+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Гарбузова каша з рисом та в’яленою журавлиною! Поживна та дуже смачна!

Гарбузова каша з рисом та в’яленою журавлиною! Поживна та дуже смачна!

03.03.2023

Гарбузова каша з рисом та в’яленою журавлиною! Поживна та дуже смачна!

Гарбуз можна запікати в духовці з медом, вершковим маслом і корицею, із нього можна готувати крем-суп, додавати в салати у будь-якому вигляді — вареному, запеченому й навіть сирому. Цей овоч може бути смачною начинкою для пирога, а ще з нього можна готувати кіш або додавати його в печеню або плов. Як відзначають дієтологи, гарбуз — це не тільки дуже смачно, а й супер корисно.

Як приготувати гарбузову кашу з рисом та в’яленою журавлиною
Інгредієнти:
450 г очищеного гарбуза
200 мл води
350 мл молока
150 г рису
50 г вершкового масла
2 ст. л. цукру
1 паличка кориці
½ ч. л. солі
2 ст. л. в`яленої журавлини
мед опціонально під час подачі

Підготуйте всі інгредієнти для приготування гарбузової каші з рисом. Якщо хочете отримати більш кашоподібну консистенцію, рис попередньо можна не промивати, щоб не змивати крохмаль.

Візьміть 450 г очищеного гарбуза та наріжте приблизно однаковими шматочками.

Складіть гарбуз у каструлю, залийте 200 мл води. Рідина не повинна повністю покривати гарбуз. Після цього накрийте кришкою, зробіть середній вогонь і тушкуйте приблизно 10 хвилин.

Потім додайте 2 ст. л. цукру, паличку кориці, 350 мл молока та ½ ч. л. солі. Остання потрібна для балансу смаку. Доведіть кашу до кипіння, а потім зменшить вогонь до середнього та накрийте кришкою. Варіть 5-7 хвилин. Додаємо 2 ст. л. цукру, але ви можете додати менше, залежно від солодкості гарбуза та своїх особистих уподобань.

Всипте 150 г рису та рівномірно розподіліть, але не мішайте. Накрийте кришкою та готуйте 20-25 хвилин на повільному вогні.

Дістаньте з каші паличку кориці — вона вже віддала свій смак. Додайте 50 г вершкового масла та перемішайте дерев`яною ложкою.

Слідом за маслом додайте 2 ст. л. журавлини і теж перемішайте дерев`яною ложкою. Варіть ще 1-2 хвилини, потім зніміть із вогню й залиште на 15 хвилин.

Якщо хочете, шматочки гарбуза можна акуратно розім`яти або залишити їх цілими. За бажання подавайте кашу з медом.

Акційні товари
Каталог