+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Печені яблука

Печені яблука

29.11.2019

Печені яблука

Головне, у запіканні яблук - правильно вибрати їх сорт. Яблука мають бути зеленими, з міцною шкіркою і твердим, кислуватим, не занадто солодким м'якушем. Все інше досить просто.
Для запікання яблук їх потрібно обмити, видалити серцевину ножем або спеціальним, призначеним для цієї операції інструментом. Можна заповнити серцевину цукром, медом, горіхами, сиром, сухофруктами, навіть м'ясним фаршем. Запекти яблука можна цілком, або заздалегідь нарізавши на скибочки. Час запікання залежить від сорту (в середньому - 10 хвилин).

Цікаво, що половина сахарози, яка міститься в яблуках, при запіканні розпадається на прості цукри (глюкозу, фруктозу), які краще засвоюються. 

Користь запечених яблук

Важливо те, що печені яблука багаті на корисні мікроелементи та вітаміни. Якщо докладніше про користь, то список досить довгий:

  • Користь для дітей та підлітків.

    Дозволяють мінімізувати, або повністю усунути, дефіцит корисних речовин у дитячому організмі, настільки йому необхідні.
  • Користь для серця і судин.

    Вміст в яблуках калію позитивно впливає на роботу серцево-судинної системи. Речовина нормалізує кислотно-лужний баланс крові, розширює судини та покращує їх еластичність, стимулює приплив крові до серцевого м'яза. В результаті діяльність серцево-судинної системи стає значно активнішою і зменшується ризик утворення холестеринових бляшок.
  • Користь для нирок та при набряках.

    Солодкий десерт дозволяє делікатно виводити пісок з нирок, що обумовлено здатністю яблук очищати організм від токсичних речовин. Крім того, фрукт відмінно справляється з різними набряками. Так, одне запечене яблуко допомагає усунути наслідки великої кількості випитої на ніч рідини. Крім того, плоди активно виводять з організму холестерин, що обумовлює полегшення роботи не тільки печінки, але і серця.
  • Користь для спортсменів.

    Зміцнюють м'язову систему та опорно-руховий апарат, захищають суглоби від зносу.
  • Очищення кишківника від шлаків.

    Запечені плоди корисні й для шлунково-кишкового тракту, що обумовлено структурою яблук. Вони насичені легкими вуглеводами й унікальним дієтичними волокнами. Потрапляючи в травні органи, яблучна маса м'яко і дбайливо очищає стінки, запобігаючи виникненню серйозних захворювань -виразки, гастриту. Також яблука застосовують з метою лікувальної терапії при серйозних отруєннях. Оскільки фрукт більшою мірою складається з рідини, він відмінно прочищає кишківник, позбавляючи його від токсинів. Ось чому запечені яблука такі корисні для людей, які дотримуються здорового раціону.
  • Користь для зору.

    Корисні властивості печеного десерту для зору зобов'язані високим вмістом вітаміну А. Він запобігає віковим змінам органів зору і зараженню очними інфекціями, позитивно впливає на стан сітківки. Також склад страви запобігає. Хочете зберегти гостроту свого зору до глибокої старості? Тоді - не забувайте про періодичне вживання яблук, в тому числі - запечених.

  • Користь для зубів.

    Вітамін А, який так корисний для зору, не був непомічений і щодо зубів. Він забезпечує їх міцність, внаслідок чого попереджається подрібнення і випадання зубів. Крім того, яблука добре очищають наліт, що стає головною запорукою захисту від каріозних процесів ротової порожнини. Максимальний позитивний ефект печених яблук обумовлений вмістом в їх складі кальцію і фосфору. Ці речовини значно покращують стан зубної емалі.
  • Користь для шкіри.

    Регулярне вживання яблук позитивно позначається на здоров'я шкіри. Залізо, яке у великих кількостях міститься у фрукті, запобігає появі на шкірних покривах пігментних плям, висипу. Використання печеного яблука як маски для обличчя забезпечує підтягнутість, здорове сяйво і відсутність зморшок. Крім того, регулярне застосування яблучної маси може вилікувати серйозні дерматологічні захворювання, такі як псоріаз, дерматит, алергію, акне.
  • Поліпшення формули крові.

    Формула крові й, особливо, вміст у ній гемоглобіну — червоних кров'яних тілець, суттєво покращиться завдяки вмісту в яблуках заліза, необхідного для їх ефективного продукування в достатніх, з фізіологічної точки зору, обсягах.
  • Поліпшення роботи мозку.

    Систематичне вживання в їжу печеного яблучного десерту покращує кровообіг. Це, у свою чергу, активує діяльність головного мозку. Також продукт запобігає розвитку вікових змін в судинах мозку, зокрема атеросклероз.
  • Нормалізація артеріального тиску.

    Яблука дозволяють нормалізувати артеріальний тиск за рахунок своїх здібностей у підтримці оптимального водно-сольового балансу. При важкій гіпертонії, звичайно, одних печених яблук буде недостатньо, але навіть в таких випадках вони здатні проявляти непоганий позитивний ефект.
  • Зміцнення організму та імунітету.

    Як відомо, протимікробними або противірусними властивостями яблука не володіють. Однак регулярне їх вживання все ж значно підвищує імунітет. Чим же це обумовлено? Корисний склад плодів забезпечує загальне зміцнення організму, підвищує його опірність різного роду інфекцій. Тому абсолютно доцільно стверджувати, що фрукти підвищують імунітет. 

Додаткові переваги вживання печених яблук

  • Печені яблука чудово засвоюються організмом, що дозволяє знизити навантаження на шлунково-кишковий тракт, розвантаживши його.
  • А ще, печені яблука дозволяють нормалізувати вагу тіла, показані при порушеннях роботи підшлункової залози, кишківника і печінки.
  • Чи можна печені яблука при цукровому діабеті? Відповідаючи на поширені питання: а чи можна діабетикам запечені яблука, ендокринологи однозначно й одноголосно стверджують, що можна, але тільки в помірних кількостях, орієнтуючись більше на кислі сорти. 

Хто як, а ми пішли готувати печені яблука!

Будьте здорові!

Акційні товари
Каталог