- м. Київ, вул. Антоновича, 50
- м. Київ, вул. Щербаківського, 58
- м. Бровари, вул. Київська, 316
- с. Ходосівка, вул. Обухівське шосе 1, 16
- с. Гатне, вул. Київська, 2В, корп.1
- с. Капітанівка, вул. Соборна, 6
Імбирне печиво до Різдва
04.01.2019
Солодкі подарунки на Різдво люблять не тільки діти, а й дорослі. Скористайтеся чудовою нагодою і порадуйте рідних, близьких та друзів традиційними ласощами англійців - ароматним імбирним печивом. До того ж імбирне печиво - це гідна альтернатива бабусиним "перевіреним" рецептам, які багатьом вже приїлися.
Перш ніж поділитись таємницями кондитерської магії, хочемо відзначити, що замовлення на ошатні імбирні пряники у вигляді диснеївських мультяшних персонажів в період різдвяних свят б'ють рекорди. Такий їстівний сюрприз не лише можна придбати в магазинах, а й приготувати власноруч вдома. Це зовсім не складно. Якщо ж ви сповнені ентузіазму і творчого запалу, хутчіш беріть блокнот і ручку та занотовуйте рецепт.
Рецепт імбирного печива
Для приготування імбирного печива вам знадобляться:
- Натуральний мед - 250 г
- Цукор - 250 г
- Вершкове масло - 100 г
- Борошно - 7 ст. л.
- Яйця - 3 шт.
- Какао - 2 ст. л.
- Сода - 1,5 ч. л.
- Спеції (кориця, мелений імбир, гвоздика) - за смаком, але не більше 1 ч. л.
Як готувати імбирне печиво:
- У великій каструлі з товстим дном на маленькому вогні розтопіть цукор, мед і масло. Потім додайте спеції та остудіть медову масу до кімнатної температури.
- В окремій мисці збийте яйця до утворення пінистої консистенції. Візьміть остиглий пряний сироп і поступово введіть його в пухку масу. Після додайте борошно з содою і какао. Далі все ретельно перемішайте, щоб вийшло еластичне і піддатливе тісто. Борошняній заготовці дозвольте відпочити в холодильнику кілька годин (рекомендуємо покласти на ніч).
- Візьміть качалку і розкатайте тісто до утворення рівномірного шару, товщиною від 0,7 до 2 см, в залежності від бажаного розміру і форми пряника (чим більше форма, тим товщі). З тіста спеціальними формочками або гострим ножем акуратно виріжте улюблених мультяшних персонажів, оленів, янголят, або ж знаменитих "імбирних чоловічків". Зазвичай, оригінальні ідеї народжуються в процесі.
- Обережно перемістіть фігурки на деко вислане пергаментним папером. З урахуванням того, що різдвяну здобу можна ще й перетворити на ялинкову прикрасу, до справи поставтеся вельми педантично.
- Випікайте фігурне печиво в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 градусів близько 15 хв.
Примітка. Якщо ви полюбляєте м'які пряники, то тримайте їх в духовці трохи менше, приблизно 10-12 хвилин. Якщо ж навпаки - золотисті та хрусткі, не поспішайте виймати.
Глазур для імбирного печива
Зазвичай різдвяну випічку прикрашають за допомогою спеціальної глазурі на цукрово-білковій основі - айсінгом. Її досить легко приготувати в домашніх умовах.
Для приготування глазурі вам знадобляться:
- Яєчний білок - 1
- Цукрова пудра - 200-220 г
- Лимонний сік - 1 ч. л.
- Харчовий барвник – за бажанням
Як готувати глазур:
- Збийтебілокдо пружної піни.
- Додайте до нього цукрову пудру, попередньо просіяну через сито.
- Додайте до суміші лимонний сік.
- За бажанням додайте кілька крапель барвника необхідного кольору.
- Все добре перемішайте до однорідної консистенції.
- Викладіть масу в кондитерський шприц.
- Тепер можна малювати на готовому печиві будь-які візерунки!
Порада: Перш ніж дарувати, упакуйте випічку в картонні коробки, наповнені паперовою стружкою, обгорніть декоративним папером і перев'яжіть їх красивими атласними стрічками.
ПоділитисяПопередня стаття
Як вибрати шампанське до новорічного столу: 8 порад
Шампанське - це такий же неодмінний атрибут святкового столу, як мандарини й олів'є. Воно задає атмосферу всього вечора....
Наступна стаття
9 кулінарних приладів, у яких насправді є термін придатності
Багато господарок глибоко помиляються, вважаючи, що у кухонного приладдя немає терміну придатності. Дерев'яні лопатки, н...
- +38 (044) 200-42-69
Щоденно з 8:00 до 22:00