+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
9 кулінарних приладів, у яких насправді є термін придатності

9 кулінарних приладів, у яких насправді є термін придатності

11.01.2019

9 кулінарних приладів, у яких насправді є термін придатності

Багато господарок глибоко помиляються, вважаючи, що у кухонного приладдя немає терміну придатності. Дерев'яні лопатки, ножі, обробні дошки та інші пристосування для приготування їжі з часом не тільки втрачають свою ефективність, але і стають небезпечними для нашого здоров'я.

Ділимося з вами списком корисних предметів на кухні, які для особистої безпеки краще замінити задовго до того, як вони стануть зовсім непридатними для використання. 

1. Дерев'яні ложки

Дерево саме по собі не вважається довговічним матеріалом, тим більше якщо воно використовується для приготування їжі. У процесі готування таке приладдя доводиться постійно мочити, сушити та занурювати в кисле середовище. І це, звичайно ж, не може не відбитися на стані кухонного інструменту. Згодом на ложках з дерева утворюються мікротріщини, які з часом збільшуються і накопичують в собі величезну кількість мікробів і бактерій.

Якщо ви не хочете заразитися, наприклад, кишковою паличкою, обов'язково міняйте дерев'яні ложки кожні п'ять років. А якщо неприємні зміни вже чітко видно на дерев'яних ложках, негайно викиньте їх у відро для сміття. Використання таких речей для приготування їжі з великою ймовірністю призведе до харчового отруєння. 

2. Силіконовий пекарський пензлик

Багато хто буде здивований, але у силіконового пекарського пензлика є певний термін служби. Такий незамінний для приготування випічки аксесуар не живе довго і в середньому повинен змінюватися кожні два роки. Пояснюється це тим, що гумові кухонні предмети з часом сильно дряпаються, а під впливом температур ще й плавляться і відвалюються. В результаті дрібні частинки силіконового пензлика потрапляють у випічку. 

3. Гумові та пластикові лопатки

Лопатки з гуми та пластика потрібно замінювати кожні два роки. Таке приладдя менш стійке до мінливого кухонного середовища, оскільки постійно стикається з гарячими, а після відразу з холодними поверхнями. Цілком природно, що це не може не привести до змін матеріалу. Тому, якщо з вашими гумовими та пластиковими лопатками відбулися якісь зміни, негайно позбудьтеся їх. 

4. Тертки та овочерізки

Кожна господиня на особистому досвіді переконалася, що з часом леза цих кухонних помічників неминуче затупляються і стоншуються. А в деяких випадках на металевих предметах можуть навіть з'явитися сліди іржі. Користуватися такими речами вкрай небезпечно, оскільки частинки металу або іржі можуть потрапити на їжу. Якщо ви дбаєте про своє здоров'я і здоров'я своїх близьких, намагайтеся змінювати терки та овочерізки кожні 3-4 роки. 

5. Губки для миття посуду

Термін безпечного й ефективного використання губок для миття посуду складає всього два тижні. Таке приладдя постійно знаходяться у вогкості та вологості, на них скупчується величезна кількість мікробів.

А після миття посуду багато хто взагалі звик кидати губку в раковину і залишати її там на тривалий час. В такому середовищі із залишків їжі та води бактерії відчувають себе особливо добре: при наступному митті посуду весь спектр хвороботворних організмів потрапить на тарілку, а потім і в ваш організм. Вихід в такій ситуації один - використовувати ганчірку для миття посуду, яка висихає набагато швидше, або як можна частіше міняти губку. 

6. Ножі

Міняти ножі слід не рідше, ніж один раз на два роки. Однак ця періодичність багато в чому залежить від якості ножа. Якщо ви придбали підробку відомого бренду або просто вирішили заощадити, будьте готові міняти кухонні ножі із завидною регулярністю. Такі ножі, як правило, швидко ржавіють або ламаються, а також погано піддаються заточці. Загалом, якщо на кухонних ножах з'являються будь-які зміни в плані цілісності структури, будьте впевнені - там накопичується велика кількість бактерій. Відправляйте такі ножі відразу на "відпочинок". 

7. Блендери та міксери

Виробники блендерів і міксерів рекомендують викидати пристрої відразу, якщо вони були занурені у воду або впали зі столу на підлогу. Але по факту такі кухонні прилади при дбайливому використанні можуть прослужити набагато довше. Головне не забувати вчасно міняти леза. 

8. Посуд з антипригарним покриттям

Кожна господиня з власного досвіду знає, яка це мука - готувати їжу на поганій сковороді. Сковороди з антипригарним покриттям легко вирішують таку проблему: готувати на них одне задоволення, інгредієнти не прилипають до поверхні, та й немає ніяких причин для занепокоєння в плані бактерій. Однак з часом посуд з антипригарним покриттям теж дряпається. Якщо таке сталося, то зіпсований посуд краще замінити. В основному, таке приладдя втрачає свої властивості через 2-3 роки. 

9. Пластикові обробні дошки

Ми звикли думати, що в дереві накопичується більше мікробів, ніж в тому ж пластику. Пластикові дошки вважаються більш довговічними та гігієнічними. Виявляється, далеко не все в цьому питанні так однозначно. На пластику теж з часом з'являються подряпини та надрізи. У них накопичуються бактерії, які навіть при великому бажанні вкрай важко повністю видалити. Тому пластикова обробна дошка також не може служити на кухні роками. Для власної безпеки її краще міняти кожні два роки.

Акційні товари
Каталог