- м. Київ, вул. Антоновича, 50
- м. Київ, вул. Щербаківського, 58
- м. Бровари, вул. Київська, 316
- с. Ходосівка, вул. Обухівське шосе 1, 16
- с. Гатне, вул. Київська, 2В, корп.1
- с. Капітанівка, вул. Соборна, 6
Готуємо шоколадний брауні з апельсиновою цедрою і праліне!
27.11.2020
Один з найпростіших десертів, які тільки можна уявити.
Комусь цей рецепт може здатися складним, але запевняємо вас, що шоколадний брауні - це одна з найпростіших випічок, які тільки можна уявити. Цей десерт можна випікати і для святкового столу і на кожен день, наприклад, щоб взяти на роботу і з'їсти з чаєм. Класичний рецепт шоколадного брауні ми вирішили доповнити ароматною цедрою апельсина і хрустким горіховим праліне. Вийде ідеально! Додайте і ви шоколадний брауні з апельсиновою цедрою у свою кулінарну книгу!
Шоколадний брауні з апельсиновою цедрою і праліне: покроковий рецепт
Час підготовки: 10 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порції: 4
Інгредієнти:
- Темний шоколад - 150 г
- Борошно - 50 г
- Цукор - 100 г
- Какао - 10 г
- Цедра - з одного апельсина
- Вершкове масло - 80 г
- Розпушувач для тіста – 5 г
- Яйце - 3 шт.
Для праліне:
- Цукор - 30 г
- Ядра волоських горіхів - 100 г
Як приготувати шоколадний брауні з апельсиновою цедрою:
- Розігрійте духовку до 180 градусів. У невеликій мисці розтопіть шоколад і масло на водяній бані. Перемішайте до отримання однорідної консистенції. Відставте в сторону і дайте охолонути.
- В глибокій ємності збийте яйця з цукром, поки маса не стане щільною й однорідною.
- Борошно просійте і змішайте з розпушувачем і порошком какао. Змішайте з розтопленим шоколадом до отримання однорідної маси.
- Введіть шоколадну суміш в яєчну суміш і акуратно перемішайте до отримання однорідної консистенції. Додайте цедру апельсина і ще раз перемішайте.
- Форму для запікання застеліть фольгою, змастіть її вершковим маслом і влийте тісто. Випікайте в духовці протягом 30-35 хвилин, поки поверхня не візьметься скоринкою і не почне тріскатися. Дістаньте з духовки і дайте повністю охолонути, не виймаючи з форми.
- Приготуйте горіхове праліне. Горіхи трохи подрібніть (можна просто пройтися по ним дерев'яною качалкою), викладіть на сковороду і підсмажте протягом 5 хвилин на невеликому вогні. Слідкуйте, щоб вони не пригоріли. Додайте цукор і почекайте поки він не перетвориться на карамель. Постійно помішуйте. Як тільки цукор розтане, викладіть суміш на шматок пергаменту, накрийте його другим шматком пергаменту і злегка розкачайте качалкою - повинен вийти млинець. Дайте охолонути і покришіть. Подавайте брауні разом з горіховим праліне.
Попередня стаття
Швидкий сніданок: смажені гриби з яйцем пашот і лососем
Смажені гриби з яйцем пашот - ще один смачний рецепт у вашій скарбничці сніданків. Причому ми рекомендуємо використовува...
Наступна стаття
Ми офіційно розпочали підготовку до Нового 2021 року!
Але готуватись на самоті нам нудно, тому пропонуємо і Вам почати записувати рецепти для новорічного столу вже зараз! Пок...
- +38 (044) 200-42-69
Щоденно з 8:00 до 22:00