+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Новорічні десерти!

Новорічні десерти!

25.12.2020

Новорічні десерти!

Дехто вважає, що десерти до новорічного столу - справа десята, оскільки після олів'є, холодцю і шампанського до них не кожен добереться. Ми в корені не згодні! Смачні новорічні десерти, зокрема випічка, заслуговують почесного місця на святковому столі. Ми пропонуємо рецепти найсмачніших новорічних десертів від яких ви і всі ваші гості будуть у захваті! 

Желе з полуниці з шампанським!

Полуниця і шампанське - ідеальне поєднання для святкової новорічної ночі! До того, желе з полуниці з шампанським - дуже красивий і легкий в приготуванні десерт. 

Інгредієнти: 

  • Желатин - 15 г
  • Сік лимона - 1 шт.
  • Шампанське - 250 мл
  • Збиті вершки - 125 мл
  • Цукор - 2 ст.л.
  • 250 г полуниці 

Покроковий рецепт приготування: 

  1. Полуницю вимити, акуратно видалити плодоніжки, нарізати часточками. Викласти в миску. Скропити лимонним соком, посипати цукром і залишити на 25-30 хв.
  2. Желатин замочити на 10 хв. у холодній воді. Потім віджати і розчинити в каструлі на слабкому вогні, постійно помішуючи. Поступово, не перестаючи помішувати, влити шампанське. Коли желе почне застигати, додати підготовлену полуницю.
  3. Желе з полуницею рівномірно розкласти по келихах і помістити в холодильник до остаточного застигання. Перед подачею прикрасити збитими вершками. 

Різдвяний хліб з цукатами і горіхами

Домашній хліб - особлива історія, а якщо домашній хліб печеться на Різдво і Новий рік, він ще наділяється особливими чудовими властивостями. Творімо чудеса своїми руками!

Інгредієнти: 

  • Цукати - 150 г
  • Ром - 150 г
  • Тертий мускатний горіх - 2 г
  • Родзинки - 150 г
  • Мигдаль - 150 г
  • Молоко - 300 г
  • Дріжджі свіжі - 10 г
  • Борошно - 500 г
  • Вершкове масло - 150 г (плюс масло для змащування)
  • Сіль - 8 г
  • Яйце - 2 шт.
  • Мелений імбир - 2 г
  • Лимонна цедра від 2 лимонів
  • Ваніль - 2 г
  • Цукор - 150 г
  • Шоколад молочний - 150 г
  • Цукати і горіхи - для прикраси 

Покроковий рецепт приготування: 

  1. Цукати, ром, мускатний горіх, родзинки і мигдаль перемішати і залишити на 12 годин.
  2. Потім приготувати опару, для цього необхідно перемішати 200 г молока, 2 ст. л. цукру і дріжджі й залишити на 1 годину.
  3. В отриману опару додати борошно, молоко 100 г, масло вершкове, сіль, яйця, цукор, що залишився, ваніль, імбир, цедру і мускатний горіх, замісити тісто і додати цукати в ромі. Перемішати до однорідної маси. Залишити тісто мінімум на 2 години.
  4. З тіста зробити форму батона, накрити харчовою плівкою, і залишити ще на 2 години в теплому місці.
  5. Випікати в духовці при 180°С, 40-60 хвилин. Гарячий хліб змастити м'яким вершковим маслом.
  6. Розтопити на водяній бані молочний шоколад і змастити ним остиглий хліб. Прикрасити цукатами або горіхами. 

Чізкейк з білим шоколадом

Багато американців думають, що чізкейк, торт з м'якого вершкового сиру, - це щось буденне і малоцікаве. Але для нас, чізкейк - все ще чудо. Починайте готувати за 6 год до подачі.

