- м. Київ, вул. Антоновича, 50
- м. Київ, вул. Щербаківського, 58
- м. Бровари, вул. Київська, 316
- с. Ходосівка, вул. Обухівське шосе 1, 16
- с. Гатне, вул. Київська, 2В, корп.1
- с. Капітанівка, вул. Соборна, 6
Фуд-тренд: кольорові пельмені дамплінги з соковитим фаршем
19.02.2021
Ви бачили коли-небудь кольорові пельмені? А вони є. І дуже смачні. Зліплені вручну китайські дамплінги з кольорового тіста, наповнені соковитим фаршем, жителі Лос-Анджелеса можуть замовити замороженими. Вони приїдуть з інструкцією приготування і гострим оцтовим соусом.
Але ми не в Лос-Анджелесі, а тому можемо приготувати китайські дамплінги у формі крапельки власноруч.
Пельмені дамплінги з трьома начинками
Кольорові пельмені готують з трьома видами начинок:
- З креветками, зеленою цибулею, імбиром, часником, шпинатом і кунжутною олією.
- Овочеві (веганські): з грибами, імбиром, часником, дрібно нарізаними сезонними овочами, кунжутною олією і свіжим перцем.
- Зі свининою, кімчі, часником, імбиром, зеленою цибулею і кунжутною олією.
Можете додавати в начинку що хочете - кріп, перець чилі, цибулю, - що підкаже ваша фантазія.
Складові для тіста:
- Просте пшеничне борошно - 3 склянки, плюс трохи для присипки
- Окріп - 1-1½ склянки
- Для кольорового тіста замість води додати сік буряка, шпинату або гарбуза
Готуємо тісто:
Просіяти борошно, додати води і місити близько 10 хвилин, поки тісто не стане однорідним. Потім накрити харчовою плівкою і залишити не менше ніж на 30 хвилин.
Це тісто не з рисового борошна, тому ваші пельмені не будуть прозорими, вони будуть схожі на галушки або вареники.
Пельмені прекрасно зберігаються в холодильнику. А можна зварити пельмені або посмажити їх відразу.
Якщо вирішили їх зварити, помістіть пельмені в киплячу воду, а потім кожен раз, коли вода знову закипить, додайте близько ½ склянки холодної води, щоб знизити температуру. Коли пельмені спливуть, почекайте ще хвилину, а потім діставайте.
Гострий оцтовий соус
Складові для соусу:
- Рисовий оцет - 2 ст. л.
- Соєвий соус - 2 ст. л.
- Цукор - 1 ст. л.
- Лимонний сік - 2 ч. л.
- Кунжутна олія - 1 ч. л.
- Цибуля зелена - 1 ч. л.
- Кунжут - 1 щіпка
Готуємо соус:
Соус готується за лічені хвилини: всі складові соусу додати до глибокої мисочки, ретельно перемішати.
Кольорові дамплінги у поєднанні з гострим оцтовим соусом це особлива смакова і візуальна насолода.
ПоділитисяПопередня стаття
Кращий десерт до Дня всіх закоханих!
Хочемо розповісти вам рецепт приголомшливого чизкейка, від якого ваша кохана людина буде у захваті! Для нього не потрібн...
Наступна стаття
Що відбувається з тілом, коли ми їмо мандарини
Чим багатий найпопулярніший зимовий фрукт? Дев'ять дивовижних подробиць. Історія питання. Не всі знають, що батьківщина ...
- +38 (044) 200-42-69
Щоденно з 8:00 до 22:00