+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Що приготувати з яблук? Незвичайні рецепти на будь-який смак

Що приготувати з яблук? Незвичайні рецепти на будь-який смак

08.10.2021

Що приготувати з яблук? Незвичайні рецепти на будь-який смак

Яблука люблять всі, дорослі та діти. Якщо ваш дачний урожай видався ну дуже щедрим, або ви просто хочете порадувати себе новими стравами, розповідаємо, що можна приготувати з яблук прямо зараз. 

Яблучний крамбл з карамельним морозивом

Інгредієнти:

Для крамбла:

Для соусу англез:

Спосіб приготування:

Яблука очищаємо і нарізаємо шматочками. Заливаємо їх лимонним фрешем, щоб вони не потемніли. Змішуємо в окремій чаші борошно, корицю і цукор. Додаємо суху суміш в яблука і перемішуємо до розчинення сухих інгредієнтів. Викладаємо отриману суміш у форму для запікання і випікаємо в розігрітій до 150 градусів духовці протягом 50 хвилин. Виймаємо й охолоджуємо.

Для приготування крамбла вершкове масло кімнатної температури змішуємо з мигдальним і пшеничним борошном, сіллю і тростинним цукром до отримання однорідної маси. Рівномірно ділимо на невеликі частини і заморожуємо. Перед подачею натираємо на крупній тертці.

Для приготування соусу англез розрізаємо навпіл ванільний стручок, вичищаємо насіння і додаємо в вершки разом з жовтком і цукром. Збиваємо в блендері до отримання однорідної маси, проціджуємо через сито і виливаємо в сотейник. На повільному вогні доводимо суміш до кипіння, постійно помішуючи віночком, і варимо 2-3 хвилини. Знімаємо з вогню, охолоджуємо, збиваємо блендером і проціджуємо.

Карамелізовані яблука викладаємо в форму для запікання, зверху поливаємо натертим крамблом і запікаємо 7 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів. Готові яблука викладаємо в глибоку тарілку, з боків додаємо соус. Зверху викладаємо кульку карамельного морозива.

Яблучна кростата

Інгредієнти:

Для ванільного соусу:

Спосіб приготування:

Тісто розстилаємо в круглу форму. Яблучка очищаємо, нарізаємо тонкими слайсами і шарами внапуск викладаємо на тісто. Змащуємо вершковим маслом, посипаємо цукром і корицею. Випікаємо в розігрітій до 170 градусів духовці протягом 40 хвилин.

Для приготування ванільного соусу молоко, вершки і ваніль доводимо в сотейнику до кипіння. Жовтки збиваємо з цукром, заливаємо молочною сумішшю, перемішуємо і проціджуємо. Ставимо остигати в холод.

Гарячу кростату посипаємо цукровою пудрою, по колу поливаємо ванільним соусом. Подаємо з морозивом.

Кальмар на грилі з яблуками

Інгредієнти:

Для сицилійської заправки:

Для соусу манго-маракуйя:

  • Пюре манго - 2 г
  • Пюре маракуйя - 2 г
  • Паста Табаджан - 1 г 

Спосіб приготування:

Нарізаємо на невеликі шматки кальмар, скроплюємо оливковою олією і підсмажуємо на грилі.

Для приготування заправки змішуємо рубану петрушку, кедровий горіх і оливкову олію.

Для соусу манго-маракуйя змішуємо всі інгредієнти.

Викладаємо на тарілку кальмар, з боків розкладаємо яблучні слайси. Поливаємо сицилійською заправкою і соусом манго-маракуйя.

Акційні товари
Каталог