+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Що відбувається з тілом, коли ми їмо мандарини

Що відбувається з тілом, коли ми їмо мандарини

26.02.2021

Що відбувається з тілом, коли ми їмо мандарини

Чим багатий найпопулярніший зимовий фрукт? Дев'ять дивовижних подробиць.

Історія питання

Не всі знають, що батьківщина мандарина - Китай. В одній зі східних рукописів, яка датується 1178 роком, описано 27 кращих «імператорських» сортів цього фрукта. У багатьох країнах (перш за все, англомовних) мандарин відомий під ім'ям «танжерин» (за назвою міста Танжер в Марокко - першого світового постачальника цього фрукта). 

Вітамінний покажчик

Один фрукт містить 31% від добової норми вітаміну С (зміцнює імунітет, має anti-age-ефект). Крім того, в помаранчевих «м'ячиках» містяться вітаміни групи В, провітамін А, вітаміни Р і К, аскорбінова кислота і мінеральні солі. Як представник цитрусових, мандарин багатий фітонцидами - речовинами, які, як натуральні антибіотики, справляються з хвороботворними бактеріями. Ось чому сік з цього фрукта допоможе впоратися з температурою і застудою. А ще він відмінно очищає легені, що особливо актуально для курців. 

Мандарин для тих, хто худне

Ніякої загрози для фігури солодкий фрукт не несе, в ньому всього 37 калорій. Більш того, за деякими даними, він помітно прискорює спалювання жирової тканини, не дарма спортсмени з його допомогою «сушать» м'язи. 

Мандаринова скоринка проти «апельсинової»

Мандарин активно використовують в різних протоколах догляду за тілом: пілінгах і масажах. Олія з його шкірки підходить для будь-якого віку і практично всіх типів шкіри (особливо жирної). Спектр застосування: від боротьби з підлітковим акне до глибоких зморшок. А ще (барабанний дріб) кілька крапель витяжки допомагають відновити рельєф шкіри, а значить, позбутися від ненависних усіма жінками целюліту і розтяжок! Для цього можна прийняти 15-хвилинну аромаванну: змішати 3-5 крапель ефірної мандаринової олії з 1 столовою ложкою морської солі й додати в теплу воду. Або змішати 6-7 крапель з 15 мл масажної олії та масажувати «проблемні» ділянки до повного вбирання. 

Мандарини для Рапунцель

Вітамін В12, що міститься в мандаринах, зменшує випадання волосся і уповільнює появу сивини. Для побудови колагену, що грає головну роль в зростанні волосся, необхідний вітамін С, якого у фрукті в надлишку. Вітамін С також допомагає засвоєнню заліза - іншого важливого джерела здоров'я волосся. Щоб активувати б'юті-сили мандарина, завжди додавайте його часточки в салат, в соуси до пасти, а також в рецепти курки або риби. 

Пропускний контроль

Гарна новина для прихильників органічної їжі й/або тих, хто всерйоз стурбований використанням хімікатів на плодоовочевому виробництві. Мандарини, як і інші цитрусові, не містять нітратів завдяки наявності в складі лимонної кислоти, з якою хімікати не дружать. 

Право вибору

Смак мандарина можна визначити «на око». Найкисліші - плескаті, середніх розмірів. У них немає кісточок. Великі й товстошкірі найлегше очищаються, вони кисло-солодкі. Найсолодші та соковиті сорти - дрібні яскраво-помаранчеві «клементини». Останні зберігаються довше всіх - понад місяць при температурі +6. 

Мандарин - антидепресант

Сучасні методи лікування депресії припускають використання приємних ароматів їжі в процедурах. Ефірна олія з мандарина визнана однією з кращих засобів від депресії, безсоння і поганого настрою. Вона допомагає впоратися з важкою життєвою ситуацією і відновити душевну рівновагу. 

Мандарин - дзен

Фрукт займає важливе місце в філософії фен-шуй. Мандаринове дерево символізує багатство: активізує наявні накопичення. З цієї причини під час святкування Нового року за святковий стіл засипали помаранчевими плодами. Також мандарин, по фен-шуй, має властивість миттєво поглинати будь-яку погану енергію.

Акційні товари
Каталог