+38 (044) 391-00-05
Зателефонувати
Виберіть магазин
20 способів смачно приготувати гарбуз

20 способів смачно приготувати гарбуз

19.10.2018

20 способів смачно приготувати гарбуз

Осінь прекрасна пора року, яку варто любити хоча б тому, що вона дарує нам різноманіття нестандартних продуктів, які з'являються на прилавках ринків і супермаркетів. Особливу увагу привертає до себе помаранчевий красень - гарбуз. З цього овочу можна приготувати безліч смачних, корисних і поживних страв.

Розповідаємо, чим так корисний гарбуз, і як смачно та оригінально приготувати помаранчевого красеня. 

Корисні властивості гарбуза

Яскраве забарвлення, незвичайний і вельми вишуканий смак - це не єдині переваги гарбуза. Цей осінній овоч вирізняється ще й своєю корисністю.

Склад цього продукту багатий на вітаміни А, Е, С, вітаміни групи В, мідь, цинк, залізо, йод, марганець, кальцій, калій, магній, фосфор, фолієву кислоту, органічні кислоти, фруктозу, глюкозу, клітковину і пектини.

Такий багатий склад робить гарбуз незамінним продуктом для всіх без винятку. Регулярне вживання гарбуза нормалізує роботу травної системи, зміцнює імунітет, заспокоює нервову систему, сприятливо впливає на серце і судини. А ще гарбуз низькокалорійний - ідеальний продукт для тих, хто бажає схуднути. 

Класні ідеї страв з гарбуза

З гарбуза можна приготувати безліч різноманітних і дуже смачних страв: салати, каші, гарніри, десерти. Ось 15 найкращих та найсмачніших ідей: 

1. Пряний суп з гарбуза з сочевицею

Гарбузовий суп з сочевицею і прянощами - це класика жанру. Він прекрасно зігріє в прохолодний осінній день і підніме настрій. А якщо готовий суп посипати гарбузовим насінням і подати прямо в гарбузі, то страва стане ще й чудовою прикрасою столу. 

2. Рагу з гарбузом

Рагу з гарбузом - ідеальна страва для урочистої вечері. Доповнювати рагу можна найрізноманітнішими овочами. Якщо до гарбузового рагу додати червоне яблуко і родзинки, вийде дуже ароматна страва! Але головний секрет смачного рагу - це додавання темного пива, яке надасть рагу ту необхідну терпкість, м'ясо зробить більш м’яким і соковитим, а ще врівноважить приємну солодкість гарбуза. 

3. Пшоняна каша з гарбузом

Гарбуз добре поєднується з будь-якими крупами, особливо з пшоняною. Для приготування пшоняної каші краще за все обирати мускатний гарбуз - він яскравіше і солодше, ніж звичайний. А ось свіжий він чи заморожений - не важливо! Каша в будь-якому випадку вийде відмінною. Особливо, якщо варити її в мультиварці або готувати в горщиках. Така смачна осіння каша відмінно підійде для ситного сніданку й обов'язково сподобається навіть самим маленьким членам вашої родини. Спробуйте! 

4. Відкритий пиріг з гарбузом

Гарбуз відрізняється надзвичайно ніжним смаком, що робить його незамінним інгредієнтом для смачних пирогів. Незвичайний і дуже ніжний пиріг з гарбузовою начинкою чудово підійде для сімейного застілля або прикрасить осінній святковий стіл. 

5. Перлове ризото з гарбузом

Якщо каші з гарбузом ви не любите, пропонуємо спробувати приготувати незвичайне ризото, аналог класичної італійської страви, де головними інгредієнтами стануть перлова крупа і гарбуз. До речі, цей смачний гарнір чудово "римується" з курячим філе. 

6. Гарбузове смузі

З гарбуза можна готувати класні смузі, які можуть бути прекрасним початком дня або живильним перекусом в перерві між робочими завданнями. Особливо смачний і поживний гарбузовий смузі виходить з бананом і корицею. Гарбуз з бананом наситять, а кориця поліпшить обмін речовин. Такий напій добре підійде як для здорового легкого сніданку або ланчу, так і для перекусу.

7. Гарбузові чіпси

Як виявляється, чіпси та здорове харчування - поняття цілком сумісні, якщо чіпси приготовані з гарбуза. Гарбузові чіпси містять мінімум калорій і максимум вітамінів. Для приготування цих класних чіпсів рекомендуємо використовувати мускатний гарбуз сорту баттернат сквош. Спробуйте, це дуже смачно!

8. Холодний чізкейк з гарбузом

Тільки одна назва цієї страви збуджує смакові рецептори. Уявляєте, що буде, коли ви його спробуєте! А зробити це потрібно обов'язково. Тим більше, гарбуз - це справжній хіт осіннього сезону, з якого гарантовано виходять смачні десерти, особливо гарбузовий чізкейк. 

