+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Що можна приготувати на пікніку

Що можна приготувати на пікніку

12.07.2019

Що можна приготувати на пікніку

Перш ніж вирушити на пікнік на свіжому повітрі, переконайтеся, що ви підготовлені до того, щоб зробити його максимально веселим, смачним і комфортним. Але не варто сильно заморочуватися з їжею, адже ми вибрали для вас п'ять супер простих страв, які можна буде приготувати прямо на місці, на вогні.

Креветки скампи у фользі

Інгредієнти: 

  • Очищені креветки середнього розміру - 700 г
  • Розтоплене несолоне вершкове масло - 1/2 склянки
  • Сухе біле вино - 2 ст. л.
  • Рублений часник - 4 зубчики
  • Нарізаний свіжий розмарин - 1 ст. л.
  • Нарізане свіже листя чебрецю - 1 ст. л.
  • Подрібнений червоний перець - 1/2 ч. л. або більше за смаком
  • Свіжовичавлений лимонний сік - 1 столова ложка
  • Цедра 1 лимона
  • Сіль і мелений чорний перець - за смаком
  • Нарізане свіже листя петрушки - 2 ст. л., за бажанням 

Приготування: 

  1. Розігрійте гриль на сильному вогні.
  2. У великій мисці змішайте креветки, масло, вино, часник, розмарин, чебрець, лимонний сік, цедру лимона і пластівці червоного перцю. Додайте сіль і перець за смаком.
  3. Відріжте чотири листи фольги довжиною близько 30 сантиметрів. Розділіть суміш з креветками на 4 рівні частини та викладіть в центр кожного шматка фольги в один шар.
  4. Загорніть всі 4 сторони кожного шматка фольги, повністю покриваючи й запечатуючи креветки.
  5. Помістіть фольгу на гриль і готуйте приблизно 10-12 хвилин.
  6. Подавайте страву гарячою, за бажанням, приправивши петрушкою. 

Сирно-часникова картопля

Інгредієнти: 

  • Оливкова олія - 2 ст. л.
  • Рублений часник - 4 зубчики
  • Подрібнений червоний перець - 1/2 ч. л. або більше за смаком
  • Сіль і мелений чорний перець - за смаком
  • Нарізана на 8 довгастих часточок червона картопля - 450 г
  • Тертий гострий сир чеддер - 1 чашка
  • Сметана - 2 ст. л.
  • Нарізана свіжа зелень цибулі - 2 ст. л. 

Приготування: 

  1. Розпаліть вогонь. Підготуйте фольгу.
  2. У невеликій мисці збийте оливкову олію, часник, пластівці червоного перцю, сіль і перець за смаком.
  3. Покладіть картопляні часточки на підготовлену фольгу. Полийте сумішшю з оливкової олії картоплю.
  4. Запечатайте картоплю з усіх боків фольгою.
  5. Запікайте до готовності, близько 30-35 хвилин. Посипте сиром, потім готуйте ще протягом 2-3 хвилин або поки сир не розплавиться і картопля не стане хрусткою.
  6. Подавайте негайно, за бажанням, приправивши сметаною і цибулею. 

Вершково-шпинатний соус для закусок

Інгредієнти: 

  • Сметана - 1 склянка (250 мл)
  • Вершковий сир, кімнатної температури - 250 г
  • Тертий сир пармезан - 3/4 склянки
  • Нарізаний заморожений шпинат - 3/4 склянки 

Приготування: 

  1. Змішайте всі інгредієнти в глибокій мисці, яку можна легко упакувати в похід. Можна зробити це до виходу з дому.
  2. Зробіть пакет з фольги, склавши два шари алюмінієвої фольги, і помістіть приготовлену суміш в центр. Кілька шарів фольги допоможуть запобігти горінню і розривам.
  3. Загорніть кінці фольги й запікайте на багатті (біля гарячого вугілля, і не на полум’ї) протягом 20-25 хвилин або до тих пір, поки не з'являться бульбашки.
  4. Розгорніть фольгу і подавайте з закусками за вашим смаком (хлібом, беконом, артишоками та іншими овочами). 

Салат з червоної капусти та сиру

Інгредієнти: 

  • Нежирна сметана - 1/2 склянки
  • Свіжий лимонний сік - 3 ст. л.
  • Гранульований цукор - 1 ч. л.
  • Насіння кропу - 1 ст. л.
  • Червона капуста - ½ маленької головки
  • Червона цибуля - ½ маленької штучки
  • Яблуко Гренні Сміт – 1 шт
  • Нарізана свіжа петрушка - 1/2 склянки
  • Блакитний сир - 60 г
  • Сіль і перець – за смаком 

Приготування: 

  1. У великій мисці змішайте сметану, лимонний сік, цукор, 1/2 чайної ложки солі та 1/4 чайної ложки перцю. Додайте насіння кропу, якщо використовуєте.
  2. Додайте капусту, цибулю, яблуко і перемішайте. Додайте петрушку й інші складові, крім 1 столової ложки блакитного сиру. Перед подачею посипте страву залишком блакитного сиру. 

Персики в медово-бальзамічній глазурі на грилі

Інгредієнти: 

  • Половинки середніх персиків або нектаринів без кісточок - 12 шт
  • Бальзамічний оцет - 1/2 склянки
  • Мед - 1/2 склянки
  • Сіль - дрібка
  • Ванільне морозиво - за бажанням 

Приготування: 

  1. У маленькій каструлі змішайте бальзамік, мед і сіль. Поставте на вогонь і помішуйте, доводячи до готовності, 2-3 хвилини. Відкладіть 1/3 склянки суміші для змазування персиків.
  2. Доведіть суміш, що залишилася, до кипіння на середньому вогні. Варіть і розмішуйте до тих пір, поки суміш не почне злегка густіти (не перетримайте), 4-6 хвилин. Зніміть з вогню.
  3. Змастіть персики невеликою кількістю відкладеної бальзамічної суміші. Покладіть персики на змащений маслом гриль і готуйте на середньому вогні до карамелізації, 6-8 хвилин. Подавайте з приготованою глазур'ю і, за бажанням, з морозивом.
Акційні товари
Каталог