+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Різдвяний апельсиновий пиріг, який прикрасить ваш святковий стіл

Різдвяний апельсиновий пиріг, який прикрасить ваш святковий стіл

07.01.2022

Різдвяний апельсиновий пиріг, який прикрасить ваш святковий стіл

На Різдво неодмінно має бути ароматна та смачна випічка. Апельсиновий пиріг ідеально підійде до чашки теплого чаю, кави або какао.

Готувати пиріг дуже просто, а виходить він дуже красивий, смачний з виразним ароматом апельсинів і ніжною текстурою. 

Різдвяний апельсиновий кекс

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 °C.
  2. Яйця збийте з цукром до щільної, стійкої піни.
  3. Апельсин повністю збийте в блендері до однорідної маси. Додайте сюди ж оливкову олію та молоко.
  4. Змішайте яєчну масу з апельсиновою.
  5. Вмішайте горіхи, просіяне борошно та розпушувач. Акуратно перемішайте.
  6. Форму для випікання змастіть оливковою олією. Присипте борошном і трохи меленими горіхами.
  7. Викладіть тісто у форму для випічки і відправте у вже розігріту до 180 °C духовку на 40-50 хвилин.
  8. Через 40 хвилин перевірте кекс, проткнувши його дерев'яною шпажкою або зубочисткою. Класичний прийом – виймаючи шпажку/зубочистку, перевірте її, провівши по дереву пальцями: буде сухим – готово, якщо залишиться вологим – допікайте ще протягом 10 хвилин. Якщо ваша духовка сильніше підпікає зверху і через хвилини 30-40 верхівка кексу вже почне сильно запікатися, прикрийте кекс фольгою. Так ви вбережете його від пересихання або, що гірше, пригоряння.
  9. Готовий кекс можна подавати теплим: з морозивом, збитими вершками, розтопленим шоколадом та свіжими фруктами чи ягодами – вони тануть, змішуватимуться зі свіжим бісквітом, створюючи неймовірно смачний десерт. Або подавайте десерт вже остиглим з кухлем свіжозвареної кави, гарячого шоколаду, ароматного чаю або навіть келихом шампанського, додавши до подачі, наприклад, козячий сир, сушені фініки або мед.

Веселого і смачного Різдва!

Акційні товари
Каталог