+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Чому ми всі так любимо пасту і що важливо знати про цю страву?

Чому ми всі так любимо пасту і що важливо знати про цю страву?

28.08.2020

Чому ми всі так любимо пасту і що важливо знати про цю страву?

«Життя - це суміш магії і пасти», - сказав одного разу Федеріко Фелліні. І це чиста правда, оскільки відповіді на всі питання в італійців укладені в головній національній страві.

Чи стоїть на вулиці сорокаградусна спека або налетів снігопад в горах, але рівно о першій годині дня всі магазини закриються, пляжі спорожніють, а на дорогах удвічі зменшиться кількість машин. Настає час обіду, і кожен італієць, що поважає себе, «на перше» замовить не що інше, як пасту. А вже через годину вуглеводи почнуть виробляти гормон щастя - серотонін, і настане pisolino, сієста по-італійськи. Так що до четвертої години дня Італія буде відпочивати. Для романтичної вечері - таджарін з вершковим маслом і трюфелем; для першого побачення - спагеті з ботаргою; болить живіт - баветте з оливковою олією і сиром пекоріно; щоб підняти настрій - трофі з песто в самий раз...

Рецепт пасти залежить від регіону, тому що продукти в цій страві переважають саме ті, якими багата конкретна частина Італії. Тому замовляти в горах пасту з морепродуктами строго заборонено.

Якщо вам пощастить потрапити на сімейну вечерю в регіоні П'ємонт, будьте готові до величезної стави тальятеле з білими грибами або рагу з кролика, яку приготує господиня будинку. Батьківщина песто дженовезе - Лігурія, саме в цьому регіоні ви дізнаєтеся справжній смак пасти з песто. Паста з соусом рагу алла болоньєзе родом з Емілії-Романьї, і тут важливо знати, що цю страву подають виключно з яєчною локшиною тальятеле, а не зі спагеті. Останнє  залишаємо для півдня Італії, а саме - Неаполя, де і з'явилася на світ найвідоміша паста, яка вже стала класикою: спагеті аль помодоро. Сам соус можна купити в будь-якому італійському магазині або приготувати власноруч, озброївшись стиглими соковитими помідорами.

Паста з морепродуктами займає окрему нішу. Її вам запропонують на будь-якому італійському узбережжі, де є рибалки. Ми б виділили спагеті з черепашками вонголе в білому вині й тальятеле з морепродуктами. Вони будуть виключно зі свіжого улову, тому кожен день у цієї страви особливий смак.

Деякі рецепти пасти являють собою просто історичну цінність. Сицилійська паста алла Норма з'явилася завдяки письменникові XIX століття Ніно Мартольо, який повертався в Палермо ввечері після опери Вінченцо Белліні «Норма» і зайшов до ресторану повечеряти. Було вже досить пізно, і на кухні у кухаря залишилися тільки баклажани, паста і помідори, але страва вийшла настільки смачною, що Ніно порівняв її з оперою і вигукнув: «Як «Норма»!» Так й існує ця страва вже два століття, обростаючи чутками та легендами. 

Італійці дуже цінують, коли тісто для пасти приготував кухар в ресторані, і часто можна чути, як вони просять, щоб паста була саме fatta in casa (дослівно - «приготовлена ​​вдома»).

І ось вічне питання: як же італійці при такій кількості пасти залишаються в прекрасній формі? Більш того, вони навіть впевнені, що саме паста робить їх фігуру ідеальною. Софі Лорен не раз говорила про себе: «Всьому, що ви бачите, я зобов'язана спагеті». Виявляється, багато що залежить від сорту пшениці.

В Італії пасту роблять виключно з твердих сортів, за певними правилами. Al dente - саме так звучить головне правило для створення вашого кулінарного шедевра. Це ступінь готовності, перекладається дослівно «на зубок», і з першого разу може здатися, ніби паста недоварена. Але саме це і є той самий справжній італійський смак. 

Паста аль аматрічана

Для приготування знадобиться:

  • Паста букатіні (просто макарони) - 240 г
  • Гуанчале (сиров'ялені свинячі щічки) - 150 г
  • Біла цибуля - 80 г
  • Часник - 1-2 неочищених зубчики
  • Оливкова олія - 35 г
  • Пеперончіно (червоний гострий перець) - за смаком
  • Сіль - за смаком

Спосіб приготування:

У киплячу воду киньте букатіні. Варіть пасту на 2 хвилини менше, ніж вказано на упаковці. На сковороді розігрійте оливкову олію і смажте часник, поки не відчуєте аромат. Потім вийміть часник і покладіть нарізані скибочками гуанчале. Додайте червоний перець, нарізану кубиками цибулю і смажте їх на повільному вогні, поки доварюється паста. Якщо раптом ви побачите, що цибуля і свинячі щічки стають сухими, додайте трохи окропу з каструлі з пастою. Як тільки букатіні готові, тут же опустіть їх в сковороду і кілька хвилин перемішуйте на слабкому вогні, щоб паста і соус стали поєднались.

Акційні товари
Каталог