цього не зміниться.
Оберніть більшу частину тіста харчовою плівкою і приберіть в морозильну камеру на 30 хвилин. Нехай тісто трохи охолоне і підмерзне, так його зручніше натирати на тертці. Меншу частину тіста також оберніть харчовою плівкою та приберіть у холодильник, щоб воно відпочило, теж на 30 хвилин. Після цього воно стане ще пластичнішим і його буде зручно розкочувати.
Дістаньте меншу частину тіста з холодильника і розкатайте між двома листами пергаменту в пласт товщиною 3-4 мм. Перенесіть його прямо з нижнім пергаментом на лист і далі формуйте пиріг вже в ньому.
Змастіть основу пирога вже охолодженим варенням. Дістаньте другу частину тіста з морозилки і натріть його поверх варення на великій тертці, рівномірно розподіляючи по всій поверхні основи.

Відправте в духовку з температурою 180 градусів на 25-30 хвилин. Пиріг повинен добре підрум`янитися. Готовому пирогу дайте трохи охолонути і наріжте порційними шматочками.

Готувати — це просто!

Акційні товари
Каталог