+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
Чим корисні дуже стиглі банани?

Чим корисні дуже стиглі банани?

25.09.2020

Чим корисні дуже стиглі банани?

Навіть не думайте їх викидати!

Ми звикли вважати, що поява чорних крапок на шкірці банана говорить про те, що він перезрілий - отже, не має користі для організму. Але це зовсім не так! Ось як мінімум 6 причин з'їсти його: 

1. Протистоять онкологічним захворюванням

Недавно японські вчені з'ясували, що в зрілих бананах присутній позаклітинний білок FNT (англійська абревіатура слів "фактор некрозу пухлини"), який виробляється клітинами імунної системи. Цей білок допомагає організму боротися з раком, знищуючи пухлинні клітини. Цілющий ефект FNT (ФНП) зростає в міру зрілості банана. Тобто, чим більше він дозрів, тим більше антиканцерогенний ефект цього білка. 

2. Полегшують печію і покращують травлення

Банани - натуральні антациди, які запобігають виникненню підвищеної кислотності, пом’якшують шлунок при печії, легко засвоюються і не дають відчуття тяжкості в шлунку. У банані середнього розміру міститься до трьох грамів клітковини, яка допомагає роботі кишківника і полегшує просування їжі по травному тракту. Вони також містять пробіотики, такі, як олігофруктоза, що сприяє збереженню в організмі корисних бактерій. 

3. Регулюють кров'яний тиск

Щоб підтримувати в нормі тиск, в крові повинен бути постійний рівень калію. А саме в цьому вам допоможуть зрілі банани, відмінне джерело цього мікроелемента. При цьому в них мало соди, яка може викликати скачки тиску. 

4. Борються з депресією

У стиглих бананах багато амінокислоти триптофану. Організм використовує її для вироблення серотоніну, який безпосередньо впливає на наш настрій (а також на нічний відпочинок). Тому банан - кращий перекус перед сном. 

5. Це миттєве джерело енергії

У бананах багато калорій, які дають миттєвий заряд енергії. Ось чому їх так рекомендують спортсменам і звичайним людям перед тренуванням. Також калій протистоїть судомам, а мінеральні сполуки і поживні речовини, які містяться в бананах, підтримують витривалість. 

6. Борються з анемією

Банани багаті залізом. А це один з головних елементів червоних кров'яних тілець, які відповідальні за транспорт кисню в організмі. Завдяки залізу банани допомагають справлятися з втомою, підтримуючи сили організму.

Тож не нехтуйте бананами з плямистою шкіркою. Сміливо їжте їх як сирими, так і приготованими, наприклад у вигляді бананових HEALTHY-капкейків.

Акційні товари
Каталог