+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Ліниві голубці: Як заощадити час на приготуванні улюбленої страви

Ліниві голубці: Як заощадити час на приготуванні улюбленої страви

15.07.2022

Ліниві голубці: Як заощадити час на приготуванні улюбленої страви
Час сьогодні є категорією нової розкоші. Усе менше годин або хвилин хочеться проводити за приготуванням чогось смачненького. А ось таку улюблену для багатьох страву, як голубці, наші батьки колись робили у вихідні, і процес затягувався чи не на пів дня.
Ми спростили підготовку відомої страви та пропонуємо рецепт так званих лінивих голубців. Її сутність традиційна — це поєднання смаків м’ясного фаршу, білокачанної капусти та чималої кількості томатного соусу. Гарантуємо, що зусиль витратите набагато менше, а результат вас вразить.
 
Капусту для лінивих голубців можете вибрати будь-якого розміру, тому що начинку непотрібно загортати в окреме листя. Ми пропонуємо взяти маленьку головку капусти, і буде достатньо половинки. Якщо є великий качан, то відріжте чверть або орієнтуйтеся на кількість капусти залежно від запланованого вами об’єму страви.
 
Від сорту капусти залежить час тушкування. Якщо капуста молода, то буде готова майже миттєво. Капуста пізніх, так званих зимових сортів потребує більш тривалого приготування. Знімайте пробу в процесі та визначайте орієнтовний час трохи більше або менше вказаного в рецепті.
Коли подаватимете ліниві голубці на стіл, вони можуть бути повністю самостійною стравою, особливо разом з топінгом зі сметани та сезонної зелені, або ж приготуйте до них салат зі свіжих овочів.
 
Як приготувати ліниві голубці. 
 
Складові:
125 г рису
250 мл води
1 цибулина
1 морквина
50-70 г вершкового масла
1/2 качана білокачанної капусти (маленького)
500 г фаршу телячого або асорті
1/2 ч. л. коріандру меленого
400 г томатів (у власному соку)
200 г сметани
2-3 ст. л. соняшникової олії
сіль та перець на смак
 
Ліниві голубці: покроковий рецепт.
Приготування починаємо з підготовки рису. Добре промийте 125 г крупи та залийте холодною водою у співвідношенні 1:2. Злегка підсоліть і варіть 5 хвилин після закипання під закритою кришкою. Зніміть з вогню та залиште на 15 хвилин, щоб рис дійшов до готовності.
 
У цей час приготуйте решту інгредієнтів. Купуйте готовий м’ясний фарш з одного виду м’яса або зробіть асорті. Також добре було б приготувати його вдома самостійно, наприклад з пісної м’якоті свинини. Вам знадобиться 500 г готового фаршу.
 
Цибулину наріжте дрібними кубиками, а морквину натріть на тертці, 1/2 капустини наріжте дрібно ножем. Розтопіть 50-70 г вершкового масла на сковороді та припустіть цибулю до м’якості та прозорості. Додайте в сковороду моркву та тушкуйте 3 хвилини. Введіть нашатковану капусту і тушкуйте все до м’якості капусти протягом 5-7 хвилин. Цей маневр зробить майбутні голубці соковитими та ніжними. Доведіть овочі сіллю та перцем до смаку.
 
У великій посудині змішайте рис, фарш і засмажку. Додайте в суміш 1/2 ч. л. меленого коріандру.
 
Ретельно перемішайте і сформуйте невеликі ліниві голубці у вигляді довгастих котлет або іншої потрібної конфігурації. Керамічну форму для запікання змастіть 2-3 ст. л. соняшникової олії й викладіть ліниві голубці в один шар. Постарайтеся міцно притискати їх один до одного, тому що голубці будуть смажитися і відстань між ними значно збільшиться.
 
Для соусу попередньо змішайте нарізані томати у власному соку (400 г) та 200 г сметани. Додайте сіль та перець, добре перемішайте.
 
Отриманою сумішшю залийте форму з лінивими голубцями й запікайте в духовці за 180 градусів протягом 45-50 хвилин.
 
Смачного!
Акційні товари
Каталог