5 ситних супів з усього світу
29.03.2019
Тарілка ситного супу стане відмінною вечерею, яка ні за що не набридне, адже в нашому розпорядженні рецепти з усього світу.
НІМЕЦЬКИЙ СУП LINSENEINTOPF З СОЧЕВИЦІ З КОВБАСКАМИ
Інгредієнти на 4 порції:
- Сочевиця - 450 г
- Цибуля ріпчаста - 100 г
- Морква - 100 г
- Курячий бульйон - 2 л
- Картопля - 250 г
- Ковбаски з яловичини - 150 г
- Томатна паста - 100 г
- Сіль - 2 г
- Перець - 2 г
- Оливкова олія - 2 мл
- Гостра гірчиця - 20 г
- Петрушка - для прикраси
Спосіб приготування:
Цибулю і моркву наріжте дрібними кубиками, пасеруйте в сотейнику з додаванням оливкової олії до золотистого кольору. Додайте подрібнені до дрібних кубиків ковбаски й томатну пасту. Потім додайте сиру сочевицю, курячий бульйон і нарізану кубиками картоплю. Варіть суп на повільному вогні до повної готовності сочевиці. Потім додайте сіль і перець, дайте настоятися. Розлийте суп по тарілках, зверху в кожну порцію викладіть ковбаску, гостру гірчицю і петрушку.
ПОЛЬСЬКИЙ СУП "ЖУРЕК"
Складові:
- Вода - 550 мл
- Сметана
- Оливкова олія
- Картопля - 2 шт
- Морква - 1 шт
- Цибуля ріпчаста (очищена) - 1 шт
- Ковбаса свиняча - 150 г
- Перепелині яйця - 8 шт
- Свиняча грудинка копчена - 80 г
- Квасне сусло - 20 г
- Житній хліб - 50 г
- Гвоздика - 2 шт
- Лавровий лист - 2 шт
Для смальцю:
- Сало (без м'яса) - 200 г
- Сіль - 5 г
- Петрушка - 30 г
- Часник - 1 зубчик
- Кінза - 2 г
Спосіб приготування:
Сало наріжте кубиками, з'єднайте з іншими інгредієнтами й перемеліть в блендері. Охолодіть в морозилці.
У холодну воду викладіть сирі свинячі ковбаски та грудинку, варіть 40 хвилин. Овочі наріжте середнім кубиком та обсмажте на оливковій олії. Дістаньте приготовані свинячі сосиски й грудинку і наріжте скибочками. Додайте в бульйон свинячі сосиски й грудинку разом з овочами та доведіть до кипіння. Додайте квасне сусло, гвоздику.
Житній хліб наріжте тонко, викладіть на деко і запечіть в духовці при температурі 180 ℃ 5 хвилин. Перепелині яйця відваріть протягом двох хвилин, очистьте від шкаралупи.
Розлийте суп по тарілках, додайте два яйця і смалець. Покришіть житній хліб, приготований в духовці. Подавайте зі сметаною.
УЗБЕЦЬКИЙ ЛАГМАН
Складові:
- Болгарський перець - 500 г
- Пекінська капуста - 300 г
- Цибуля - 100 г
- Часник - 100 г
- Зелень селери - 100 г
- Рослинна олія - 250 г
- Баранина - 700 г
- Помідори - 250 г
- Сіль - 30 г
- Перець - 5 г
- Аніс - 5 г
- Імбир мелений - 5 г
- Соєвий соус - 20 г
- Піджарка на лагман - 200 г
- Локшина - 500 г
Тісто для локшини:
- Борошно - 500 г
- Яєчні жовтки - 6 шт
- Сіль / перець за смаком
- Олія - 200 г
Замісіть тісто і поставте в холодильник на півгодини. Після розтягніть локшину або розкатайте тісто, поріжте й окремо відваріть.
Інгредієнти для піджарки:
- Перець болгарський - 500 г
- Томатна паста - 160 г
- Рослинна олія - 100 г
Спосіб приготування:
Для піджарки перець очистьте, наріжте соломкою й обсмажте з томатною пастою і рослинною олією.
