+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Дієта по-італійськи: як їсти смачно і не поправлятися

Дієта по-італійськи: як їсти смачно і не поправлятися

13.11.2020

Дієта по-італійськи: як їсти смачно і не поправлятися

Паста, піца, канеллоні... Мммм... Як не відмовляти собі в улюблених стравах і при цьому худнути? Перевірено Софі Лорен, Монікою Беллуччі й Б’янкою Балті!

«Своєю фігурою я зобов'язана батькам і спагеті. Не уявляю свого життя без пасти, їм її кожен день і нітрохи не гладшаю», - знаменитий вислів Софі Лорен, якому дуже хочеться вірити. Втім, на користь афоризму говорять і факти. Якщо вірити офіційній статистиці, всього 9% населення Італії страждає ожирінням і при цьому не відмовляє собі в «суцільних вуглеводах». Дивлячись, на фігуристих мешканок Середземномор'я зі шматком піци в руці, починаєш вірити в диво. Тим часом дієтологи вивели «формулу успіху» місцевого раціону, яка пояснює, чому італійці їдять і не товстішають.

 Секрети стрункості італійок

1. Маленькі порції

В італійських будинках до столу подають ситні, але при цьому невеликі порції їжі. Звичайно, якщо не брати до уваги, що ви живете з хрестоматійною бабусею! Більшість жителів країни зовсім не переймаються з приводу калорій тому: можуть зупинитися, коли відчують себе ситими, і лише випити чашечку кави наостанок. Зовсім не обов'язково впадати в гастрономічну кому кожен раз, коли ви сідаєте за стіл - насолоджуватися можна і куди більш скромними порціями. Італійська дієта дуже збалансована за своїм складом: вона не дуже жирна, містить необхідний рівень вуглеводів, багата рибою і куркою і дуже обережна щодо червоного м'яса. 

2. Тільки оливкова олія

В Італії оливкову олію називають «рідким золотом з тисячолітньою історією», саме на ній базується переважна більшість національних страв. Її додають в соуси і салати, соте і гриль. Олія займає величезну нішу в житті середземноморського населення. Складно пригадати рецепти, де вона не використовується взагалі. Але навіть якщо визнати, що оливкова олія дуже здорова, все ж не варто з нею переборщувати. У всьому потрібно знати міру! 

3. Сніданок на ходу

Всі ми прекрасно знаємо, що сніданок - головна трапеза всього дня. Італійці не пропускають його ні за яких обставин. Правда, починають свій день не надто насичено - з невеликої чашечки кави з молоком і круасаном або невеликим мультизерновим печивом біля стійки улюбленого бару. 

4. Свіжі продукти

Свіжа риба, помідори, трави, артишоки, каперси, баклажани, цукіні та лимони-гіганти служать основою неймовірно смачних і здорових страв особливо на півдні Італії. Якщо це свіжа паста, то завжди «аль-денте», лише з кількома крапельками оливкової олії або простим томатним соусом з овочами. І, так, це завжди невеликі порції.

5. Мінеральна вода

Ніяких солодких напоїв або газованої води під час їжі! Мінеральна вода поряд з келихом червоного вина - куди приємніше і краще сприяє здоровому апетиту і травленню. 

6. Піца! Але не кожен день

Регулярна присутність піци в раціоні (як би нам не хотілося повірити в це італійське диво), звичайно, не сприяє схудненню. В Італії піца - їжа вихідного дня в компанії друзів. Часто в ній ніяких копчених інгредієнтів, а тільки сир і овочі: калорійність нижче, а клітковини і поживних речовин більше. 

7. Легка вечеря

Італійці намагаються зробити максимально легкими останнє приймання їжі перед сном (якщо тільки не йдуть вечеряти з друзями). Традиційна вечеря цілком може включати суп мінестроне, м'ясне асорті або невелику тарілку макаронів зі шматочком сиру. 

8. Ніякої дієти

Хочете схуднути? Відсуньте подалі смажену їжу і не поливайте жирними соусами макаронні вироби. При цьому ви можете дозволити собі салат з помідорів, макарони з овочевим соте і використовувати на кухні оливкову олію, трави, лимон, каперси і приправи. І останнє, але дуже важливе: будь-яку італійську страву треба їсти без найменшого почуття провини!

Акційні товари
Каталог