+38 (044) 391-00-05
- м. Київ, вул. Антоновича, 50
- м. Київ, вул. Щербаківського, 58
- м. Бровари, вул. Київська, 316
- с. Ходосівка, вул. Обухівське шосе 1, 16
- с. Гатне, вул. Київська, 2В, корп.1
- с. Капітанівка, вул. Соборна, 6
Різдвяний апельсиновий пиріг, який прикрасить ваш святковий стіл
07.01.2022
На Різдво неодмінно має бути ароматна та смачна випічка. Апельсиновий пиріг ідеально підійде до чашки теплого чаю, кави або какао.
Готувати пиріг дуже просто, а виходить він дуже красивий, смачний з виразним ароматом апельсинів і ніжною текстурою.
Різдвяний апельсиновий кекс
Інгредієнти:
- Апельсин – 380 г
- Оливкова олія - 150 мл
- Молоко (3,5%) – 150 мл
- Мигдаль - 150 г
- Борошно - 300 г
- Цукор - 300 г
- Яйця – 5 шт.
- Розпушувач - 10 г
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 180 °C.
- Яйця збийте з цукром до щільної, стійкої піни.
- Апельсин повністю збийте в блендері до однорідної маси. Додайте сюди ж оливкову олію та молоко.
- Змішайте яєчну масу з апельсиновою.
- Вмішайте горіхи, просіяне борошно та розпушувач. Акуратно перемішайте.
- Форму для випікання змастіть оливковою олією. Присипте борошном і трохи меленими горіхами.
- Викладіть тісто у форму для випічки і відправте у вже розігріту до 180 °C духовку на 40-50 хвилин.
- Через 40 хвилин перевірте кекс, проткнувши його дерев'яною шпажкою або зубочисткою. Класичний прийом – виймаючи шпажку/зубочистку, перевірте її, провівши по дереву пальцями: буде сухим – готово, якщо залишиться вологим – допікайте ще протягом 10 хвилин. Якщо ваша духовка сильніше підпікає зверху і через хвилини 30-40 верхівка кексу вже почне сильно запікатися, прикрийте кекс фольгою. Так ви вбережете його від пересихання або, що гірше, пригоряння.
- Готовий кекс можна подавати теплим: з морозивом, збитими вершками, розтопленим шоколадом та свіжими фруктами чи ягодами – вони тануть, змішуватимуться зі свіжим бісквітом, створюючи неймовірно смачний десерт. Або подавайте десерт вже остиглим з кухлем свіжозвареної кави, гарячого шоколаду, ароматного чаю або навіть келихом шампанського, додавши до подачі, наприклад, козячий сир, сушені фініки або мед.
Веселого і смачного Різдва!
ПоділитисяПопередня стаття
Новий рік 2022: смачні святкові десерти
Поки на новорічному гулянні доходить справа до десерту, всі встигають добре насититися закусками, гарячим, салатами та і...
Наступна стаття
Зав'язуймо: ТОП рецептів із хурмою
Стигла, соковита хурма - такий самий символ зими, як і мандарини. Хурма є відмінним доповненням до багатьох страв, проте...
Телефони:
- +38 (044) 200-42-69
Графік роботи:
Щоденно з 8:00 до 22:00