+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
8 продуктів, яким не місце в холодильнику

8 продуктів, яким не місце в холодильнику

15.06.2018

8 продуктів, яким не місце в холодильнику

Повернувшись додому з магазину з повними пакетами продуктів, зазвичай ми відразу ж прямуємо на кухню і розкладаємо покупки на полицях холодильника - в тому числі й ті продукти, які не переносять холод.

Ми склали список з восьми продуктів, які ні в якому разі не варто зберігати в холодильнику. Низькі температури скорочують їх термін придатності, погіршують їх смак і якість.

1. Мед

Мед - це справжнє джерело користі та природний антибіотик. Лише одна ложка цього дорогоцінного продукту щоранку зміцнює імунітет, підвищує захисні функції організму та піднімає настрій. Мед споживається як самостійна страва, так і в якості добавки до фруктових салатів або смузі.

Мед не можна нагрівати: при високих температурах він втрачає всі свої корисні властивості. При низьких температурах мед швидше зацукровується і стає дуже твердим. Окрім того, зберігати мед в холодильнику марно.

Цей натуральний продукт при кімнатній температурі може зберігатись майже вічність, головне тримати його в добре закритій банці в темному місці, якомога далі від опалювальних приладів та прямих сонячних променів.

2. Оливкова олія

Останнім часом оливкова олія стає дедалі популярнішою в нашій країні й майже витісняє соняшникову. Це обумовлено тим, що оливкова олія багата на вітаміни, мінерали, поживні речовини, корисні жири й антиоксиданти. Регулярне споживання цієї олії має позитивний вплив на травлення, мозок, серцево-судинну та нервову системи.

Оливкову олію ні в якому разі не варто зберігати в холодильнику. Від низьких температур консистенція оливкової олії стає густою, подібною до вершкового масла. Також від перебування в холодильнику олія втрачає всі свої корисні властивості. Тому оливкову олію краще за все тримати на полиці кухонного гарнітура. 

3. Часник

Часник відрізняється корисним складом, антибактеріальною дією і при цьому має прекрасні смакові якості. Він з легкістю може покращити та збагатити будь-яку страву сміливими гастрономічними нотками. До того ж, часник це багате джерело вітамінів, мінералів, ефірних олій і антиоксидантів. Регулярне вживання часнику зміцнює імунітет, підвищує захисні сили організму, заспокоює нервову систему і нормалізує травлення.

Часник боїться холоду: під дією низьких температур він швидко проростає та збільшується ймовірність того, що він запліснявіє і стане м'яким. При цьому зовнішній вигляд часнику особливо не зміниться, і про те, що продукт зіпсований, можна дізнатись, тільки розрізавши його. Зберігання продукту в холодильнику також позбавляє його користі.

Оптимальними умовами для зберігання часнику є темні прохолодні місця з хорошою циркуляцією повітря.

4. Авокадо

Авокадо - найпоживніший плід з усіх існуючих на нашій планеті. Незважаючи на свою високу калорійність, авокадо збагачує організм вітамінами, енергією і корисними жирами, які активують діяльність мозку і позитивно впливають на стан серцево-судинної системи.

Екзотичний авокадо не любить холоду. В холодильнику в нестиглих плодах значно уповільнюється процес дозрівання, а в стиглих - м'якоть швидко чорніє і псується. Якщо ж авокадо був нарізаний скибочками, то фрукт все ж таки варто покласти до холодильнику, щоб зберегти його їстівним якомога довше.

Зберігати авокадо краще в паперовому пакеті при кімнатній температурі подалі від сонячних променів, наприклад, в коморі або в шафі. В ідеалі авокадо має зберігатися при температурі між 18 і 24 °C. 

5. Шоколад

Шоколад – це смачний продукт багатий на вітаміни та корисні речовини. Гіркий шоколад з високим вмістом какао підвищує розумову діяльність людини, допомагає в боротьбі з хронічною втомою, нормалізує обмінні процеси в організмі та заспокоює нервову систему.

Тримати улюблений продукт ласунів в холодильнику не можна. Під впливом низьких температур на шоколаді утворюється білий наліт, який може стати джерелом виникнення цвілі, особливо якщо продукт в герметичній упаковці. Шоколад рекомендується класти в холодильник лише в тому випадку, коли він розтанув, щоб надати йому колишньої форми. В іншому випадку, в цьому немає потреби.
Шоколад потрібно зберігати при кімнатній температурі в темному прохолодному місці. 

6. Яблука

Жителі Англії просто обожнюють яблука, у них навіть є прислів'я: "Хто яблуко в день з'їдає, той у лікаря не буває". Яблука й справді мають багатий склад: вітаміни, мінерали, клітковина, цукри, вуглеводи, органічні кислоти, ефірні олії, антиоксиданти. Якщо регулярно вживати яблука, то імунітет зміцниться.

Щоб яблука довше залишалися соковитими, наливними та корисними, зберігайте їх не в холодильнику, а на балконі. Там добре циркулює повітря і досить прохолодно, але з настанням морозів яблука краще перемістити в приміщення, інакше плоди можуть замерзнути та зіпсуватись.

При кімнатній температурі яблука зберігаються від 1-го до 2-х тижнів. Якщо ви часто вживаєте їх в їжу, холодильник вам взагалі не знадобиться.

7. Помідори

Помідор - смачний та дуже корисний овоч, який є багатим джерелом вітамінів, мінералів та антиоксидантів, у тому числі лікопіну. Такий склад сприяє зміцненню серцево-судинної системи та зниженню ризику виникнення і розвитку онкологічних захворювань.

Теплолюбному помідору не місце в холодильнику. Помідори під впливом холоду стають пухкими й втрачають свою соковитість і смак, за який ми їх так любимо. Замість цього зберігайте їх в кошику в прохолодному місці або при кімнатній температурі. До речі, помідори з неушкодженою плодоніжкою зберігаються довше. 

8. Коренеплоди

Картопля і морква - найпоширеніші коренеплоди в нашій країні. Обидва овочі приносять організму багато користі. Морква підсилює імунітет, допомагає у боротьбі з втомою, нормалізує обмінні процеси та покращує зовнішній вигляд. Картопля заряджає бадьорістю і дарує цінну енергію.

Коренеплоди не варто зберігати в холодильнику. Не секрет, що іноді через неправильну експлуатацію холодильника всередині утворюються краплі води (конденсат), що згубно впливає на моркву та картоплю. В таких умовах коренеплоди швидко проростають, стають водянистими, втрачають свій смак і гниють.

Картоплю і моркву слід зберігати немитими в картонній коробці чи дерев’яному ящику в темному, прохолодному і сухому місці. Так плоди якомога довше залишатимуться свіжими і смачними.

Акційні товари
Каталог