+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
7 вражаючих фактів про каву, які мають знати всі кавомани

7 вражаючих фактів про каву, які мають знати всі кавомани

08.09.2017

7 вражаючих фактів про каву, які мають знати всі кавомани

Щодня Бетховен заварював собі каву рівно з 60 зерен, а Вольтер випивав по 50 філіжанок кави в день і дожив до 83 років. Виходить, не така вже й страшна залежність від кави, як її малюють?
Ми знайшли 7 вагомих причин, щоб негайно випити чашечку кави!

1. Підвищення тиску

Філіжанка кави допоможе подолати напад гіпотонії - зниженого артеріального тиску. Але якщо у гіпотоніка від кави частішає пульс і спостерігається тахікардія, то напій пити не варто. Гіпертонікам же звичка пити каву не шкодить, оскільки організм з часом адаптується до напою і перестає реагувати на нього підвищенням тиску.

2. Позбавлення від головного болю

Кофеїн, що міститься в натуральній каві, здатний самостійно позбавити вас від головного білю і мігрені. Але не варто думати, що кава є повноцінною заміною анальгетиків. Кофеїн, який входить до складу знеболюючих препаратів, підвищує дію активних речовин ліків аж на 40%.

3. Підвищення мозкової активності

Не секрет, що кава здатна підвищити уважність, покращити концентрацію, прискорити реакцію людини, але зробити їй це самостійно не під силу. Тільки кава в поєднанні з цукром здатні тимчасово зробити з вас, бо саме поєднання кофеїну з глюкозою активізує необхідні ділянки головного мозку. Але ні в якому разі не пийте каву натщесерце, інакше ефект буде протилежним.

4. Поліпшення пам'яті

Завдяки тим же стимуляторам і нейромедіаторам, якими кава підвищує наш настрій і працездатність, вона здатна покращити і нашу пам'ять. Звичайно, кава може впливати лише на короткочасну пам'ять, але навіть така дія є важливою, оскільки спочатку вся отримана нами інформація зберігається саме в короткочасній пам’яті і тільки приблизно через годину при ідеальних умовах наші знання "переписуються" на довготривалу пам'ять.

5. Антистрес і антидепресант

Завдяки таким нейромедіаторам, як дофамін і серотонін, ми маємо гарний настрій і легко долаємо стреси. Якщо ж вам бракує цих речовин, то негайно випийте чашечку кави. Лише одна філіжанка кави або навіть один її аромат підніме вам настрій і допоможе вам не розгубитися в стресовій ситуації. Кофеїн - це один з найпоширеніших стимуляторів центральної нервової системи, і саме регулярна стимуляція нервової системи утримує нас від депресії. Але такий ефект має тільки кофеїн, що міститься в каві, кофеїн у чаї, газованій воді або в шоколаді не здатний з такою ж силою стимулювати наші нерви.

6. Зниження ваги

Кава здатна втілити ваші мрії про ідеальні форми в реальність, адже вона дійсно здатна утримувати і знижувати вагу. Знижений рівень гормону лептину призводить до відкладення жирів і в наслідок до збільшення ваги, а кофеїн підвищує вміст цього гормону в організмі, що призводить до стабілізації ваги. До того ж кавомани довше набирають вагу, а заняття спортом для них виявляються ефективнішими.

7. Зміцнення імунітету

Як з'ясували вчені декількох країн, вживання кави знижує ризик передчасної смерті. Чим більше людина випиває чашок кави в день, тим менше ризик смерті. Це пов'язано з тим, що кава змінює роботу імунної системи, роблячи її більш активною і здоровою, також вона зміцнює печінку, серце і шлунково-кишковий тракт. Оптимальною кількістю чашок в день вважається три. Головне пити натуральну мелену каву, оскільки у розчинній менше корисних речовин, а хімічні добавки негативно впливають на шлунково-кишковий тракт.

Якщо забажалось кави і ви збираєтесь її приготувати, пропонуємо трохи поекспериментувати, попередньо прочитавши статтю "28 способів приготування найсмачнішої кави".

Не відмовляйте собі в задоволенні особливо в такому, як кава!

Акційні товари
Каталог