- м. Київ, вул. Антоновича, 50
- м. Київ, вул. Щербаківського, 58
- м. Бровари, вул. Київська, 316
- с. Ходосівка, вул. Обухівське шосе 1, 16
- с. Гатне, вул. Київська, 2В, корп.1
- с. Капітанівка, вул. Соборна, 6
Що приготувати з яблук? Незвичайні рецепти на будь-який смак
08.10.2021
Яблука люблять всі, дорослі та діти. Якщо ваш дачний урожай видався ну дуже щедрим, або ви просто хочете порадувати себе новими стравами, розповідаємо, що можна приготувати з яблук прямо зараз.
Яблучний крамбл з карамельним морозивом
Інгредієнти:
- Яблука свіжі - 600 г
- Борошно пшеничне - 50 г
- Кориця - 10 г
- Фреш лимонний - 100 г
- Цукор - 300 г
Для крамбла:
- Масло вершкове - 200 г
- Борошно мигдальне - 200 г
- Сіль - 2 г
- Борошно пшеничне - 150 г
- Цукор тростинний - 200 г
Для соусу англез:
- Ваніль стручкова - 8 г
- Жовток курячий - 160 г
- Цукор - 160 г
- Вершки 33% - 800 г
Спосіб приготування:
Яблука очищаємо і нарізаємо шматочками. Заливаємо їх лимонним фрешем, щоб вони не потемніли. Змішуємо в окремій чаші борошно, корицю і цукор. Додаємо суху суміш в яблука і перемішуємо до розчинення сухих інгредієнтів. Викладаємо отриману суміш у форму для запікання і випікаємо в розігрітій до 150 градусів духовці протягом 50 хвилин. Виймаємо й охолоджуємо.
Для приготування крамбла вершкове масло кімнатної температури змішуємо з мигдальним і пшеничним борошном, сіллю і тростинним цукром до отримання однорідної маси. Рівномірно ділимо на невеликі частини і заморожуємо. Перед подачею натираємо на крупній тертці.
Для приготування соусу англез розрізаємо навпіл ванільний стручок, вичищаємо насіння і додаємо в вершки разом з жовтком і цукром. Збиваємо в блендері до отримання однорідної маси, проціджуємо через сито і виливаємо в сотейник. На повільному вогні доводимо суміш до кипіння, постійно помішуючи віночком, і варимо 2-3 хвилини. Знімаємо з вогню, охолоджуємо, збиваємо блендером і проціджуємо.
Карамелізовані яблука викладаємо в форму для запікання, зверху поливаємо натертим крамблом і запікаємо 7 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів. Готові яблука викладаємо в глибоку тарілку, з боків додаємо соус. Зверху викладаємо кульку карамельного морозива.
Яблучна кростата
Інгредієнти:
- Листкове тісто - 55 г
- Яблука - 210 г
- Вершкове масло - 10 г
- Цукор - 5 г
- Кориця мелена - 1 г
Для ванільного соусу:
- Молоко - 125 мл
- Вершки 35% - 125 мл
- Ваніль стручкова - 1 г
- Яєчні жовтки - 3,5 шт.
- Цукор - 25 г
Спосіб приготування:
Тісто розстилаємо в круглу форму. Яблучка очищаємо, нарізаємо тонкими слайсами і шарами внапуск викладаємо на тісто. Змащуємо вершковим маслом, посипаємо цукром і корицею. Випікаємо в розігрітій до 170 градусів духовці протягом 40 хвилин.
Для приготування ванільного соусу молоко, вершки і ваніль доводимо в сотейнику до кипіння. Жовтки збиваємо з цукром, заливаємо молочною сумішшю, перемішуємо і проціджуємо. Ставимо остигати в холод.
Гарячу кростату посипаємо цукровою пудрою, по колу поливаємо ванільним соусом. Подаємо з морозивом.
Кальмар на грилі з яблуками
Інгредієнти:
- Кальмар - 150 г
- Зелене яблуко - 20 г
Для сицилійської заправки:
- Петрушка - 2 г
- Кедровий горіх - 3 г
- Оливкова олія - 5 г
Для соусу манго-маракуйя:
- Пюре манго - 2 г
- Пюре маракуйя - 2 г
- Паста Табаджан - 1 г
Спосіб приготування:
Нарізаємо на невеликі шматки кальмар, скроплюємо оливковою олією і підсмажуємо на грилі.
Для приготування заправки змішуємо рубану петрушку, кедровий горіх і оливкову олію.
Для соусу манго-маракуйя змішуємо всі інгредієнти.
Викладаємо на тарілку кальмар, з боків розкладаємо яблучні слайси. Поливаємо сицилійською заправкою і соусом манго-маракуйя.
ПоділитисяПопередня стаття
Запечений сир фета з помідорами в духовці
Тренд із США або страва з тіктока. Запечений сир фета з помідорами в духовці з макаронами - це ідеальна закуска для комп...
Наступна стаття
Як приготувати фантастичні шоколадні трюфелі всього з двох інгредієнтів?
Рецепт через який можна втратити сон - як же це смачно! Занадто ідеально, щоб бути правдою! Що може бути краще (і підсту...
- +38 (044) 200-42-69
Щоденно з 8:00 до 22:00