9. Запечений гарбуз з капустою калі

Запечений гарбуз з капустою калі - це ідеальний варіант для легкої та корисної вечері. Щоб додати цій страві вишуканих ноток, рекомендуємо включити до списку інгредієнтів горіх пекан. Ця страва легка, поживна і дуже смачна як гарячою, так і холодною. Спробуйте! 

10. Домашні равіолі з гарбузом

По суті, равіолі - це вишукані італійські пельмені. З начинкою можна експериментувати безкінечно. У цьому сезоні радимо обов'язково спробувати приготувати равіолі з гарбузовою начинкою. Приготування цієї страви забере у вас час, але домашні равіолі з гарбузом того варті. 

11. Слойки з цукіні, рікотою і гарбузом

Якщо слойки з м'ясними та ягідними начинками стали для вас звичними, радимо урізноманітнити улюблені рецепти й додати до них гарбуз. З листковим тістом можна експериментувати нескінченно, а начинки можуть найрізноманітніші. Тож побалуйте себе та домашніх ніжними й ароматними слойками з гарбузом, цукіні та рікотою. 

12. Паста з гарбузом і цибулею

Якщо ви хочете приготувати настільки ситну вечерю, після якої добавка точно не знадобиться, то вибирайте пасту. Приготування цієї простої й водночас шедевральної пасти не вимагає закупівлі безлічі інгредієнтів. Вам знадобляться лише гарбуз, цибуля, макарони та спеції - ось гарантія ідеальної ситної вечері.

13. Теплий салат з кіноа і гарбузом

Якщо ви бажаєте приготувати обід, який підкріпить організм концентрацією вітамінів, мінералів та інших корисних речовин, то обирайте теплий салат з кіноа і гарбузом. Для приготування салату краще використовувати маленькі гарбузики сорту Джек бі литл (Jack-be-little), але, за бажанням, можете подавати цей теплий салат зі звичайним гарбузом, нарізаним кубиками й запеченим в духовці. 

14. Брускета з гарбузом і козячим сиром

Яскрава і смачна італійська закуска, яка прикрасить ваш стіл, а поєднання солодкого гарбуза і меду з ніжним козячим сиром сподобається навіть самому досвідченому гурману. Цей гастрономічний тандем буквально піднесе вас на вершину блаженства. Рекомендуємо вам переконатись в цьому особисто і приготувати брускету з гарбузом і козячим сиром. 

15. Черепашки, фаршировані гарбузом і горіховим соусом

Черепашки, начинені гарбузом і горіховим соусом - це не просто апетитна страва, а справжній об'єкт кулінарного мистецтва, який обов'язково варто приготувати. Горіхи та гарбуз - вельми незвичне, але разом з тим дуже смачне поєднання. Для приготування страви зручніше використовувати конкільоні - величезні макарони у вигляді черепашок. 

16. Кролик в гарбузі

Фарширований гарбуз - це щорічний осінній must cook. Безпрограшний варіант - готувати м'ясо (в дієтичному варіанті це кролик) прямо в гарбузі, попередньо видаливши волокна і насіння та використовуючи зрізану верхівку з хвостиком як кришку. Також можна нафарширувати гарбуз рисом і сухофруктами або перловкою з грибами. 

17. Гарбузовий рулет з м'ясним фаршем

Всі знають, що гарбуз з м'ясом це дуже смачно. А у вигляді гарбузового бісквіта з начинкою з м'ясного фаршу ще й ефектно. Гарбузовий рулет подається з овочами або улюбленим гарніром. Страва готується, до речі, зовсім нескладно! 

18. Гарбузові оладки

Якщо подати гарбузові оладки з апельсиновим курдом, цукру в них можна не додавати зовсім! А крем-курд краще зварювати з запасом - він спокійно зберігається в холодильнику до двох тижнів, його можна подавати як самостійний десерт, зробити прошарком для бісквітного торта або начинкою для булочок. Оладки також добре смакують з медом або кленовим сиропом.

19. Солодкий салат з гарбуза й апельсина

Салати та закуски з гарбуза можна приготувати як для любителів гострих відчуттів, так і для ласунів. Гарбуз добре гармонує з морквою, яблуками, цитрусовими, горіхами та медом. З шоколадним соусом виходить просто бомба. 

20. Джем з гарбуза

Джем з гарбуза – це яскрава, ароматна, низькокалорійна страва, в якій солодкість гарбуза врівноважується кислинкою і легкою гіркуватістю цитрусових. Джем готується легко і швидко. Гарбузовий джем можна додавати в ранкову вівсянку, натуральний йогурт, намазувати на бутерброд або використовувати як начинку для пирогів. 

Якщо бажаєте більше ідей приготування гарбуза з рецептами, пропонуємо переглянути статтю: "Хелловін: 3 страви з гарбуза до святкового столу!".

Збережіть добірку способів приготування гарбуза на своїй сторінці в соцмережі, щоб не втратити!

Акційні товари
Каталог