+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Рецепти найсмачніших новорічних закусок. Частина 1

Рецепти найсмачніших новорічних закусок. Частина 1

22.12.2017

Рецепти найсмачніших новорічних закусок. Частина 1

На свята хочеться побалувати себе і своїх рідних чимось особливим та смачним.
Ми підібрали для вас декілька апетитних і оригінальних закусок, які не тільки прикрасять собою будь-який святковий стіл, але й приємно здивують вас та ваших гостей своїм неймовірним смаком.

Попереджаємо: такі закуски зазвичай зникають першими!

Картопляні оладки з сьомгою

Вам знадобляться:

  • 500 г картоплі (можна менше)
  • 1 ріпчаста цибулина
  • 1 червона цибулина
  • 1 куряче яйце
  • 3 ст.л. борошна
  • 200 г сметани
  • 200 г копченої сьомги
  • перець (за бажанням)
  • сіль
  • рослинна олія

Приготування:

Картоплю почистіть і натріть на тертці, потім ретельно відіжміть, перемішайте і ще раз відіжміть. Ріпчасту цибулю почистіть, дрібно наріжте і додайте до картоплі. Злегка збийте яйце разом з жовтком і додайте його до картоплі разом з борошном. Посоліть, поперчить і ретельно перемішайте. Викладіть тісто ложкою на розігріту і змащену рослинною олією сковороду. Краще викладайте невеличкими порціями, щоб оладки вийшли маленькими та красивими. Смажте по кілька хвилин з кожного боку до золотистої скоринки. Готові оладки викладіть на паперовий рушник, щоб видалити надлишки масла. Оладки змажте зверху сметаною, покладіть трохи нарізаної тонкими півкільцями червоної цибулі та шматочки риби. Подавати страву до столу можна як теплою, так і охолодженою.

Сьомга з мусом з авокадо

Вам знадобляться:

  • 2 авокадо
  • 1 лайм або лимон
  • 100 мл жирних вершків (краще 35%)
  • 1 лист желатину
  • 100 г копченої сьомги
  • Перець
  • сіль

Приготування:

Сьомгу наріжте невеликими кубиками, скропіть соком лайма, поперчіть і додайте трохи цедри. Все ретельно перемішайте і поставте в холодильник. Замочіть лист желатину в холодній воді. Збийте більшу частину вершків в міцну піну, а решту нагрійте в сотейнику. Розчиніть в теплих вершках желатин. М'якоть авокадо розімніть виделкою в пюре, додайте цедру лайма, посоліть, поперчіть за смаком і змішайте з теплими вершками. Потім акуратно додайте збиті вершки, щоб піна не осіла. Викладіть мус з авокадо в підходящі стаканчики і зверху покладіть по шматочку сьомги. Дайте страві трохи охолонути при кімнатній температурі, потім поставте в холодильник до повного охолодження. Подавайте закуску охолодженою.

Помідори чері з креветками і вершковим сиром

Вам знадобляться:

  • 20 помідорів чері
  • 20 варено-морожених креветок
  • 200 г вершкового сиру
  • сіль за смаком

Приготування:

Помідори чері помийте та обсушіть за допомогою паперових рушників. Відріжте у кожного помідора верхівку і акуратно видаліть м'якоть. Злегка посоліть помідори всередині та викладіть їх зрізом на паперовий рушник, щоб стік сік. Креветки відваріть в підсоленій воді та відкиньте на друшляк. Почистіть креветки, видаліть голови, а хвостики залиште, щоб страва виглядала красивіше. Наповніть помідори вершковим сиром. Зручніше це робити за допомогою кондитерського мішка або поліетиленового пакета з відрізаним кінчиком. Встроміть в сир креветку хвостиком вгору. Закуска готова!

Канапе з сьомгою та ікрою

Вам знадобляться:

  • 300 г вершкового сиру
  • 6 скибочок житнього хліба
  • 220 г копченої сьомги
  • 50 г червоної ікри
  • 1 ч.л. лимонної цедри
  • 2 ч.л. свіжого лимонного соку
  • жменю дрібно нарізаної цибулі (можна замінити будь-якою зеленню)
  • перець
  • сіль

Приготування:

Злегка збийте вершковий сир. Додайте до нього лимонну цедру, лимонний сік, зелену цибулю, сіль і перець. Ретельно перемішайте. Виріжте зі скибочок житнього хліба прямокутники розміром приблизно 8×10см. Щедро змастіть кожен 1 ст.л. (з гіркою) сирної суміші. Зверху викладіть тонкий шматочок риби, відповідних розмірів. Ще раз змастіть сирною сумішшю, знову покладіть шматочок риби і в третій раз змастіть сирною сумішшю. Зріжте зайве з країв, щоб вийшли бутерброди перфекціоніста – одинакові та рівнесенькі. Поставте до холодильника на годину. За бажанням, можете розрізати бутерброди на маленькі канапе (2×3 см). Якщо ні - залиште як є. Зверху викладіть рівномірним шаром червону ікру. Можете подавати до святкового столу!

Тарталетки з куркою і апельсином

Вам знадобляться:

  • готові тарталетки
  • 250 г філе курки
  • 3 апельсини (приблизно 300 г)
  • 100 г сметани
  • 50 г сиру твердих сортів
  • 100 г кедрових горіхів, арахісу або кеш’ю

Приготування:

Курку відваріть у підсоленій воді, потім остудіть до кімнатної температури, щоб було зручніше нарізати. Використовуючи гострий ніж, наріжте м'ясо птиці дрібними кубиками. Апельсини очистіть від шкірки, білих прошарків, плівок та кісточок. М’якоть апельсину дрібно наріжте. Сир натріть на тертці з дрібними отворами. З'єднайте сметану, сир, курку, нарізаний апельсин, перемішайте. Начинку розкладіть по тарталетках. Прикрасьте страву кедровими горіхами, подрібненим арахісом або кеш’ю. Смачного!

Пам’ятайте, придбати все необхідне до святкового столу, і навіть більше, ви завжди можете в нашому інтернет-магазині!

Акційні товари
Каталог