+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Мити чи не мити - ось в чому питання

Мити чи не мити - ось в чому питання

27.10.2017

Мити чи не мити - ось в чому питання

З самого дитинства нас вчать тому, що потрібно обов’язково мити всі продукти перед їх вживанням. Але мало хто знає, що така звичка часом не тільки не приносить користі, але й може завдавати шкоди. Миття деяких продуктів, навпаки, призводить до швидшого розмноження бактерій і ряду інших негативних наслідків, про які ви зараз дізнаєтеся.
В цій статті ми розповімо вам про те, як правильно підготувати продукти перед їх вживанням, і про помилки, які ми допускаємо щодня.

5 продуктів, які необхідно мити:

1. Консервні банки

Завдяки бляшанці, бактерії не потрапляють всередину до продукту, але якщо не помити консервну банку, то вони обов’язково там опиняться під час відкривання.

2. Фрукти та овочі з неїстівною шкіркою

Як би ми акуратно не намагались очистити ці плоди, бактерії зі шкірки все одно потраплять на їстівну частину. Тому не забувайте мити банани, дині, кавуни та інші фрукти і овочі з неїстівною шкіркою перед тим, як їх почистити та з'їсти.

3. Фрукти та овочі з їстівною шкіркою

Якщо на перший погляд фрукти та овочі з їстівною шкіркою здаються чистими та блискучими, це ще не означає, що на їх поверхні немає шкідливих бактерій і їх не потрібно мити. Робити це слід обов'язково! Використовувати мило не варто, краще промийте продукт під холодною водою та протріть його паперовою серветкою чи рушником.

4. Сухофрукти

Ці продукти вважаються одними з найбрудніших. Особливо це стосується тих, що продаються на вагу. Але навіть якщо ви купили сухофрукти в гарній упаковці, все одно помийте їх чи обдайте окропом, а краще замочіть на кілька годин.

5. Горіхи

Будь-які горіхи, навіть очищені, потрібно мити завжди. Адже точно не відомо, де і в яких умовах їх зберігали та в чому перевозили. Крім цього, вода допоможе позбутися від фітинової кислоти, яка є на сирих горіхах. Фітинову кислоту аграрії використовують для захисту рослин від шкідників, але вона може нашкодити здоров'ю людини.

5 продуктів, які не варто мити:

1. Курка

На сирій тушці курки можуть бути небезпечні для здоров'я бактерії, але мити цей продукт перед приготуванням не варто. Миття курки не допоможе вирішити проблему, а через бризки води бактерії ще й розповсюдяться на раковину, кран та ваші руки. Краще відразу обробіть тушку термічно, так всі мікроорганізми загинуть. Всесвітньовідомі кухарі рекомендують відварювати курку двічі: після закипання м'яса, поміняйте воду і продовжуйте готувати страву в новій.

2. М'ясо

Як і курку, сире м'ясо (яловичину, свинину, телятину, баранину і т.д.) мити не можна, оскільки бактерії можуть розповсюдитись по раковині та інших кухонних поверхнях. Краще відразу ж приступайте до термічної обробки. Перед приготуванням страви, видаліть з м'яса сік і залишки вологи з його поверхні за допомогою паперових рушників або серветок. Після цього ретельно вимийте руки з милом під теплою проточною водою.

3. Яйця

По-перше, на шкаралупі яєць є природний захисний шар, який служить бар'єром для різних інфекцій. По-друге, більшість птахофабрик обробляють яйця спеціальною знезаражуючою речовиною, яка запобігає проникненню мікроорганізмів всередину шкаралупи. Вода ж руйнує всі захисні бар’єри. Так що мити яйця не варто, особливо якщо ви не плануєте їх відразу ж готувати.

4. Гриби

Довго тримати гриби у воді або замочувати їх не можна, бо вони можуть ввібрати в себе багато води. Краще швиденько сполосніть їх і просушіть на паперовому рушнику, але робити це варто тільки безпосередньо перед приготуванням страви. Інакше продукт зіпсується і не буде таким пружним.

5. Макаронні вироби

Миття макаронів перед приготуванням шеф-кухарі вважають злочином, адже через воду продукт втрачає крохмаль, завдяки якому страва краще вбирає соус. Мити макаронні вироби можна лише після їх приготування і в тому випадку, коли планується їх обробка в техніці стір-фрай, наприклад, для приготування салату або азіатської локшини.

Обробляйте та готуйте продукти правильно, і вони приноситимуть вам лише користь!

Акційні товари
Каталог