+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Новорічне меню 2020 року. Частина третя

Новорічне меню 2020 року. Частина третя

19.12.2019

Новорічне меню 2020 року. Частина третя

Гарячі та основні страви ми готували за рецептами з попередніх статей, сьогодні ж переходимо до салатів! Який же новорічний стіл без улюблених смачних салатів?!

Нагадуємо, що всі необхідні інгредієнти для приготування святкових страв ви можете придбати без черг в нашому інтернет-магазині МегаМаркет. А також ви можете добряче заощадити, скориставшись Різдвяними пропозиціями від магазину МегаМаркет.

Після вдалого шопінгу, нумо готувати новорічні салати!

Новорічні салати

Крім гарячого на святковому столі повинен бути салат, бажано не один. Радимо не обмежуватися стандартними Олів’є й Оселедцем під шубою, адже є й інші цікаві й не менш смачні рецепти. 

Ялинкова іграшка

Інгредієнти:

  • Шинка - 200 г
  • Відварені яйця - 4 шт.
  • Твердий сир - 100 г
  • Часник - 2 зубчики
  • Кисле яблуко - 1 шт.
  • Очищений волоський горіх - 20 г
  • Зерна гранату - для прикраси
  • Майонез - для заправки
  • Сіль, перець і зелень - за смаком
  • Зерна гранату – для прикраси

Приготування:

  1. Ядра волоського горіха подрібніть в блендері. Шинку наріжте соломкою. Сир натріть на крупній тертці. Яйця почистьте. Відокремте 2 білки. Залишки натріть на крупній тертці. Листя петрушки помийте й обсушіть. Дрібно порубайте. Яблуко натріть на тертці. Змішайте всі підготовлені продуктами у мисці.
  2. Часник почистьте і пропустіть через прес. Відправте в салат. Заправте салат майонезом і ретельно перемішайте.
  3. На плоску тарілку або блюдо викладіть салат у формі півсфери. Посипте тертими білками.
  4. Декоруйте гранатом або за бажанням (кукурудзою, горошком, зеленню або жовтком). 

Червона шапочка

Інгредієнти:

  • Яйця курячі - 2 шт.
  • Морква варена - 1 шт.
  • Картопля варена - 1 шт.
  • Твердий сир - 50 г
  • Курячі стегенця копчені - 1 шт.
  • Майонез - 3 ст. л.
  • Подрібнені волоські горіхи - 80 г
  • Гранатні зерна - 1 жменя

Приготування:

  1. Картоплю почистьте. Натріть на тертці. Викладіть на тарілку. Приправте спеціями. Змастіть майонезом.
  2. Курку наріжте кубиками та викладіть на картоплю. Посоліть, поперчіть і змастіть майонезом.
  3. Горіхи порубайте. Викладіть на курку.
  4. Сир натріть на тертці. Невелику кількість приберіть в сторону, він знадобиться для прикраси, інше розподіліть на горішках. Змастіть майонезом.
  5. Тепер черга тертої моркви.
  6. Завершальний шар – натерті на тертці яйця. Рясно змастіть салатик зверху майонезом, надаючи салату форму шапки.
  7. Декоруйте зернами граната, а "хутряну галявину" і "помпон" сформуйте з сиру. Приберіть на деякий час салатик в холодильник для просочення.

Миші в сирі

Інгредієнти:

  • Картопля - 5 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Цибулясалатна - 30 г
  • Яйцекуряче - 6 шт.
  • Яйцеперепелине - 4-5 шт.
  • Майонез - за смаком
  • Сиртвердий - 50 г
  • Консервирибні - 150 г
  • Перецьгорошком - для оченят
  • Гвоздика - для носиків

Приготування:

  1. Картоплю і моркву помийте. Покладіть в казан разом з яйцями. Варіть перепелині яйця не довше 3 - 4 хвилин, курячі - 10 хвилин, а овочі - до повної готовності. Почистьте картоплю і моркву від шкірки.
  2. Відкрийте банку рибних консервів, злийте воду. Консерви беріть улюблені - сайру, ставриду, горбушу або лосося.
  3. Якщо у вас є роз'ємна форма14-16см в діаметрі - добре. Якщо немає, скористайтеся невеликою піалою з високими бортиками, але викладайте шари у зворотному порядку.
  4. Перший шар - натертий сир. Далі йде шар моркви, його змастіть майонезом.
  5. Курячі яйця охолодіть, почистьте від шкаралупи, відокремте білки від жовтків. Одне яйце залиште цілим. Білки також натріть на тертці, викладіть наступним шаром, посипте дрібно нарізаною салатною цибулею. Полийте тоненькою сіточкою майонезу.
  6. Далі. Рибні консерви почистьте від кісточок, розімніть виделкою до однорідного стану. Викладіть наступним шаром, також змастіть майонезом.
  7. Останнім шаром покладіть натерту картоплю, її також трохи змастіть майонезом. Відправте салат в холодильник на годину.
  8. Тепер пройдіться лезом ножа по колу салату, накрийте страву мискою і переверніть піалу з салатом. Далі виріжте один сегмент у вигляді трикутника, його можете сміливо з'їсти. Змастіть злегка усі сторони заготовки майонезом.
  9. Жовтки курячих яєць натріть на дрібній тертці, посипте ними верх і краї салату.
  10. З твердого сиру виріжте вушка і хвостик, зробіть невеликі надрізи, вставте їх в перепелині яйця разом з оченятами з чорного перцю і носиком з гвоздики. Те ж саме зробіть з курячим яйцем - це буде мама-мишка.
  11. Розкладіть мишок по страві й можете подавати до столу.

Веселих свят і смачних вам салатиків!

А ми вже готуємо для вас рецепти новорічних десертів. Тож не проґавте нову публікацію!

Акційні товари
Каталог