+38 (044) 391-00-05
- м. Київ, вул. Антоновича, 50
- м. Київ, вул. Щербаківського, 58
- м. Бровари, вул. Київська, 316
- с. Ходосівка, вул. Обухівське шосе 1, 16
- с. Гатне, вул. Київська, 2В, корп.1
- с. Капітанівка, вул. Соборна, 6
Готуємо самий шоколадний торт "Захер"
06.09.2019
Торт "Захер" - це типовий десерт віденської кухні й одночасно один з найпопулярніших тортів у світі. Винахід австрійського кулінара і кондитера Франса Захера.
Щоб порадувати вас, ми ділимося з вами приголомшливим рецептом.
Готуємо шоколадний торт "Захер" за рецептом
Інгредієнти для коржів для торта "Захер":
- Гіркий шоколад - 200 г
- Борошно - 125 г
- Вершкове масло - 125 г
- Яєчні жовтки - 8 шт.
- Яйця - 10 шт.
- Цукор - 140 г
- Ванільний цукор - 1 пакетик
Інгредієнти для глазурі:
- Шоколад - 150 г
- Вершки - 250 мл
- Цукор - 180 г
- Ванільний цукор - 1 пакетик
- Абрикосовий мармелад - 100 г
Готуємо коржі для торта:
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Дно і стінки двох круглих форм застеліть кулінарним пергаментом і натріть їх вершковим маслом. На водяній бані розтопіть 200 г поламаного на шматочки гіркого шоколаду. Збийте 8 яєчних жовтків, додайте до них 125 г розтопленого до консистенції крему вершкового масла і розтоплений шоколад.
- Білки 10 яєць збийте в щільну піну, додайте 140 г цукру з невеликою кількістю ванілі, продовжуючи збивати. Маса повинна тримати форму і залишатися абсолютно нерухомою.
- Одну третю збитих білків введіть в жовткову масу і поступово сюди ж додайте інші білки. Всипте просіяне борошно - 125 г. Всю масу перемішайте так, щоб зникли білі сліди від муки, рівномірно розподіліть по формах.
- Випікайте в духовці, поки тісто не стане досить сухим і рихлим. Готовність тіста можна перевірити зубочисткою. Дістаньте коржі з форм і дайте їм охолонути.
Готуємо шоколадну глазур:
- 150 г шоколаду (поламаного на шматочки) розтопіть на маленькому вогні, постійно помішуючи.
- 250 мл жирних вершків, 180 г цукру, ванільний цукор додайте в розтоплений шоколад. Готуйте 5 хв., не перемішуючи.
- Збийте яйце, додайте в нього 3 столові ложки шоколадної глазурі, перелийте в сотейник - готуйте 4 хв. Дайте охолонути до кімнатної температури.
- На один з коржів викладіть рівним шаром 8 столових ложок перетертого через сито абрикосового мармеладу, накрийте другим коржем. Покрийте торт шоколадною глазур'ю, акуратно розгладжуючи металевим шпателем.
- Перекладіть торт на блюдо і поставте на 3 години в холодильник, щоб глазур застигла. За півгодини до подачі дістаньте торт з холодильника.
Попередня стаття
Від торта не відрікаються: цікаві факти для ласунів
Якщо ви не уявляєте свого життя без десертів і не відмовляєте собі у шматочку торта на свята і просто так - пропонуємо в...
Наступна стаття
Заморожуємо на зиму: яблука
Яблука доступні круглий рік. Вони можуть зберігатись аж до наступного сезону, тому знайти їх взимку або навесні в суперм...
Телефони:
- +38 (044) 200-42-69
Графік роботи:
Щоденно з 8:00 до 22:00