Для супу перець, помідори очистьте та наріжте кубиками, крупно поріжте пекінську капусту, дрібно наріжте цибулю, часник. У казан налийте рослинну олію, обсмажте цибулю і часник. Потім укладіть баранину, зверху покладіть овочі: перець, помідори, селеру; додайте сіль, перець, аніс, імбир, соєвий соус і в кінці накрийте листям пекінської капусти. Залийте водою трохи вище капусти, накрийте кришкою і томіть протягом 3-4 годин. Потім дістаньте м'ясо і крупно наріжте кубиками. У тарілку викладіть локшину, баранину, піджарку і налити бульйон, зверху прикрасьте кінзою.
ІРЛАНДСЬКИЙ СУП-РАГУ
Складові:
- Баранина (м'якоть лопатки) - 600 г
- Морква - 340 г
- Картопля - 340 г
- Бульйон курячий - 300 мл
- Цибуля ріпчаста - 200 г
- Квасоля червона консервована - 1 банка
- Томатна паста - 1 ст. л з гіркою
- Чебрець свіжий - 3-5 гілочок
- Розмарин - 3-5 гілочок
- Часник - 3 зубчики
- Сіль і чорний мелений перець за смаком
- Рослинна олія для обсмажування
Спосіб приготування:
М'ясо промийте, обсушіть, якщо треба, зріжте з кістки. Потім наріжте на невеликі шматочки. У глибокій сковороді розігрійте олію, додайте гілочки розмарину і чебрецю і дрібно порубаний часник. Коли часник набуде золотистого кольору, викладіть в сковороду м'ясо й обсмажте на середньому вогні до утворення рум'яної скоринки.
Картоплю, цибулю і моркву промийте, почистьте та наріжте великими шматками. Підготовлені овочі додайте до м'яса і продовжуйте обсмажувати ще 3-5 хвилин.
Додайте бульйон, викладіть пасеровану томатну пасту, квасолю, посоліть та поперчіть за смаком. Тушкуйте рагу до готовності.
Подавайте в глибоких тарілках, прикрасивши рубаною кінзою.
ГРУЗИНСЬКИЙ ХАРЧО
Складові на 1 літр бульйону:
- Цибулина середня - 1 шт
- Морква середня - 1 шт
- Сіль - ½ ч. л
- Перець чорний - 5 шт
- Лавровий лист - 3 шт
- Кістки (цукрові або мозкові) - 0,5 кг
- Вода - 1,2 л
- Рис - 35 г
- Яловичина (задня частина) - 400 г
- Томати очищені у в/с - 170 г
- Цибулина середня - 1 шт
- Часник - пара зубчиків
- Зелень кропу, петрушки, кінзи, листя селери - за смаком
- Паста томатна - 2 ст.л
- Перець чилі гострий
- Рослинна олія
Спосіб приготування:
У каструлю викладіть кістки, м'ясо, сіль, перець горошком, лавровий лист, моркву, цибулю (кільцями) і перець чилі. Зваріть бульйон: після закипання він повинен відстоятися 1,5-2 години.
Цибулю наріжте кубиками й обсмажте на рослинній олії. Додайте часник, томатну пасту, помідори у власному соку і бульйон. Тушкуйте, поки цибуля не стане м'якою. Процідіть бульйон через сито, додайте м'ясо, цибулю, рис із зеленню і спеції. Варіть близько 15 хвилин. Подавайте до столу, прикрасивши зеленню.
Попередня стаття
Як красиво і правильно сервірувати сирну тарілку
Сир - один з важливих пунктів списку покупок до святкового столу, чудова закуска до вина і класний десерт під каву і диг...
Наступна стаття
На бігу: чим перекушують в різних країнах світу?
Всі знають, що харчуватися потрібно правильно і регулярно. Але іноді нас так і тягне з'їсти що-небудь смачненьке, що інк...