+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Новорічне меню 2020 року. Частина друга

Новорічне меню 2020 року. Частина друга

13.12.2019

Новорічне меню 2020 року. Частина друга

Ми продовжуємо приготування найсмачніших страв до святкового новорічного столу 2020!

Перш ніж готувати, необхідно зібрати всі необхідні складові для страв. Але у передсвяткові дні це непроста задача, адже у магазинах довжелезні черги. Якщо ви цінуєте свій час, пропонуємо зібрати всі необхідні продукти в нашому інтернет-магазині МегаМаркет й отримати їх не виходячи з дому. А головне, ви можете заощадити, скориставшись нашим Новорічним каталогом 2020!

Основні страви

М’ясний рулет

Інгредієнти:

  • Свиняча вирізка - 2 кг
  • Шинка - 0,3 кг
  • Яйця - 2 шт.
  • Груші - 2 шт.
  • Огірок солоний - 1 шт.
  • Волоські горіхи - 1 склянка
  • Біле вино - для маринаду
  • Спеції - за смаком
  • Рослинна олія – для змащення рулету

Приготування:

  1. Свинину помийте, обсушіть і промаринуйте в суміші вина і спецій протягом 2 годин. Гострим ножем розріжте м’ясо у формі книжки.
  2. Ядра волоського горіха обсмажте на сухій сковороді протягом 10 хвилин. Половину волоських горіхів подрібніть до стану крихти та змішайте з сирими яйцями до отримання однорідної маси. Відправте до яєць залишки подрібнених горіхів, груші, нарізані скибочками, і подрібнені огірочки.
  3. На м’ясо викладіть слайси шинки, зверху - яєчно-горіхову начинку. Згорніть в рулет і зафіксуйте його кулінарною ниткою. Змастіть зверху рулет соняшниковою олією. Оберніть харчовою плівкою і залиште на чверть години.
  4. Після закінчення зазначеного часу відправте рулет у духовку, прогріту до 180°C на 1 годину.

Лайфхак:

В процесі запікання не зайвим буде періодично поливати рулет соком, що виділяється, так страва буде красивішою. 

Запечений короп

Інгредієнти:

  • Короп - тушка вагою приблизно 2 кг
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Печериці - 200 г
  • Лимон - 1/2 шт.
  • Зелень (петрушка або інша) - за смаком
  • Рослинна олія – для смаження
  • Спеції - за смаком

Приготування:

  1. Цибулю почистьте і наріжте півкільцями. Гриби почистьте та дрібно порубайте.
  2. Пасеруйте цибулю в олії на сковорідці, а після вийміть. У тій же олії до м’якості обсмажте гриби. До овочів відправте посічену зелень і спеції. Перемішайте.
  3. Рибу помийте, почистьте від луски, видаліть нутрощі та зябра. Натріть короп спеціями й нафаршируйте приготовленою начинкою. Скріпіть краї зубочистками або зшийте. Зовні в тушці зробіть надрізи й вставте в них скибочки лимона і скропіть її цитрусовим соком.
  4. Відправте начиненого коропа в духовку. Готуйте при температурі 200°C протягом 25 хвилин. 

Курча з грибами у вершковому соусі

Інгредієнти:

  • Курчата-корнішони - 2 шт.
  • Бекон сирокопчений - 4 шт.
  • Кукурудзяна олія - 4 ст. л.
  • Лисички - 300 г
  • Вершки 33-35% - 150 мл
  • Коньяк - 70 мл
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Розмарин - 1 гілочка
  • Чебрець свіжий - 1 гілочка
  • Маринад часниковий - 100 г

Приготування:

  1. Тушки курчат-корнішонів вимийте, обсушіть, замаринуйте, використовуючи кукурудзяну олію (3 ст. л.) і часниковий маринад, додайте подрібнений чебрець або розмарин, залиште на пів години. Оберніть скибочками бекону, обв'яжіть кулінарною ниткою.
  2. На сковороді-гриль підрум'яньте курчат з усіх боків. Влийте підігрітий коньяк, фламбуйте. Перекладіть у сотейник разом з соком, що виділився, накрийте кришкою і тушкуйте 10 хв.
  3. Підготовлені лисички швидко обсмажте в олії (1 ст. л.), що залишилася. Додайте вершки, перемішайте і тушкуйте 5 хв. Приправте сіллю і перцем. Гриби з вершками додайте в сотейник з курчатами, готуйте все разом ще 8 хв.
  4. Курчат вийміть з сотейника, зніміть кулінарну нитку. Кожну тушку розріжте навпіл уздовж і сервіруйте разом з грибами й соусом.

Порада:

Якщо ви хочете почастувати таким смачним курчам діток, то просто виключіть з рецепта коньяк.

Зовсім скоро ми поділимось з вами рецептами смачних новорічних салатів. Тож слідкуйте за нашими новими публікаціями!

Акційні товари
Каталог