+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Скільки продуктів потрібно з'їсти, щоб отримати добову норму вітамінів

Скільки продуктів потрібно з'їсти, щоб отримати добову норму вітамінів

10.11.2017

Скільки продуктів потрібно з'їсти, щоб отримати добову норму вітамінів

Всім відомо, що фрукти та овочі корисно їсти кожен день. Але мало хто може сказати, скільки саме їх потрібно вживати, щоб отримати необхідні вітаміни. Крім того, є ряд вітамінів, чий запас неможливо поповнити одними фруктами та овочами.
Ми порахували, скільки і яких вітамінів міститься в різних продуктах і скільки їх потрібно з'їдати для денної норми.

Вітамін А

Вітамін А, або ретинол, уповільнює старіння, зберігає пружність шкіри та відповідає за здатність бачити в темний час доби. Його нестача проявляється в слабких нігтях і посіченому волоссі. Норма в день становить 1 мг.

Вітамін В2

Вітамін В2 забезпечує гладку і здорову шкіру, міцні та здорові волосся і нігті. При його нестачі розвивається анемія і понижується імунітет. Денна норма вітаміну становить 1,8 мг.

Вітамін С

Вітамін С необхідний для кісток і пружності шкіри. Його нестача відразу ж позначається на зубах, приводячи спочатку до кровоточивості ясен, а потім - до руйнування зубів. Норма вітаміну С в день складає 80 мг.

Вітамін D

Цей вітамін бере участь у формуванні скелета, нормалізує роботу щитоподібної й статевих залоз. Також він потрібен для роботи серця і міцної нервової системи. Добова норма - 2,5 мкг.

Залізо

Залізо разом з молекулами білка утворює гемоглобін. Саме він відповідає за транспортування кисню в крові. Мала кількість заліза в організмі призводить до анемії. Денна норма - 15 мг.

Йод

Йод необхідний організму для нормальної роботи щитоподібної залози. Він же, у свою чергу, підтримує роботу всіх систем організму. Денна норма йоду складає 150 мкг.

Калій

Калій - один з головних помічників для роботи серця. Він також відповідає за виведення рідини з організму. Його нестача призводить до набряків і серцево-судинних захворювань. Денна норма - 2 500 мг.

Кальцій

Кальцій - головна складова кісток і зубів. Саме його нестача призводить до «спонтанних» переломів, карієсу і руйнування зубів. Кальцій не засвоюється без магнію, вітаміну D і білка. Денна норма - 1 250 мг.

Пам'ятайте, що придбати свою дозу вітамінів ви завжди можете в МегаМаркеті!

Акційні товари
Каталог