+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Імбирне печиво до Різдва

Імбирне печиво до Різдва

04.01.2019

Імбирне печиво до Різдва

Солодкі подарунки на Різдво люблять не тільки діти, а й дорослі. Скористайтеся чудовою нагодою і порадуйте рідних, близьких та друзів традиційними ласощами англійців - ароматним імбирним печивом. До того ж імбирне печиво - це гідна альтернатива бабусиним "перевіреним" рецептам, які багатьом вже приїлися.
Перш ніж поділитись таємницями кондитерської магії, хочемо відзначити, що замовлення на ошатні імбирні пряники у вигляді диснеївських мультяшних персонажів в період різдвяних свят б'ють рекорди. Такий їстівний сюрприз не лише можна придбати в магазинах, а й приготувати власноруч вдома. Це зовсім не складно. Якщо ж ви сповнені ентузіазму і творчого запалу, хутчіш беріть блокнот і ручку та занотовуйте рецепт. 

Рецепт імбирного печива

Для приготування імбирного печива вам знадобляться:

  • Натуральний мед - 250 г
  • Цукор - 250 г
  • Вершкове масло - 100 г
  • Борошно - 7 ст. л.
  • Яйця - 3 шт.
  • Какао - 2 ст. л.
  • Сода - 1,5 ч. л.
  • Спеції (кориця, мелений імбир, гвоздика) - за смаком, але не більше 1 ч. л. 

Як готувати імбирне печиво:

  1. У великій каструлі з товстим дном на маленькому вогні розтопіть цукор, мед і масло. Потім додайте спеції та остудіть медову масу до кімнатної температури.
  2. В окремій мисці збийте яйця до утворення пінистої консистенції. Візьміть остиглий пряний сироп і поступово введіть його в пухку масу. Після додайте борошно з содою і какао. Далі все ретельно перемішайте, щоб вийшло еластичне і піддатливе тісто. Борошняній заготовці дозвольте відпочити в холодильнику кілька годин (рекомендуємо покласти на ніч).
  3. Візьміть качалку і розкатайте тісто до утворення рівномірного шару, товщиною від 0,7 до 2 см, в залежності від бажаного розміру і форми пряника (чим більше форма, тим товщі). З тіста спеціальними формочками або гострим ножем акуратно виріжте улюблених мультяшних персонажів, оленів, янголят, або ж знаменитих "імбирних чоловічків". Зазвичай, оригінальні ідеї народжуються в процесі.
  4. Обережно перемістіть фігурки на деко вислане пергаментним папером. З урахуванням того, що різдвяну здобу можна ще й перетворити на ялинкову прикрасу, до справи поставтеся вельми педантично.
  5. Випікайте фігурне печиво в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 градусів близько 15 хв.

Примітка. Якщо ви полюбляєте м'які пряники, то тримайте їх в духовці трохи менше, приблизно 10-12 хвилин. Якщо ж навпаки - золотисті та хрусткі, не поспішайте виймати. 

Глазур для імбирного печива

 Зазвичай різдвяну випічку прикрашають за допомогою спеціальної глазурі на цукрово-білковій основі - айсінгом. Її досить легко приготувати в домашніх умовах. 

Для приготування глазурі вам знадобляться:  

  • Яєчний білок - 1
  • Цукрова пудра - 200-220 г
  • Лимонний сік - 1 ч. л.
  • Харчовий барвник – за бажанням 

Як готувати глазур:

  1. Збийтебілокдо пружної піни.
  2. Додайте до нього цукрову пудру, попередньо просіяну через сито.
  3. Додайте до суміші лимонний сік.
  4. За бажанням додайте кілька крапель барвника необхідного кольору.
  5. Все добре перемішайте до однорідної консистенції.
  6. Викладіть масу в кондитерський шприц.
  7. Тепер можна малювати на готовому печиві будь-які візерунки!

Порада: Перш ніж дарувати, упакуйте випічку в картонні коробки, наповнені паперовою стружкою, обгорніть декоративним папером і перев'яжіть їх красивими атласними стрічками. 

Акційні товари
Каталог