+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Пряники на Новий рік!

Пряники на Новий рік!

09.12.2022

Пряники на Новий рік!

Але не прості, а у формі символу 2023!

Аромат домашньої випічки часто асоціюється з дитинством та святом. На Новий рік багато господинь печуть пряники – традиційне частування для дітей. 2023 рік Кролика, а значить і пряники можна пекти у вигляді цього милого пухнастика.

Перш ніж приступити до випікання пряників, потрібно запам'ятати головні особливості процесу випікання та роботи з пряниковим тестом:

1. Для надання пружності та еластичності після замісу тісто потрібно загорнути у харчову плівку та витримати у холодильнику 8 годин (якщо в рецепті не зазначено інакше).
2. Для гарного смаку та гарного зовнішнього вигляду варто купувати продукти високої якості та зі свіжими датами виробництва. Також потрібно уникати заміни на інші, дешевші варіанти, у складі яких можуть бути різні штучні добавки.
3. Значно полегшить розкочування тіста наявність силіконового килимка. За відсутності форм та вирубок для печива можна скористатися посудом, склянками від йогуртів та іншими пристроями.
4. Не зайвим буде попередньо просіяти борошно - його збагачення киснем допоможе підготувати тісто правильно.
5. Суміш із сухих інгредієнтів краще зробити заздалегідь. Такий підхід забезпечить максимальне розкриття смаку та аромату при подальшому випіканні.
6. Щоб вироби з тіста завжди виходили пишними та смачними, рекомендується брати борошно вже перевіреного виробника. Це допоможе уникнути невдач при замісі та випіканні, а також при випробуванні нового рецепту.
7. Щоб прибрати «шапку» та всі нерівності на готових пряниках, після духовки їх потрібно перевернути на столі та придавити дерев'яною кухонною дошкою. Після остигання та покриття глазур'ю поверхня буде гладкою.

Пряники у вигляді фігурок талісмана 2023 стануть головним акцентом при подачі десертів святкового меню. Ними також можна прикрасити новорічну ялинку: достатньо після розкочування тіста за допомогою соломинки для коктейлів зробити невеликі отвори у кожному. Яскраві ошатні стрічки доповнять образ оригінальної прикраси.

Для спрощення роботи можна придбати спеціальні вирубки у вигляді кролика. У наших магазинах є металеві чи пластикові форми, а також силіконові 3D-моделі для бісквітів та кексів.

https://megamarket.ua/catalog/kuhonne-priladdya

 

 

До пряників рекомендуємо приготувати шоколадний фондю. Така страва стане новинкою вечора та обов'язково сподобається всім присутнім.

Інгредієнти для тіста:
ванільний екстракт - 1 ч. л.;
коричневий цукор – 100 г;
мелений імбир – 1 ч. л.;
м'яке вершкове масло – 125 г;
харчова сода - 1 ч. л.;
пряні спеції до смаку – 3 ч. л.;
пшеничне борошно – 300 г;
сироп глюкози – 3 ст. л.

Компоненти для фондю:
кип'ячена вода кімнатної температури – 2 ст. л.;
кленовий сироп – 1 ст. л.;
молочний та темний шоколад – по 150 г кожного виду.;
вершки кондитерські – 3/4 ст.

Приготування:

1. У глибокий посуд висипати борошно, соду, імбир та сухі спеції. Добре розмішати.
2. На водяній бані на невеликому вогні розтопити олію, коричневий цукор, сироп глюкози та ванільний екстракт. Регулярно помішувати дерев'яною лопаткою.
3. З'єднати разом вміст двох місткостей, замісити тісто.
4. Розділити на 2 частини, загорнути у харчову плівку та витримати на холоді пів години.
5. Робочу поверхню столу трохи присипати борошном, розкатати 2 пласти по 0,5 см.
6. Формою вирізати заготовки, акуратно перенести їх на листи, вкриті кулінарним папером.
7. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 10-12 хвилин або до золотистості.
8. Через 5-6 хвилин деки можна поміняти місцями.
9. Готові пряники перенести на решітку до повного остигання.
10. На водяній бані на повільному вогні розтопити всі компоненти для фондю, після – перелити рідину в гарну піалу. Подавати разом із випічкою.

 

Акційні товари
Каталог