+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Скільки видів сирів ви знаєте?

Скільки видів сирів ви знаєте?

15.11.2019

Скільки видів сирів ви знаєте?

Піца, паста, лазанья, запіканки і бутерброди, коржі та фондю. Ось лише мала частина приголомшливих страв, які неможливо уявити без сиру. Це дивовижний продукт, який припадає до смаку і старим, і малим, у всіх країнах будь-якого континенту. Саме тому він буває дуже різним, адже виробляють його повсюдно, а оскільки попит народжує пропозицію - готують його таким, який найбільш популярний в тій чи іншій місцевості.

Вважається, що у світі існує 400 - 1500 видів сирів, причому щорічно список тільки поповнюється. Щодо класифікації, залежно від категорії сири розподіляють:

  • по способу коагуляції - сичужні сири та кислої коагуляції;
  • по способу виготовлення - м'які непресовані, витяжні - паста-філата, з промитим сиром зерном, тверді пресовані;
  • по текстурі сиру - м'які, напівм’які, напівтверді, тверді. 

Ігристе вино та сир

Сир досить часто використовується як закуска до різних вин. Традиційно вважається, що сирна тарілка подається до червоних сортів. Але це не зовсім так. Цей вид продукту відмінно поєднується навіть з шампанським та ігристим вином.

  • Брі - м'який сир родом з Франції. Він добре поєднується з легким шампанським (ігристим вином). Найкращий вибір - сухі сорти.
  • Камамбер. За умови, що він молодий. У такому випадку цей сир добре йде з будь-яким сортом ігристих вин.
  • Козиний сир. Цей вид сиру добре поєднується з сухими сортами ігристих вин.
  • Едам. Це голландський сир. Має легкий горіховий присмак, тому буде добре поєднуватися з ігристими винами з таким же присмаком.
  • Гауда. Він, як і сир Едам, володіє легким горіховим присмаком. Добре підходить до німецьких ігристих вин.
  • Молодий чеддер. Саме молодий, бо він має тонший аромат і смак. Чудово поєднується з ігристими винами, які володіють яскравим і насиченим смаком.
  • Горгонзола. Цей сир складе приголомшливу пару солодким і легким ігристим винам типу Asti.

Чим солодше ігристе вино, тим більше варіантів сиру ви можете підібрати. Ще одне правило: чим пікантніший сир, тим солодше повинно бути вино. 

Роблячи сирну тарілку, варто пам'ятати кілька моментів:

  • Якщо ви подаєте один вид вина, тоді має бути не менше 3-х сортів сиру. Якщо 2 і більше, тоді по 2 сорти сиру на кожну зміну.
  • Не забувайте урізноманітнити сирну тарілку фруктами та оливками, щоб відтінити смак сиру. З фруктів найкраще підійдуть яблука, груші та виноград без кісточок.
  • Також прекрасним доповненням можуть стати горіхи. І не забудьте про хліб або крекери.

Більше про те, як красиво і правильно сервірувати сирну тарілку читайте тут.

Акційні товари
Каталог