+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Halloween наближається: готуємо гарбузовий пиріг

Halloween наближається: готуємо гарбузовий пиріг

23.10.2020

Halloween наближається: готуємо гарбузовий пиріг

Гарбузовий пиріг (англ. Pumpkin pie) - традиційний десерт американської кухні, який є окрасою столу до осінніх свят, таким як Хелловін (англ. Halloween) і День Подяки.

Гарбузовий пиріг традиційно готують з заварною начинкою на основі гарбуза. Гарбуз є символом часу збору врожаю, тому гарбузовий пиріг часто їдять восени і на початку зими.

Гарбузовий пиріг зазвичай роблять відкритим, колір начинки для пирога варіюється від помаранчевого до коричневого. У гарбузовий пиріг прийнято додавати велику кількість спецій: корицю, мелений імбир, мускатний горіх, гвоздику. Також іноді додають духмяний перець, кардамон і ваніль. У США і Канаді навіть продається спеціальна суміш спецій для гарбузового пирога.

Гарбузовий пиріг в США часто готують з консервованого гарбуза. Ідеальним сортом гарбуза для гарбузового пирога вважається мускатний гарбуз (англ. Cucurbita moschata). Радимо й вам для приготування пирога вибирати саме цей сорт гарбуза, але якщо не знайдеться, можете використовувати будь-який інший.

Гарбузовий пиріг до Хелловіну

Інгредієнти для приготування: 

  • Борошно - 250 г
  • Вершкове масло - 100 г
  • Цукор - 150 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Гарбуз - 500 г
  • Молоко - 250 г
  • Кориця - 1 паличка
  • Ванільний цукор - 1 ч. л.
  • Мелений імбир - 1/2 ч. л.
  • Мускатний горіх - 1/2 ч. л.
  • Гвоздика - 1 щіпка
  • Сіль - за смаком

Спосіб приготування:

  1. Змішайте в мисці 200 г просіяного борошна, 50 г цукру, дрібку солі й 100 г нарубаного на шматочки масла. Розітріть в крихту. Додайте одне яйце, добре перемішайте, замісіть тісто і приберіть його під плівку в холодильник мінімум на пів години.
  2. У сотейник покладіть 500 г нарізаного кубиками гарбуза, 250 мл молока або вершків, 100 г цукру, паличку кориці (її в кінці потрібно витягнути), ванільний цукор, мускатний горіх. Доведіть до кипіння і томіть під кришкою, періодично помішуючи, 30 хвилин.
  3. Зніміть з вогню і збийте блендером до консистенції пюре.
  4. Окремо збийте одне яйце і поступово введіть до нього трохи остиглої гарбузової заливки. Повинна вийти гарна однорідна маса.
  5. Розігрійте духовку до 200 градусів. Круглу форму змастіть маслом і розподіліть тісто по дну і бортах, роблячи краї для пирога. Зверху тіста покладіть пергаментний папір, а на неї насипте невеликий гніт (квасолю, горох). І так поставте в духовку на 15 хвилин. Це буде основа для пирога.
  6. Вилийте гарбузову масу на запечену основу (пергамент з гнітом, звичайно ж, необхідно прибрати) і поставте в духовку на 40 хвилин при 160 градусах.
  7. Готовий гарбузовий пиріг остудіть протягом мінімум 30 хвилин, а потім наріжте на шматки і подавайте.
Акційні товари
Каталог