+38 (044) 391-00-05
- м. Київ, вул. Антоновича, 50
- м. Київ, вул. Щербаківського, 58
- м. Бровари, вул. Київська, 316
- с. Ходосівка, вул. Обухівське шосе 1, 16
- с. Гатне, вул. Київська, 2В, корп.1
- с. Капітанівка, вул. Соборна, 6
Що можна приготувати на пікніку
12.07.2019
Перш ніж вирушити на пікнік на свіжому повітрі, переконайтеся, що ви підготовлені до того, щоб зробити його максимально веселим, смачним і комфортним. Але не варто сильно заморочуватися з їжею, адже ми вибрали для вас п'ять супер простих страв, які можна буде приготувати прямо на місці, на вогні.
Креветки скампи у фользі
Інгредієнти:
- Очищені креветки середнього розміру - 700 г
- Розтоплене несолоне вершкове масло - 1/2 склянки
- Сухе біле вино - 2 ст. л.
- Рублений часник - 4 зубчики
- Нарізаний свіжий розмарин - 1 ст. л.
- Нарізане свіже листя чебрецю - 1 ст. л.
- Подрібнений червоний перець - 1/2 ч. л. або більше за смаком
- Свіжовичавлений лимонний сік - 1 столова ложка
- Цедра 1 лимона
- Сіль і мелений чорний перець - за смаком
- Нарізане свіже листя петрушки - 2 ст. л., за бажанням
Приготування:
- Розігрійте гриль на сильному вогні.
- У великій мисці змішайте креветки, масло, вино, часник, розмарин, чебрець, лимонний сік, цедру лимона і пластівці червоного перцю. Додайте сіль і перець за смаком.
- Відріжте чотири листи фольги довжиною близько 30 сантиметрів. Розділіть суміш з креветками на 4 рівні частини та викладіть в центр кожного шматка фольги в один шар.
- Загорніть всі 4 сторони кожного шматка фольги, повністю покриваючи й запечатуючи креветки.
- Помістіть фольгу на гриль і готуйте приблизно 10-12 хвилин.
- Подавайте страву гарячою, за бажанням, приправивши петрушкою.
Сирно-часникова картопля
Інгредієнти:
- Оливкова олія - 2 ст. л.
- Рублений часник - 4 зубчики
- Подрібнений червоний перець - 1/2 ч. л. або більше за смаком
- Сіль і мелений чорний перець - за смаком
- Нарізана на 8 довгастих часточок червона картопля - 450 г
- Тертий гострий сир чеддер - 1 чашка
- Сметана - 2 ст. л.
- Нарізана свіжа зелень цибулі - 2 ст. л.
Приготування:
- Розпаліть вогонь. Підготуйте фольгу.
- У невеликій мисці збийте оливкову олію, часник, пластівці червоного перцю, сіль і перець за смаком.
- Покладіть картопляні часточки на підготовлену фольгу. Полийте сумішшю з оливкової олії картоплю.
- Запечатайте картоплю з усіх боків фольгою.
- Запікайте до готовності, близько 30-35 хвилин. Посипте сиром, потім готуйте ще протягом 2-3 хвилин або поки сир не розплавиться і картопля не стане хрусткою.
- Подавайте негайно, за бажанням, приправивши сметаною і цибулею.
Вершково-шпинатний соус для закусок
Інгредієнти:
- Сметана - 1 склянка (250 мл)
- Вершковий сир, кімнатної температури - 250 г
- Тертий сир пармезан - 3/4 склянки
- Нарізаний заморожений шпинат - 3/4 склянки
Приготування:
- Змішайте всі інгредієнти в глибокій мисці, яку можна легко упакувати в похід. Можна зробити це до виходу з дому.
- Зробіть пакет з фольги, склавши два шари алюмінієвої фольги, і помістіть приготовлену суміш в центр. Кілька шарів фольги допоможуть запобігти горінню і розривам.
- Загорніть кінці фольги й запікайте на багатті (біля гарячого вугілля, і не на полум’ї) протягом 20-25 хвилин або до тих пір, поки не з'являться бульбашки.
- Розгорніть фольгу і подавайте з закусками за вашим смаком (хлібом, беконом, артишоками та іншими овочами).
Салат з червоної капусти та сиру
Інгредієнти:
- Нежирна сметана - 1/2 склянки
- Свіжий лимонний сік - 3 ст. л.
- Гранульований цукор - 1 ч. л.
- Насіння кропу - 1 ст. л.
- Червона капуста - ½ маленької головки
- Червона цибуля - ½ маленької штучки
- Яблуко Гренні Сміт – 1 шт
- Нарізана свіжа петрушка - 1/2 склянки
- Блакитний сир - 60 г
- Сіль і перець – за смаком
Приготування:
- У великій мисці змішайте сметану, лимонний сік, цукор, 1/2 чайної ложки солі та 1/4 чайної ложки перцю. Додайте насіння кропу, якщо використовуєте.
- Додайте капусту, цибулю, яблуко і перемішайте. Додайте петрушку й інші складові, крім 1 столової ложки блакитного сиру. Перед подачею посипте страву залишком блакитного сиру.
Персики в медово-бальзамічній глазурі на грилі
Інгредієнти:
- Половинки середніх персиків або нектаринів без кісточок - 12 шт
- Бальзамічний оцет - 1/2 склянки
- Мед - 1/2 склянки
- Сіль - дрібка
- Ванільне морозиво - за бажанням
Приготування:
- У маленькій каструлі змішайте бальзамік, мед і сіль. Поставте на вогонь і помішуйте, доводячи до готовності, 2-3 хвилини. Відкладіть 1/3 склянки суміші для змазування персиків.
- Доведіть суміш, що залишилася, до кипіння на середньому вогні. Варіть і розмішуйте до тих пір, поки суміш не почне злегка густіти (не перетримайте), 4-6 хвилин. Зніміть з вогню.
- Змастіть персики невеликою кількістю відкладеної бальзамічної суміші. Покладіть персики на змащений маслом гриль і готуйте на середньому вогні до карамелізації, 6-8 хвилин. Подавайте з приготованою глазур'ю і, за бажанням, з морозивом.
Попередня стаття
Домашня вечеря з вином
Вино - це ключова складова ідеальної вечері. Стародавні греки вміли підбирати вина до страв, вигідно підкреслюючи їх сма...
Наступна стаття
Рецепт зефіру в домашніх умовах
Зефір - ласощі, знайомі нам з дитинства, улюблені дорослими й дітьми, відомі людям ще з давніх часів і колись навіть при...
Телефони:
- +38 (044) 200-42-69
Графік роботи:
Щоденно з 8:00 до 22:00