+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Готуємо шоколадний брауні з апельсиновою цедрою і праліне!

Готуємо шоколадний брауні з апельсиновою цедрою і праліне!

27.11.2020

Готуємо шоколадний брауні з апельсиновою цедрою і праліне!

Один з найпростіших десертів, які тільки можна уявити.

Комусь цей рецепт може здатися складним, але запевняємо вас, що шоколадний брауні - це одна з найпростіших випічок, які тільки можна уявити. Цей десерт можна випікати і для святкового столу і на кожен день, наприклад, щоб взяти на роботу і з'їсти з чаєм. Класичний рецепт шоколадного брауні ми вирішили доповнити ароматною цедрою апельсина і хрустким горіховим праліне. Вийде ідеально! Додайте і ви шоколадний брауні з апельсиновою цедрою у свою кулінарну книгу! 

Шоколадний брауні з апельсиновою цедрою і праліне: покроковий рецепт

Час підготовки: 10 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порції: 4

Інгредієнти:

  • Темний шоколад - 150 г
  • Борошно - 50 г
  • Цукор - 100 г
  • Какао - 10 г
  • Цедра - з одного апельсина
  • Вершкове масло - 80 г
  • Розпушувач для тіста – 5 г
  • Яйце - 3 шт.

Для праліне:

  • Цукор - 30 г
  • Ядра волоських горіхів - 100 г

До речі, всі необхідні продукти для приготування шоколадного брауні ви можете придбати з доставкою додому в інтернет-магазині МегаМаркет.

Як приготувати шоколадний брауні з апельсиновою цедрою:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів. У невеликій мисці розтопіть шоколад і масло на водяній бані. Перемішайте до отримання однорідної консистенції. Відставте в сторону і дайте охолонути.
  2. В глибокій ємності збийте яйця з цукром, поки маса не стане щільною й однорідною.
  3. Борошно просійте і змішайте з розпушувачем і порошком какао. Змішайте з розтопленим шоколадом до отримання однорідної маси.
  4. Введіть шоколадну суміш в яєчну суміш і акуратно перемішайте до отримання однорідної консистенції. Додайте цедру апельсина і ще раз перемішайте.
  5. Форму для запікання застеліть фольгою, змастіть її вершковим маслом і влийте тісто. Випікайте в духовці протягом 30-35 хвилин, поки поверхня не візьметься скоринкою і не почне тріскатися. Дістаньте з духовки і дайте повністю охолонути, не виймаючи з форми.
  6. Приготуйте горіхове праліне. Горіхи трохи подрібніть (можна просто пройтися по ним дерев'яною качалкою), викладіть на сковороду і підсмажте протягом 5 хвилин на невеликому вогні. Слідкуйте, щоб вони не пригоріли. Додайте цукор і почекайте поки він не перетвориться на карамель. Постійно помішуйте. Як тільки цукор розтане, викладіть суміш на шматок пергаменту, накрийте його другим шматком пергаменту і злегка розкачайте качалкою - повинен вийти млинець. Дайте охолонути і покришіть. Подавайте брауні разом з горіховим праліне.
Акційні товари
Каталог