+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Сковорода: на що звернути увагу при виборі

Сковорода: на що звернути увагу при виборі

03.09.2021

Сковорода: на що звернути увагу при виборі

При покупці сковорідки зазвичай обирають за брендом. Але для реального використання краще звернути увагу на інші характеристики.

Важливо одразу визначитись - для чого буде використовуватись пательня. І тоді буде зрозуміло, який розмір, матеріал, покриття та форма потрібні. 

Розміри і форми сковорідок

Класична чи універсальна - кругла сковорідка діаметром 22-26 см. Глибина - близько 3 см. Це універсальний інструмент на будь-якій кухні. Якщо вам потрібна нова основна чи взагалі єдина сковорідка - швидше за все ви оберете цю форму.

Сотейник - глибша сковорода, що підходить не тільки для смаження, але й для тушкування. Глибока сковорідка також потрібна, якщо на ній готувати продукти, що сильно зменшуються в об’ємі як гриби та овочі, чи навпаки - збільшуються (як рис під час приготування ризото). Або якщо ви готуєте страви, що потребують інтенсивного перемішування.

Також ви можете обрати специфічні види пателень: для млинців, паельї, Wok (вок), риби, гриль та інші. Для кожного виду спеціальних пателень є свій набір важливих характеристик, але ми розглянемо основні. 

Матеріали основи сковороди

Алюміній - легко та швидко нагрівається та швидко холоне. Ідеально підходить для продуктів, що готуються швидко: омлет, смажена картопля, розігрів їжі. Алюміній вважається недорогим матеріалом, але все залежить від виробника та додаткових характеристик (наприклад, покриття).

Нержавіюча сталь - має середні показники нагріву та тримання температури. У сталевих сковорідках добре тушкувати чи готувати ризото. Саме сталеві сковорідки без покриття частіше за все використовуються в ресторанах. Ідеальний вибір для власників індукційних плит. Шукайте маркування stainless steel.

Чавун - для тих, хто любить довго і ретельно готувати, їжа в таких сковорідках готується більш рівномірно. Сковорода довго тримає температуру, але й так само довго нагрівається. Такі пательні дуже важкі. Можна мати вдома лише одну таку помічницю і не турбуватися про оновлення багато років. Не боїться кислоти, тому, якщо ви полюбляєте тушкування з лимонним соком - зверніть увагу на ці моделі. Догляд за таким інструментом також особливий - миють її дуже гарячою водою зі спеціальними жорсткими щітками, а звичайні миючи засоби використовувати не варто - їжа почне пригорати. Щоб зберегти її на довше - частіше готуйте. 

Покриття сковорідки

Антипригарне покриття - не обов’язкова, але приємна деталь. Воно полегшує догляд, мінімізує витрати олії (робить їжу більш здоровою) або дозволяє готувати взагалі без олії. Антипригарне покриття буває не лише тефлонове. Більшість виробників переходять на нові, технологічніші.

Керамічне покриття має довгий строк служби, безпечне та невибагливе у догляді. Матеріал екологічний та не має негативного впливу на здоров’я людини. І як наслідок - таку пательню легко чистити. Обмеження по нагріву - 450°С. Родзинкою є колір: білий, інколи - жовтий. Така позитивна сковорідка прикрасить будь-яку кухню.

Мармурове покриття має довгий строк служби, екологічне, а коштує на рівні з тефлоновим. Не треба забувати про прекрасний зовнішній вигляд таких пателень.

Алмазне покриття гарантує довгий строк служби та доволі міцне. Не містить шкідливих елементів. Має граничний рівень нагріву - 320°С. Дуже зручно використовувати на газових й електричних плитах і легко мити звичайною губкою під водою.

Титанове покриття - це надміцна кераміка з титан-оксидом в основі, при цьому безпечна для людини і доволі міцна - витримує навантаження і підходить навіть для випічки.

Якщо вам потрібна вірна та красива помічниця тут і зараз, купити сковороду з доставкою додому можна в інтернет-магазині МегаМаркет.
Також широкий вибір пателень різних видів легко знайти в магазинах МегаМаркет за адресами:

  • м. Київ, вул. Антоновича, 50
  • м. Київ, вул. Щербаківського, 58
  • м. Бровари, вул. Київська, 316
  • с. Ходосівка, Обухівське шосе-1, буд. 16
  • с. Гатне, вул. Київська, 2В, корп. 1
  • с. Капітанівка, вул. Соборна, буд. 6, корп. 1,2

Обов’язково завітайте!

Акційні товари
Каталог