+38 (044) 391-00-05
- м. Київ, вул. Антоновича, 50
- м. Київ, вул. Щербаківського, 58
- м. Бровари, вул. Київська, 316
- с. Ходосівка, вул. Обухівське шосе 1, 16
- с. Гатне, вул. Київська, 2В, корп.1
- с. Капітанівка, вул. Соборна, 6
Курячий бульйон з яєчною локшиною на 1 січня
01.01.2021
Відгуляли свята, смачно поїли... але все ж будуть ті, хто вже першого числа подивиться з важким поглядом на салати і скаже, що хоче чогось легкого. Пропонуємо спробувати ось такий ось бульйон з яєчною локшиною.
Рецепт легкого курячого бульйону з яєчною локшиною
Інгредієнти для бульйону:
- Куряча грудка або стегенця - 1 шт.
- Морква - 0,5 шт.
- Цибуля - 1 шт.
- Чорний перець горошком
- Духмяний перець
- Лавровий лист
- Сіль - 0,5 ч. л.
- Вода - 1,5 л
Інгредієнти для локшини:
- Яйця - 3 шт.
- Борошно - 3 ч. л.
- Олія - 1 ч. л.
- Вода - 3 ст. л.
- Сіль - 0,5 ч. л.
Інгредієнти для подачі:
- Петрушка
- Кріп
Покроковий рецепт:
- Підготувати необхідні продукти.
- Можна брати будь-яку частину курки. З грудки бульйон виходить маложирним, тому відмінно підходить для дієтичного харчування дітей і дорослих. Але якщо ви любите жирніше, тоді для бульйону краще брати ніжки або стегенця. Ретельно промити. Нарізати на шматки. Скласти в каструлю і відправити на сильний вогонь. Не втратьте момент закипання. Треба буде видалити піну.
- Поки закипає бульйон, на сухій сковороді трохи обсмажити моркву нарізану кільцями і цибулю.
- Після закипання і видалення піни, зменшити вогонь до самого мінімуму. Це важливий момент для того, щоб вийшов прозорий бульйон. Додати обсмажені моркву і цибулю. А також додати лавровий лист, чорний і духмяний перець. Накрити кришкою і вирити приблизно півтори години.
- Поки вариться бульйон, можна приготувати локшину. Змішати за допомогою міксера яйця з водою, олією і сіллю. Поступово ввести борошно. Сковороду змастити краплею олії й приготувати млинці. Залишити їх до повного охолодження.
- Хвилин за 10 - 15 до закінчення варіння бульйону, нарізати зелень. Водночас посолити бульйон на смак і залишити ще хвилин на 10 варитися.
- Остиглі млинці згорнути рулетом і нарізати локшину.
- У порційну тарілку додати локшини.
- Зверху налити багато смачного бульйону і додати зелені.
- Насолоджуємося смачним, цілющим бульйоном.
Смачного!
ПоділитисяПопередня стаття
Новорічні десерти!
Дехто вважає, що десерти до новорічного столу - справа десята, оскільки після олів'є, холодцю і шампанського до них не к...
Наступна стаття
Пахлава з горіхами за 20 хвилин
Пахлава - це той рецепт, коли, здається, потрібно провести добу на кухні, а до цього досвіду років 15 набиратися. Але в ...
Телефони:
- +38 (044) 200-42-69
Графік роботи:
Щоденно з 8:00 до 22:00