+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
8 найпоширеніших кухонних помилок, які ускладнюють нам життя

8 найпоширеніших кухонних помилок, які ускладнюють нам життя

20.07.2018

8 найпоширеніших кухонних помилок, які ускладнюють нам життя

Ви теж перед тим, як подрібнити часник, очищаєте його від лушпиння? І ретельно стежите за автоматичним приготуванням їжі в мультиварці? Річ у тім, що майже всі ми здійснюємо на кухні одні й ті ж помилки. І все б нічого, от тільки через них ми не тільки псуємо смак страв, але і в цілому ускладнюємо собі життя.

Тому сьогодні ми підготували для вас список звичайних кухонних предметів, якими більшість з нас користуються неправильно. 

1. Ми неправильно завантажуємо посуд в посудомийну машину

Відправляючи тарілки в посудомийну машину, ми просто складаємо їх одну за одною, але через це посуд часто виходить не ідеально чистим. Вчені вирішили розібратися з цим і створили схему ідеального розташування посуду в машині.
Розташовувати тарілки слід по колу, тому що саме так циркулює вода. У центрі краще помістити тарілки з забрудненнями від вуглеводної їжі (наприклад, з-під каші й макаронів).
З боків бажано розмістити посуд з білковими забрудненнями (наприклад, з-під м'яса). Таким чином миття пройде максимально ефективно і вам не доведеться очищати тарілки повторно.

2. Ми неправильно підігріваємо їжу в мікрохвильовій печі

Багато хто помічає, що в мікрохвильовці найактивніше нагрівається посуд і частина їжі, розташована по краях. При цьому в центрі страва, як правило, залишається холодною, навіть якщо тарілка, в якій вона знаходиться, вже розпечена.
Тому краще укладати їжу в формі бублика, залишаючи центр вільним. Так їжа підігріється рівномірніше.

3. Ми неправильно використовуємо ніж з роздвоєним кінчиком

Такий ніж є на кожній другій кухні, ось тільки про справжнє його призначення мало хто знає. Спочатку такий ніж створювався для нарізки сиру. При цьому роздвоєний кінчик повинен служити для відділення тонких скибочок.
Також допускається використання його для нарізки фруктів і овочів з ніжною м'якоттю і пружною шкіркою, наприклад для томатів і стиглих слив.

4. Ми неправильно збиваємо крем

Досвідчені господині попереджають, що, якщо не підготувати міксер до роботи належним чином, білковий крем може вийти недостатньо пишним. На щастя, підготувати прилад не складно.
Досить охолодити в морозильній камері вінчики та миску, в якій буде збиватися продукт. Тоді крем вийде ніжнішим і пишнішим.

5. Ми не використовуємо налаштування тостера

Багато з нас виставляють налаштування тостера лише один раз - перед першим використанням. Такий підхід годиться лише в тому випадку, якщо ви весь час використовуєте тільки один різновид хліба однакової товщини.
Але якщо ви підсмажуєте різний хліб, налаштування слід регулювати перед кожним застосуванням, адже якість тосту в рівній мірі залежить від виду хліба, його товщини та обраного режиму приготування.

6. Ми контролюємо автоматичне приготування їжі

Довіряючи готування мультиварці, пароварці, хлібопічці й іншим "розумним" машинам, ми часто не можемо розслабитися і весь час заглядаємо всередину, щоб перевірити страву. Таким чином ми псуємо кінцевий результат.
Адже кожне відкриття кришки збиває чітко вибудувану технікою температуру, на яку розрахований режим готування.

7. Ми не використовуємо всіх функцій ложки для спагеті

Ложка для спагеті допомагає зручно підчепити тонкі макарони, а отвір в її корпусі дозволяє швидко спустити воду. Але у цієї дірочки є ще одна функція. Вона допомагає відміряти середню порцію макаронних виробів перед зануренням в каструлю. Дуже зручно, чи не так?

8. Ми ускладнюємо роботу з часниковим пресом

Більшість з нас для чогось все ще чистять зубчики часнику перед тим, як помістити їх в прес. Хоча лушпиння і так не потрапить до страви, навіть якщо знехтувати очищенням.

Ми сподіваємося, що наші поради стануть вам у пригоді!

Акційні товари
Каталог