+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Шоколадний брауні з апельсиновою цедрою і праліне: покроковий рецепт

Шоколадний брауні з апельсиновою цедрою і праліне: покроковий рецепт

05.06.2020

Шоколадний брауні з апельсиновою цедрою і праліне: покроковий рецепт

На перший погляд цей рецепт може здатися складним, але запевняємо вас, що шоколадний брауні - це один з найпростіших десертів у приготуванні. Брауні можна випікати не лише до святкового столу, але й щодня до чаю. Якщо класичний рецепт шоколадного брауні доповнити ароматною цедрою апельсина і хрустким горіховим праліне, вийде ідеальний десерт!

Додайте і ви шоколадний брауні з апельсиновою цедрою у свою кулінарну книгу. 

Як приготувати шоколадний брауні з апельсиновою цедрою 

Інгредієнти для шоколадного брауні: 

  • Темний шоколад - 150 г
  • Борошно - 50 г
  • Цукор - 100 г
  • Какао - 10 г
  • Цедра апельсина (одного)
  • Вершкове масло - 80 г
  • Розпушувач для тіста - 80 г
  • Яйце - 3 шт. 

Для праліне: 

  • Цукор - 30 г
  • Ядра волоських горіхів - 100 г

Приготування: 

1. Розігрійте духовку до 180 градусів. У невеликій мисці розтопіть шоколад і масло на водяній бані. Перемішайте до отримання однорідної консистенції. Відставте в сторону і дайте охолонути.

2. У глибокій мисці збийте яйця з цукром, поки маса не стане щільною та однорідною. 

3. Борошно просійте і змішайте з розпушувачем і порошком какао. Змішайте з розтопленим шоколадом до отримання однорідної маси.

4. Введіть шоколадну суміш в яєчну суміш і акуратно перемішайте до отримання однорідної консистенції. Додайте цедру апельсина і ще раз перемішайте.

5. Форму для запікання застеліть фольгою, змастіть її вершковим маслом і влийте тісто. Випікайте в духовці протягом 30-35 хвилин, поки поверхня не візьметься скоринкою і не почне тріскатися. Дістаньте з духовки і дайте повністю охолонути, не виймаючи з форми.

6. Приготуйте горіхове праліне. Горіхи трохи подрібніть (можна просто пройтися по ньому дерев'яною качалкою), викладіть на сковороду і підсмажте протягом 5 хвилин на невеликому вогні. Слідкуйте, щоб вони не пригоріли. Додайте цукор і почекайте поки він не карамелізується. Постійно помішуйте. Як тільки цукор розтане, викладіть суміш на шматок пергаменту, накрийте його другим шматком пергаменту і злегка розкачайте качалкою - повинен вийти млинець. Дайте охолонути і покришіть. Подавайте брауні разом з горіховим праліне.

Найсмачніший брауні неможливо купити, він готується лише власноруч. А ось усі необхідні інгредієнти для приготування ідеального десерту ви можете придбати з доставкою додому в інтернет-магазині МегаМаркет.

Акційні товари
Каталог