Інгредієнти: 

  • Шоколадне печиво - 200 г
  • Вершкове масло - 2 ст. л.
  • Білий шоколад - 150 г
  • М'який вершковий сир («Філадельфія», «Альметте», «Віола») - 600 г
  • Сметана - 300 г
  • Цукор - 1 склянка
  • Яйця - 3 великих шт.
  • Лікер «Бейліс» - 60 мл 

Для прикрас: 

  • Шоколадна стружка
  • Збиті вершки
  • Свіжі ягоди 

Покроковий рецепт приготування: 

  1. На дно роз'ємної форми для випічки діаметром 24 см покласти пергаментне коло, стінки вислати пергаментною стрічкою, ширина якої повинна бути на 2 см більше висоти форми.
  2. Печиво розкришити, додати вершкове масло і збити міксером в однорідну масу. Викласти у форму, розрівняти поверхню і поставити в розігріту до 180°С духовку на 10 хв. Вийняти, остудити (духовку не вимикати).
  3. Шоколад дрібно порубати. Половину шоколаду розтопити на водяній бані. Остудити до кімнатної температури. Збити міксером вершковий сир зі сметаною і цукром. Продовжуючи збивати, додати яйця по одному. Додати розтоплений і порубаний шоколад, влити лікер, перемішати. Перелити суміш у форму.
  4. На нижню полицю духовки поставити вогнетривку ємність, наповнену водою. На середню решітку поставити форму з чізкейком. Готувати 1 годину. Вимкнути духовку, відкрити дверцята і дозволити чізкейку повністю охолонути. Поставити в холодильник мінімум на 4 год. Перед подачею прикрасити шоколадною стружкою, ягодами і збитими вершками. 

Лайфхак: 

Торт можна прикрасити «мармуровим» малюнком, зробленим з білого і чорного шоколаду. Перед тим як поставити торт в холодильник, необхідно окремо розтопити шоколад на водяній бані. Розмазати верх торта спочатку білим шоколадом, потім ложкою викласти в декількох місцях чорний шоколад і розмазати довільними мазками так, щоб вийшов «мармуровий» малюнок. 

Пряний кекс на темному пиві

Знавця кексів не обдуриш - правильний кекс завжди щільний і трохи вологий. І вже якщо пряний, то аромат його буде чути далеко за межами кухні, а то й за вхідними дверима. Саме таким вийде у Вас кекс за нашим рецептом.

Інгредієнти:

  • Темне пиво - 300 мл
  • Вершкове масло - 300 г
  • Темний коричневий цукор - 200 г
  • Яйця - 5 середніх шт.
  • Борошно - 300 г
  • Дрібні родзинки - 300 г
  • Очищені волоські горіхи - 150 г
  • Мед - 3 ст. л.
  • Свіжозмелений духмяний перець - 2 ч. л.
  • Мелена кориця - 1 ч. л.
  • Сода - 0,5 ч. л.
  • Дрібка солі 

Покроковий рецепт приготування: 

  1. Заздалегідь розм'якшити масло. Збити яйця в піну. Окремо збити масло з цукром і медом до пишності. Не припиняючи збивати, поступово влити яйця.
  2. Горіхи подрібнити в комбайні або кавомолці до консистенції борошна. Змішати горіхове борошно зі звичайним, просіяним з содою і дрібкою солі, духмяним перцем і корицею.
  3. Змішати яєчно-масляну масу з горіхово-борошняною, підливаючи 100 мл пива. Додати в тісто родзинки.
  4. Почати потроху вливати в тісто пиво, яке залишилось, поки тісто не стане консистенції густої сметани.
  5. Заслати форму папером для випічки, влити тісто. Випікати у розігрітій до 160°С духовці протягом 1 години. Зменшити температуру духовки до 130°С, накрити кекс фольгою і випікати ще 1 годину. Готовий кекс остудити у формі, 30 хв. Загорнути кекс в пергамент, дати вилежатися 24 год, після можна подавати до святкового столу.

Все необхідне для приготування новорічних десертів можна придбати просто зараз з доставкою додому в інтернет-магазині МегаМаркет.

Акційні товари
Каталог