+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Готуємо самий шоколадний торт "Захер"

Готуємо самий шоколадний торт "Захер"

06.09.2019

Готуємо самий шоколадний торт "Захер"

Торт "Захер" - це типовий десерт віденської кухні й одночасно один з найпопулярніших тортів у світі. Винахід австрійського кулінара і кондитера Франса Захера.

Щоб порадувати вас, ми ділимося з вами приголомшливим рецептом. 

Готуємо шоколадний торт "Захер" за рецептом

Інгредієнти для коржів для торта "Захер":

  • Гіркий шоколад - 200 г
  • Борошно - 125 г
  • Вершкове масло - 125 г
  • Яєчні жовтки - 8 шт.
  • Яйця - 10 шт.
  • Цукор - 140 г
  • Ванільний цукор - 1 пакетик 

Інгредієнти для глазурі:

  • Шоколад - 150 г
  • Вершки - 250 мл
  • Цукор - 180 г
  • Ванільний цукор - 1 пакетик
  • Абрикосовий мармелад - 100 г

Готуємо коржі для торта: 

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Дно і стінки двох круглих форм застеліть кулінарним пергаментом і натріть їх вершковим маслом. На водяній бані розтопіть 200 г поламаного на шматочки гіркого шоколаду. Збийте 8 яєчних жовтків, додайте до них 125 г розтопленого до консистенції крему вершкового масла і розтоплений шоколад.
  2. Білки 10 яєць збийте в щільну піну, додайте 140 г цукру з невеликою кількістю ванілі, продовжуючи збивати. Маса повинна тримати форму і залишатися абсолютно нерухомою.
  3. Одну третю збитих білків введіть в жовткову масу і поступово сюди ж додайте інші білки. Всипте просіяне борошно - 125 г. Всю масу перемішайте так, щоб зникли білі сліди від муки, рівномірно розподіліть по формах.
  4. Випікайте в духовці, поки тісто не стане досить сухим і рихлим. Готовність тіста можна перевірити зубочисткою. Дістаньте коржі з форм і дайте їм охолонути.

Готуємо шоколадну глазур: 

  1. 150 г шоколаду (поламаного на шматочки) розтопіть на маленькому вогні, постійно помішуючи.
  2. 250 мл жирних вершків, 180 г цукру, ванільний цукор додайте в розтоплений шоколад. Готуйте 5 хв., не перемішуючи.
  3. Збийте яйце, додайте в нього 3 столові ложки шоколадної глазурі, перелийте в сотейник - готуйте 4 хв. Дайте охолонути до кімнатної температури.
  4. На один з коржів викладіть рівним шаром 8 столових ложок перетертого через сито абрикосового мармеладу, накрийте другим коржем. Покрийте торт шоколадною глазур'ю, акуратно розгладжуючи металевим шпателем.
  5. Перекладіть торт на блюдо і поставте на 3 години в холодильник, щоб глазур застигла. За півгодини до подачі дістаньте торт з холодильника.

Акційні товари
Каталог