+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Правда чи міф: чи можна пити воду з лимонним соком натщесерце?

Правда чи міф: чи можна пити воду з лимонним соком натщесерце?

03.07.2020

Правда чи міф: чи можна пити воду з лимонним соком натщесерце?

Один стакан води з лимонним соком натщесерце - Дженніфер Еністон, Бейонсе, Гвінет Пелтроу та інші знаменитості називають одним зі своїх головних секретів гарного самопочуття. Нібито це допомагає вивести з організму всі поглинені напередодні токсини, а також ті, що організм в процесі метаболізму самостійно виробив за ніч. Але чи всім підходить такий тип детоксу і в чому його небезпека?

Корисні якості води з лимоном

Цей напій й дійсно багате джерело корисних речовин: калій, магній, кальцій, залізо, вітаміни С, А і вся підгрупа вітамінів В. Тому потрапляючи в організм, напій сприяє активації працездатності всіх внутрішніх систем:
1. Вода з лимоном сприяє заспокоєнню запальних процесів і стимуляції роботи травного тракту. Особливо позитивну дію вона надає роботі кишківника, послаблюючи шкідливий вплив токсинів та хімікатів.
2. Напій має очищувальний вплив на печінку, ферменти, що містяться у воді з лимоном, стабілізують роботу внутрішніх органів і сприяють їх очищенню від отрутохімікатів і шкідливих компонентів.
3. Вода з лимоном є хорошим засобом для схуднення. Дієтологи радять вживати напій всім, хто бажає підкоригувати фігуру.
4. Напій допомагає стабілізувати роботу імунної системи, надаючи противірусну, жарознижувальну і імуностимулюючу дію.
5. Оптимальне поєднання магнію, а також кальцію у воді з лимоном допомагає зміцнити кісткову систему. 

Шкода і протипоказання

Крім своїх позитивних властивостей, вода з лимонним соком має і «мінуси».
1. Воду з лимоном рекомендують пити через соломинку, оскільки кислий напій може мати руйнівний вплив на зубну емаль.
2. При запальних хворобах шлунку, особливо, при гастриті з підвищеною кислотністю, споживання води з лимонним соком здатне спровокувати появу печії.
3. Натщесерце такий напій вживати не можна і людям, що страждають шлунковими захворюваннями в гострій формі.
4. Лимон є досить сильним алергеном, тому і вода з лимоном здатна спровокувати появу в організмі відповідних реакцій.
5. При запаленнях сечового міхура лимонний напій пити протипоказано.

Вода з лимоном для схуднення

Універсального рецепту приготування лимонної води для схуднення не існує. Вибирайте будь-який вподобаний, оскільки по ефективності вони мало чим відрізняються.

Наприклад, вранці просто додайте в теплу воду шматок лимона, дайте трохи настоятися і випийте. Цей напій активізує роботу травної системи і прискорює процес розщеплення жирів. Ще можете додати в склянку ложку меду.
Або подрібніть один лимон разом зі шкіркою, отриману кашку додайте в теплу воду. Такий напій сприяє очищенню організму від шлаків, тому служить прекрасним засобом детоксикації.

Використовувати лимонний напій для схуднення необхідно грамотно, щоб замість користі не нашкодити своєму організму. Тому на початковому етапі слід вживати склянку води з додаванням соку половинки лимона, а вже потім дві склянки з додаванням соку одного лимона. Випивати більше як дві склянки напою не рекомендується. 

Більше про користь води з лимонним соком та рецепт її приготування ви дізнаєтесь з нашої статті "Вода з лимоном та її корисні властивості".

Акційні товари
Каталог