+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Для імунітету та гарного настрою: як правильно зберігати імбир?

Для імунітету та гарного настрою: як правильно зберігати імбир?

29.01.2021

Для імунітету та гарного настрою: як правильно зберігати імбир?

Зберігаємо корисні властивості самого популярного суперфуду!

Імбир - найпотужніший суперфуд, що має протизапальні й антибактеріальні властивості. І у свіжому, і в молотому вигляді ця східна пряність - справжнє джерело вітамінів і мікроелементів, а в боротьбі з інфекційними захворюваннями і застудою - просто незамінний інгредієнт. При цьому доведено, що у свіжому вигляді він набагато корисніше, ніж в сушеному. Термін придатності імбирного кореня коливається від місяця до двох років в залежності від того, як ви його зберігаєте. Розповідаємо, як зберегти корисні властивості чудодійного суперфуду в домашніх умовах як можна довше.

Свіжий імбир

Перед покупкою імбиру зверніть увагу на його зовнішній вигляд: корінь повинен бути гладкий, твердий, шкірка тонка, без глибоких зморшок і сильно виступаючих волокон. Бульби середньої товщини, як правило, наймолодші та свіжіші - їх і обирайте. Ідеальне місце для зберігання свіжого імбиру - холодильник. У спеціальному водонепроникному пакеті з затискачем він зберігатиметься до трьох тижнів.

У разі, якщо під рукою немає харчового пакета, його замінить паперовий рушник і пакет. Для цього оберніть неочищений імбир рушником, не залишаючи відкритих ділянок, а після приберіть в паперовий пакет, попередньо випустивши з нього все повітря. У такому вигляді коренеплід збережеться протягом декількох тижнів. 

Заспиртований імбир

Ще один спосіб - помістити свіжоочищений імбир в банку з алкоголем (особливим попитом в цьому випадку користуються горілка і херес). Також можна використовувати саке, рисовий оцет або рисове вино, але перші два варіанти найкращі - горілка і херес найменше змінюють смакові якості й аромат імбиру і впливають на його корисні властивості, зберігаючи їх протягом 2-3 місяців. 

Сушений імбир

Ретельно упакований пакет з засушеною спецією можна тримати і на дверцятах холодильника, і в кухонній шафі, куди не проникають сонячні промені. В цьому випадку імбир збереже свої властивості до двох років. 

Мелений імбир

У герметично упакованій тарі подрібнений в порошок корінь імбиру протримається до пів року. Зберігати його необхідно при кімнатній температурі, а відкривати тільки перед використанням.

Заморожений імбир

Щоб заморозити корінь імбиру, необов'язково його чистити і ділити на частини. Для цього вам знадобиться герметичний морозильний мішок або контейнер. Однак в замороженому вигляді імбир втрачає корисні властивості, зате смаковими якостями буде радувати протягом пів року.

Свіжий, сушений, маринований, цілий, нарізаний чи мелений... Придбати імбир у будь-якому вигляді Ви зможете в інтернет-магазині МегаМаркет.

Зміцнюйте імунітет та будьте здорові!

Акційні товари
Каталог