+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Новий рік 2022: нетривіальні новорічні салати

Новий рік 2022: нетривіальні новорічні салати

17.12.2021

Новий рік 2022: нетривіальні новорічні салати

Ми продовжуємо наш новорічний дайджест і сьогодні на черзі смачні рецепти салатів!

Найкращі рецепти салатів для меню на Новий рік – це перевірена роками класика: олів'є, оселедець під шубою, мімоза, гранатовий браслет, грибна галявина та інші. Всі вони досить ситні, з м'ясними інгредієнтами, що не може не сподобатися символу Нового 2022 року – Чорному Водяному Тигру. Але тим, хто хоче внести трішки різноманітності, ми можемо запропонувати наступні варіанти новорічних салатів. 

Новорічний салат «Ніжність»

Цей ситний салат стане фаворитом на святковому столі, оскільки незвичайне поєднання інгредієнтів у ньому не залишить байдужим нікого.

Для приготування знадобляться:

Спосіб приготування:

1. Філе, яйця та чорнослив нарізати кубиками, сир та яблуко натерти на тертці, волоські горіхи порубати ножем.
2. На сервірувальне блюдо встановити роз'ємне кільце, в яке укласти шарами: м'ясо, чорнослив, яйця, яблуко, сир. Кожен шар щедро змастити майонезом.
3. Зверху посипати салат горіхами та прибрати в холодильник на кілька годин.

Перед подачею з салату потрібно акуратно зняти кільце, щоб не порушити цілісність шарів. Як варіант, можна зробити подачу страви порційною, виклавши шари у невеликі креманки. 

Дієтичний варіант новорічного салату з руколою та моцарелою

Тигри теж іноді люблять пожувати траву, тому салат зі свіжої зелені з помідорами чері чудово впишеться в новорічне меню. Поживності додадуть кульки моцарели міні та кедрові горішки.

Пропорції необхідних інгредієнтів:

Послідовність приготування:

1. Моцарелу дістати з сироватки і розрізати кожну кульку навпіл. Також вчинити і з вимитими помідорами.
2. Руколу промити і відкинути на друшляк. Коли зелень обсохне, викласти її в салатник, а зверху сир і томати.
3. Для заправки змішати оцет, мед, олію, сіль та перець. Отриманим соусом перед подачею полити салат та посипати кедровими горішками.

Щоб зробити салат доступнішим, можна замінити моцарелу нарізаною кубиками бринзою, а для заправки змішати олію, сік лимона та мед. 

Новорічний салат із сирними кульками та крутонами

На перший погляд, таке частування може здатися надто складним, але потрібно лише правильно розподілити процеси. Можна підготувати заздалегідь філе, сухарики та сирні кульки, а перед подачею швидко нарізати овочі та зібрати страву.

Для салату знадобляться:

Послідовність приготування:

1. З 2-х столових ложок оливкової олії, 1-ї чайної ложки соєвого соусу, подрібненого зубка часнику і прованських трав приготувати заправку, в якій обваляти нарізаний кубиками батон. Після чого обсушити хліб на сухій сковороді і крутони для салату готові.
2. Курку нашаткувати соломкою, яку замаринувати в суміші з соєвого соусу, оливкової олії та кунжуту. Через 20-30 хвилин обсмажити м'ясо на сковороді.
3. Сир змішати із зеленню та пропущеним через прес часником. Потім за допомогою двох змочених у воді чайних ложечок сформувати кульки.
4. Перець нашаткувати соломкою, цибулю – півкільцями, а салат порвати руками. Для заправки змішати майонез, зубок часнику та соєвий соус.
5. У салатник шарами викласти м'ясо та овочі, полити заправкою, а зверху розкласти крутони та сирні кульки.

Порада! Щоб зробити аромат салату більш новорічним, у заправку можна вичавити сік половинки мандарину.

Щасливого та смачного Вам Нового 2022 Року!

Акційні товари
Каталог